Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Po pierwszym otwarciu już wiemy. Aktualna wersja 3.0 dostępna na http://www.lowrance....e-Upgrade-v-30/ Uwaga! Język angielski.cześć, Odnośnie aktualizacji softu. Jak aktualizowałem swoje urządzenie z wersji 2.0 na 2.5 (plik pobierany ze strony lowrance) to język polski się nie skasował. Czy pewny jesteś że w przypadku przejścia z 2.5 na 3.0 polski znika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Nie, nie jestem pewien. Kupowałem swoje echo za granicą bez języka polskiego. Wolę jednak uprzedzić o ewentualnych konsekwencjach tych, dla których język polski jest niezbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Będzie trzeba sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Może przedstawiciel dystrybutora zabierze głos . Od wersji 2.0 język zostawał w ti. W hds od 3.0 W carbon bez problemu dla pierwszej aktualizacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Akumulatory pełne i poooooszło.Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal pakiet językowy wschodnia Europa, niezmieniony układ okien oraz nakładek. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 (edytowane) Co trzeba zrobić aby echo wykryło aktualizację? Mam połączone echo z siecią domową. Rejestrowałem się tylko na stronie C-map Genesis aby móc pobierać social maps. Czy muszę jeszcze zarejestrować echosondę na jakiejś stronie? Czy może zaznaczyć jakąś opcję w ustawieniach echosondy? Wchodząc w opcje system- software wersja- wsparcie ....nie wykrywa aktualizacji. Edytowane 27 Sierpnia 2017 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gammbler Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 ten soft jest do 9tki tez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 ten soft jest do 9tki tez?tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) NIE!Wystarczy wejść na stronę producentahttp://www.lowrance.com/en-US/Products/Fishfinder-Chartplotter/Elite-9_Ti.aspxNa dole strony jak byk stoi: No software available. Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez StCroix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Jeśli ktoś ma Elite Ti z oprogramowaniem V.2.0 lub wyżej i ma polskie menu to przy samodzielnej aktualizacji do V.3.0 nie straci polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) NIE!Wystarczy wejść na stronę producentahttp://www.lowrance.com/en-US/Products/Fishfinder-Chartplotter/Elite-9_Ti.aspxNa dole strony jak byk stoi: No software available. @StCroix A własnie, ze TAK http://www.lowrance.com/en-US/Software-Updates/Elite-Ti-Software-Upgrade-v-30/Elite-Ti Software Upgrade (v 3.0)This upgrade provides the below feature additions and improved functionality to the Elite Ti family of multi-functional displays from Lowrance To jest oprogramowanie do całęj rodziny Elite TiNie ma informacji, ze z wyłączeniem ELITE 9 TiNa stronie do, której podałeś link ktos z Lowrance nie podpiął jeszcze odpowiedniego linka do Softvare Update. V.3.0 właśnie sprawdzone u źródła i fizycznie na urządzeniach Elite Ti 5, 7 i 9 Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez bierjoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Wobec tego mój błąd. Istotnie sugeruję się tym, że brak odnośnika do upgrade'u na stronie omawiającej konkretnie Elite 9Ti. Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez StCroix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Wersję 3.0 wgrałem na Elite 7ti i 9Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Pamiętam jak kiedyś zapytałem serwis Parkera o możliwość wgrania aktualizacji (pierwszej dla Elite 7Ti) do jej większego brata. W odpowiedzi usłyszałem, że nie ma takiej możliwości. Mając z tyłu głowy to, co wówczas usłyszałem, jak i to, że brak informacji o aktualizacji konkretnej dla Elite 9Ti założyłem (pewnie nie ja jeden), że takowej po prostu brak. Jakoś nie zwróciłem uwagi na informację mówiącą o tym, iż oprogramowanie w wersji 3.0 jest przeznaczone dla rodziny Ti. Przepraszam za nieumyślne wprowadzenie w błąd wynikające z niedopatrzenia. Jednakowoż jest coś, co spokoju nie daje.http://www.lowrance.com/en-US/Software-Updates/Elite-60/Jedna rodzina, a oprogramowanie różne w zależności od wielkości. Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez StCroix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 W przypadku Elite TI teraz jest już jedna ta sama wersja do wszystkich modeli.Jeszcze parę miesiecy temu było inaczej.oddzielne aktualizacje dla 5 i 7 a dla 9 nie było w ogóle.Elite TI 9 pojawiła się na rynku duzo później i jej V.1.0 miało funkcje V.2.0 z modeli 5 i 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Jeśli tak, pozostaje się tylko cieszyć i pobrać aktualizację aby w końcu rozdziewiczyć echo i pojechać na ryby. Leży u mnie któryś miesiąc jako dziewica - odkąd przeszedłem na emeryturę nie mam czasu na wędkowanie Abyśmy mieli jasność - nie upieram się, nie wykłócam, nie twierdzę, że nie macie racji. Przeciwnie, macie wiedzę popartą doświadczeniem którego mnie w tym temacie brak. Dzięki Wam dowiedziałem się czegoś, czego do tej pory nie wiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zaktualizowałem soft do wersji 3.0 poprzez kartę i potwierdzam, że język PL zostaje. Dzwoniłem do parkera w sprawie mojego problemu multiplemaps i jednym słowem PORAŻKA!!! Po kilku dniach wdrażania się w temat wiem więcej od gościa z pomocy technicznej. Na pytanie o działanie wielu map na jednej karcie odpowiedź brzmiała następująco: " A tak, kiedyś coś o tym słyszałem ale to chyba tylko w hds-ach działało" . Po wielu kombinacjach rozwiązałem swój problem. Popełniłem błąd rejestrując urządzenie na stronie C-map Genesis, a mianowicie w polu content ID wpisałem nr. z naklejki z echa, a trzeba wpisać nr. "ID podłączenia" z zakładki "software wersja". Teraz wszystkie mapy śmigają jak trzeba na jednej karcie. Po aktualizacji zauważyłem, że jest problem z pobieraniem map z poziomu echa, a dokładnie nie da się u mnie przesunąć paska wyboru regionu aby wybrać kraj, ale teraz mogę już ciągnąć mapy przez kompa.Dziękuję wszystkim za cenne wskazówki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bodzialdo Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Panowie czy warto kupowac elite 9ti czy kupic elite 7ti? Jaka roznica po za tym ze 9ti kosztuje u mnie £200 wiecej bedzie zarla wiecej pradu wiec potrzebuje lepsze aku.dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zaktualizowałem soft do wersji 3.0 poprzez kartę i potwierdzam, że język PL zostaje. Dzwoniłem do parkera w sprawie mojego problemu multiplemaps i jednym słowem PORAŻKA!!! Po kilku dniach wdrażania się w temat wiem więcej od gościa z pomocy technicznej. Na pytanie o działanie wielu map na jednej karcie odpowiedź brzmiała następująco: " A tak, kiedyś coś o tym słyszałem ale to chyba tylko w hds-ach działało" . Po wielu kombinacjach rozwiązałem swój problem. Popełniłem błąd rejestrując urządzenie na stronie C-map Genesis, a mianowicie w polu content ID wpisałem nr. z naklejki z echa, a trzeba wpisać nr. "ID podłączenia" z zakładki "software wersja". Teraz wszystkie mapy śmigają jak trzeba na jednej karcie. Po aktualizacji zauważyłem, że jest problem z pobieraniem map z poziomu echa, a dokładnie nie da się u mnie przesunąć paska wyboru regionu aby wybrać kraj, ale teraz mogę już ciągnąć mapy przez kompa.Dziękuję wszystkim za cenne wskazówki .