Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To jest przyczyna. Akumulator tu nie ma żadnego znaczenia. W pliku sl2/sl3 sa dane x,y i obraz . Jak aku słaby to echo trabi bądź się wyłączy.syf na ekranie to : zakłócenia bądź syf w wodzie. Obraz zapisywany jest skalibrowany pod echo a nie komputer. Gdzie są większe rozdzielczości i inne proporcje ekranu. Poczytaj ten wątek i podobne a Twoje niejasności się wyjasnia

Edytowane przez siarq

• 0

Evo3 droższy od carbon. Poszukaj na forum. Pokazywalem testy z ss3d i gen3. Carbon pracuje płynnie przy 3d i wyświetlacz bije gen3 .Jeśli 3d to albo carbon bądź evo3 . Ewentualnie axiom.ale tego w akcji nie widziałem.

Edytowane przez siarq
  • Like 1

• 0

Witam

Mam taki problem ,robilem to już raz ale za Chiny nie mogę sobie przypomnieć jak ,a tym razem robię cos złe i nie wiem co ale do rzeczy. Chciałem sobie zrobic custom mam wchodzę w opcje i w tabelce po lewej zmieniam głębokość po środku kolor jak skacze wchodzę na depth 1albo 2 i nic sie nie dzieje ,co robię nie tak?

• 0

Mniej więcej już łapie jak ustawić i jak czytać, mam jednak pytanie bo wiem ze zakres 200Hz używamy na płytszych wodach (ile to ? Do 10m ? 30m ?) a zakres 83Hz na głębszych. (Tu tez pytam od ilu m ?) chodzi mi o morze mocno zasolone. A najbardziej chciał bym się dowiedzieć kiedy i na jakich głębokościach przejść na chirp ? Dodam ze wtorek środa ruszam z hds-em 7 na morze Śródziemne, głębokości to od 30m do 70-100 max

• 0

Na morze to stosują przetworniki o niższych hz - 50khz. Chirp sobie możesz włączać kiedy chcesz i jak chcesz. Jeśli poprawi Ci obrazowanie to ok . A jak nie , to nie. W chirp aby zobaczyć różnicę to trzeba mieć konkretny przetwornik...ktory jest drogi od 1800zl w zwyż.

• 0

OK dzięki. A odpowiesz mi jeszcze na moje pytanie od ilu do ilu metrów 200khz a 83khz na jeziorach i rzekach ? Plus minus.

Przde wszytkim twoje echo kolego posiada kilka trybow uzytkowania np.wedkowanie podlodowe,wody slodkie itp.nie pamietam juz wszystkiego bo dawno nie uzytkowalem.Tryb wedkarski bodajze obsluguje do 30m glebokosci i  najczesciej sie go uzywa.nie przeszkadza to w niczym zeby na tym trybie uzyc stozka 83 lub 200khz i zobaczyc na ktorym w danej chwili lepiej obrazuje echo(sa to tylko 2 rozne szerokosci stozka czyli albo wiekszy obszar bedziesz widzial pod lodzia albo mniejszy/60 lub 120 stopni)jezeli chcesz plywac i zapisywac logi z  ktorych pozniej chcesz utworzyc mape to zdecydowanie polecam opcje 200khz poniewaz lepiej wykrywa twardosc dna.Opcja chirp lepiej separuje obiekty zawieszone w toni (osobiscie uzywam albo 200khz albo sredni chirp)Poza tym kolego to instrukcje jednak nalezalo by przeczytac bo odpowie ona na mnóstwo twoich pytan, a że temat "rzeka"to mozna by pisac i pisac.Sprzet kupiles dobry teraz tylko nalezy nauczyc sie wykrzesać z niego jego mozliwosci(osobiście posiadam hds 9 gen 3 i nie narzekam)Pozdrawiam,Rafal