Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dobrze prawisz w większości. I nie wszystkim się musi podobać. Temat rzeka. Ą na shit storm-y szkoda czasu.sprzet ogólnie spoko. Są niuanse drazniace. Lecz cóż począć.zostaje się z nimi pogodzić bądź testować konkurencję. Przeglądając różne fora za wody , to wszędzie są jakies buble serwisowe w tej branży.najlepszy w tym wszystkim jest marketing

• 0

Jeżeli jednak na stronie producenta znajdujemy link do strony narodowego dystrybutora, należy się spodziewać, że podobnie jak u innych dystrybutorów na stronie www znajdziemy sterowniki, instrukcje obsługi i odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Można również się spodziewać,że przedstawiciel dystrybutora potrafi odpowiedzieć na pytanie dotyczące współpracy  jego urządzeń z dedykowanym do nich oprogramowaniem lub co najmniej wskazać, gdzie znajdziemy odpowiedź.

• 0

Podczas konfiguracji okien zauważyłem, że zmieniając ustawienia sonaru bocznego z "lewo + prawo" na "pionowo w dół" , widok ten zmienia się od razu we wszystkich

konfiguracjach. Czy tak ma być? Wolałbym żeby tak nie było.

I kolejne pytanie. Przy włączaniu echa (mając kilka map na karcie) zawsze musze potwierdzać ładowanie bądź nie każdej mapy? Mając na karcie np. 50 map muszę

kliknąć 50 razy zanim będę mógł korzystać z urządzenia?

• 0

Podczas konfiguracji okien zauważyłem, że zmieniając ustawienia sonaru bocznego z "lewo + prawo" na "pionowo w dół" , widok ten zmienia się od razu we wszystkich

konfiguracjach. Czy tak ma być? Wolałbym żeby tak nie było.

I kolejne pytanie. Przy włączaniu echa (mając kilka map na karcie) zawsze musze potwierdzać ładowanie bądź nie każdej mapy? Mając na karcie np. 50 map muszę

kliknąć 50 razy zanim będę mógł korzystać z urządzenia?

@sajdol

Tak, własnie jest. gdy zmienisz widok Structure zmieni ci sie on we wszystkich oknach wczesniej zdefiniowanych paneli.

W trakcie pracy zmieniasz panel ale pozostają Ci ustawienia na których przed chwilą pracowałeś. To logiczne, mając zdefiniowane kilka kombinacji paneli za kazdym razem bysmy musieli sprawdzać jakie są w nich ustawienia a tak nie tracimy na to czasu.

Podobnie jest z ustawieniami ekranu echosondy, mapy i innych.

Gdy masz na karcie klika, kilkanascie bądz kilkadziesiąt map, wybierasz mapę z której będziesz w danym czasie korzystał.

Nie musisz klikać 50 razy chyba, że na raz bedziesz pływał po 50 akwenach  ;) 

Gdy wczytasz na raz bardzo wiele map, zajmiesz dużo pamięci swojej Elitkii i moze odbić sie to na prędkości jej działania.

• 0

Dziękuję za wyjaśnienia.

Chciałem właśnie po kilku naraz popływać a teraz widzę, że z tego nici   :)

Nie pamiętam w tej chwili  jakiej treści jest wyświetlający się komunikat, ale musze kliknąć tak lub nie.

Coś w rodzaju załadowania mapy do pamięci podręcznej. Po włączeniu echa wyświetla się mapa, której ostatnio używałem, ale

wcześniej muszę przejść przez procedurę tak/nie dla każdej mapy znajdującej się na karcie.

Edytowane przez sajdol1

• 0

koledzy jak ustawiliscie ustawienia w sona9e bocznym auto czy recznie , moze ktos sie podzieli jak plywa na swojej ti 9

Aby coś rozpoznać na dnie wokół łodzi, ustawiam ręcznie 3 x wysokość słupa wody.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

• 0

Witam, mam problem z Ti 9. Płynąc po mojej wodzie (maks głębokość 7m), echo pokazuje mi często wyimaginowane głębokości rzędu 110 m! Restart echa nie załatwia sprawy. Na ekranie, w zakresie 0-7 m widzę ukształtowanie dna - lecz pokazuje mi 110m. Jest to probem w sytuacji, gdy chcę zrobić mapę dna w Drdepth. Wygląda ona jak ma Bałtyku z głębokościami przekraczającymi grubo 100m. Czy to jest kwestia ustawień echa? Czy może coś nie tak z sonarem? Będę wdzięczny za ewentualne rozwiązanie problemu. 

• 0

Potrzebowałem zrobić mapę dna i zapytałem kolegę z forum (z sąsiedniej miejscowości) czy jeszcze ma do tego sprzęt. Starego nie miał, ale akurat miał jeszcze nie rozpakowaną Elitkę. Mieliśmy popływać razem, lecz musiał nagle wyjechać za granicę. Echo pożyczył mi. Tak, że trochę spadło mi z nieba i w ogóle nie jestem zaznajomiony z tym sprzętem. Potrzebuję go tylko do zrobienia map. Do mojego wędkowania dragonfly mi w zupełności wystarcza. I tym sposobem całkiem zielony trafiłem do tego wątku. Wszystkie problemy z moim echo powoli rozwiązuję, z mniejszym lub większym zaangażowaniem kolegów z forum, za co dziękuję. Jak zrobię batymetrię to echo wyląduje w szafie. 

• 0

Siema. Szukam echsondy i wybór padł na lowrance. Budzet mam 10k ale najbardziej odpowiada mi około 8k. Znalazłem gdzieś hds 7 structurescan 3D w fajnej promocji za 8600. Co jest najlepszym wyborem do 10k? Użytkowanie najczęściej nasze rzeki i jeziora ale dość często zdąży się wypad nad morze zwłaszcza Śródziemne. Czy może sa jeszcze inne marki bardzo dobre w tej cenie czy brać tego hds’a 7?

Edytowane przez pieczyk111

• 0

Jeszcze jedno pytanie...

Czy możliwe jest aby z powodu zbyt malej mocy aku obraz na echo był niewyraźny? Obraz, który zarejestrowała echosonda wygląda zupełnie inaczej w ReefMasterz (np. boczny sonar) niż nad wodą na echo. Mam świadomość różnicy w wielkości monitorów.