@sajdol1Parker nie zajmuje sie C-Map Genesis.zostałeś pokierowany gdzie uzyskasz wsparcie w tym zakresie.Z tego co wiem: to ten gość powiedział Ci, że czytał artykuł w którym była informacja, że funkcja MultiMap na tamten czas była aktywna tylko w HDSgen2 i Gen 3.i cała rozmowa miała troche inny przebieg.Ten sam gosc zwrócił Ci uwagę, ze przyczyną moze być błędne zarejsetrowanie na C-map Genesis.Powiedziałeś ze na pewno zrobiłeś to poprawnie. ten goć poprosł Cie bys sprawdził to krok po kroku wg wymagan C-Map Genesispozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Nie jest to prawdą. Proszę się teraz nie wybielać. Parker jest przedstawicielem na rynek PL marki Lowrance i nie odrabia lekcji. Na Youtubie przedstawiciele tejże marki wspierają klientów, którzy mają problemy z tym sprzętem ,aby mogli w pełni wykorzystać swoje urządzenia i wg. mnie tak to powinno wyglądać a w Polsce mają na to wywalone. Spychologia. Z rozmowy dało się odczuć jakbym zawracał komuś dupę. Rozmowa już na początku zaczęła się średnio, usłyszałem pytanie w stylu "a dlaczego w ogóle pan tu dzwoni, tu jest centrala, niech pan dzwoni do tego u kogo pan kupił i jemu niech pan zgłasza problemy." czyż nie ??? To nie ten gość zwrócił mi uwagę o błędnej rejestracji w C-map tylko ja mu o tym powiedziałem, że to rozpatruję i poprosiłem o wskazanie miejsca gdzie znajdę "content ID" Tego też gość nie wiedział. Sam do tego doszedłem metodą prób i błędów wpisując kolejne nr. z echa. Wg. mnie kompletny brak wsparcia i profesjonalizmu. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Panowie czy warto kupowac elite 9ti czy kupic elite 7ti? Jaka roznica po za tym ze 9ti kosztuje u mnie £200 wiecej bedzie zarla wiecej pradu wiec potrzebuje lepsze aku.dziekiKiedy podzielisz ekran, zobaczysz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie jest to prawdą. Proszę się teraz nie wybielać. Parker jest przedstawicielem na rynek PL marki Lowrance i nie odrabia lekcji. Na Youtubie przedstawiciele tejże marki wspierają klientów, którzy mają problemy z tym sprzętem ,aby mogli w pełni wykorzystać swoje urządzenia i wg. mnie tak to powinno wyglądać a w Polsce mają na to wywalone. Spychologia. Z rozmowy dało się odczuć jakbym zawracał komuś dupę. Rozmowa już na początku zaczęła się średnio, usłyszałem pytanie w stylu "a dlaczego w ogóle pan tu dzwoni, tu jest centrala, niech pan dzwoni do tego u kogo pan kupił i jemu niech pan zgłasza problemy." czyż nie ??? To nie ten gość zwrócił mi uwagę o błędnej rejestracji w C-map tylko ja mu o tym powiedziałem, że to rozpatruję i poprosiłem o wskazanie miejsca gdzie znajdę "content ID" Tego też gość nie wiedział. Sam do tego doszedłem metodą prób i błędów wpisując kolejne nr. z echa. Wg. mnie kompletny brak wsparcia i profesjonalizmu. Pozdrawiam.@sajdol1Otrzymałeś przeciez konkretne info gdzie otrzymasz wsparcie dla C-mapGenesisZadzwoniłeś nie w to miejsce co trzeba A z tego co ja wiem to jedno z pierwszych pierwsze pytań brzmiało;" Gdzie Pan kupił urządzenie i czy juz kontaktował się w tej sprawie ze sprzedawcą?Bo to sprzedawca jest pierwszym ogniwem, które ma pomóc klientowi i przekazać jego uwagi do centrali"i nikt nie miał do Ciebie pretensji, ze dzwonisz.Niestety Parker tak samo jak każdy inny dystrybutor echosond nie ma działu helpdesk by móc na bieżąco rozwiązywac problemy techniczne użytkowników.P.S. Gość wcale nie wiedział gdzie jest contentID tylko polecił Ci sprawdzić w zakładce : System- O sytemie Co do tego jak wiele rzeczy powinno wygladać w Polsce to mamy podobne zdanie. W wielu dziedzinach jesteśmy daleko za zachodem i jeszcze długo u nas nie będzie tak jak na zachodzie.Miejmy nadzieję, że szybciej niż później.Pozdrawiam Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez bierjoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 @Bierjoza , z calym szacunkiem ,ale co sprzedawcy do problemow urzadzenia ? Sprzedawca ma sprzedac , zachwalac i liczyc zyski. W razie draki ma odeslac do dystrybutora/serwisu. A serwis jest jak d. od s. aby znac swoj sprzet na wylot. Jesli ktos jest serwisantem ,to ma miec wiedze o urzadzeniach pelna. Serwisantowi nie powinno sie cos wydawac... jak na 10 sprzedawcow ,3 ma pojecie o ustawieniach sprzetu ktory sprzedaje , to jest max...Parker Nie ma helpdesk...no nie Parkera to wina. Tylko skoro sie jest oficjalnym i jedynym dystrybutorem , to moze warto wyslac serwisanta do Amerki ,na jakies mega szkolenie ze sprzetu , gdzie naucza wszytskiego.Pozniej jakies szybkie szkolenie typu "obsluga trudnego klienta" i psow nie beda wieszac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Przy takiej polityce cenowej dystrybutora, zachwalać i liczyć zyski będą sprzedawcy z Niemiec i Włoch. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 @Bierjoza , z calym szacunkiem ,ale co sprzedawcy do problemow urzadzenia ? Sprzedawca ma sprzedac , zachwalac i liczyc zyski. W razie draki ma odeslac do dystrybutora/serwisu. A serwis jest jak d. od s. aby znac swoj sprzet na wylot. Jesli ktos jest serwisantem ,to ma miec wiedze o urzadzeniach pelna. Serwisantowi nie powinno sie cos wydawac... jak na 10 sprzedawcow ,3 ma pojecie o ustawieniach sprzetu ktory sprzedaje , to jest max...Parker Nie ma helpdesk...no nie Parkera to wina. Tylko skoro sie jest oficjalnym i jedynym dystrybutorem , to moze warto wyslac serwisanta do Amerki ,na jakies mega szkolenie ze sprzetu , gdzie naucza wszytskiego.Pozniej jakies szybkie szkolenie typu "obsluga trudnego klienta" i psow nie beda wieszac@Siarkjak dobrze wiesz Parker nie sprzedaje każdemu. Ma sieć sprzedawców od których oczekuje podstawowej posprzedażowej obsługi klienta a nie sprzedać, liczyć zyski i zapomnieć o kliencie.99% problemów zgłaszanych to problemy użytkownika a nie sprzętu.Nie ma czegos takiego jak "mega szkolenia gdzie nauczysz się wszystkiego" i wiesz dobrze ze byc nie moze bo urządzeń są dziesiatki nikt nie pamięta menu każdego z nich na pamięć. Dobrze wiesz, że każda aktualizacja oprogramowania moze wnosić też istotne zmiany, więc nie da się nauczyć wszytkiego.Nie ma ludzi którzy wiedza i potrafia wszytko.Aczkolwiek wszytko jest to sprawdzenia tylko czasem potrzeba dostać w ręce sprzęt a nie gdybać przez telefon nie wiedząc co ustawił uzytkownik.W tym konkretnym temacie problem dotyczył korzystania z zewnętrznego narzędzia jakim jest bezpłatna mapa społecznościowa a nie problemów technicznych sprzętu.Gdy kupujesz samochód to sprzedawca nie nauczy Cię nim jeździć, serwis tez nie. Moim zdaniem serwis jest od spraw technicznych sprzętu i usterek z nim związanych.Obecnie na szczęscie jest mnóstwo żródeł gdzie mozna zajrzec lub obejrzeć filmik jak korzystac ze sprzetu.Oczywiście jest ich za mało szczególnie w jezyku polskim. Nie ma takiej firmy na świecie na którą by psów nie wieszano.Psy zawsze bedą wieszać bo jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi