Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 No to odpowiedziałeś sobie sam na pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SPIDERLING84 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) No to odpowiedziałeś sobie sam na pytanieTo nie jest przyczyna. Celowo to zaznaczyłem. Tak czy siak odpowiem sobie pewnie sam- dziś próby z konkretnym aku. Edytowane 30 Września 2017 przez SPIDERLING84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) To jest przyczyna. Akumulator tu nie ma żadnego znaczenia. W pliku sl2/sl3 sa dane x,y i obraz . Jak aku słaby to echo trabi bądź się wyłączy.syf na ekranie to : zakłócenia bądź syf w wodzie. Obraz zapisywany jest skalibrowany pod echo a nie komputer. Gdzie są większe rozdzielczości i inne proporcje ekranu. Poczytaj ten wątek i podobne a Twoje niejasności się wyjasnia Edytowane 30 Września 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pieczyk111 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Przystane na lowrance hds 7 3D. Mogę znaleźć gdzieś jakaś fajna instrukcje jak co poustawiać comdomczego służy itd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) Który hds ? Gen 3 czy carbon ? Jeśli 3 to.odpusc 3d Edytowane 30 Września 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pieczyk111 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Hds 7 gen3 ss3d. Dlaczego odpuscis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Za słaby procesor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pieczyk111 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 To co lepsze ? Ti? Carbon trochę za drogi chyba ze macie gdzieś jakieś promocje. Czym będzie się objawiał ten słabszy procesor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) Komiks. Poczytaj tu:http://teamcolibri.blogspot.com/2016/12/what-is-difference-between-hds-gen-3.html może Simrad NSS7 EVO3? Edytowane 30 Września 2017 przez bankroot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) Evo3 droższy od carbon. Poszukaj na forum. Pokazywalem testy z ss3d i gen3. Carbon pracuje płynnie przy 3d i wyświetlacz bije gen3 .Jeśli 3d to albo carbon bądź evo3 . Ewentualnie axiom.ale tego w akcji nie widziałem. Edytowane 30 Września 2017 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pieczyk111 Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 W takim razie wybieram to:Lowrance Echosonda HDS-7 GPS Gen3 + TotalScan Cena niecałe 7k powinno w zupełności wystarczyć. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 tu masz Carbona za 7k z totalscanem https://www.waveinn.com/zeglarstwo-wedkarstwo/lowrance-hds-7-carbon-row-totalscan/136470039/p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pieczyk111 Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 panowie gdzieś znajdę jakiś poradnik lub pomoce? Jak i skąd brać mapy dodawane przez urzytkownikow hds 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Po pierwsze instrukcja. Tam się dowiesz prawie wszystkiego. Po drugie użytkowanie i ogarnięcie funkcji. A mapy to: insght genesis załóż konto , bądź maxi mapa/navionicis, lub Reef master i tworzysz sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pieczyk111 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Właśnie o to genesis mi chodziło. Nie mogłem sobie przypomnieć jak to się nazywa. A sa na YouTube jakieś ciekawe instrukcje w języku polskim? Znalazł jednego pana co ma fajne 3 filmiki na 12 calowej lowrance a reszta wszystko po angielsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigbite Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Witam Mam taki problem ,robilem to już raz ale za Chiny nie mogę sobie przypomnieć jak ,a tym razem robię cos złe i nie wiem co ale do rzeczy. Chciałem sobie zrobic custom mam wchodzę w opcje i w tabelce po lewej zmieniam głębokość po środku kolor jak skacze wchodzę na depth 1albo 2 i nic sie nie dzieje ,co robię nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Napisz jeszcze raz , nie spiesząc się, o co Ci chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pieczyk111 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Mniej więcej już łapie jak ustawić i jak czytać, mam jednak pytanie bo wiem ze zakres 200Hz używamy na płytszych wodach (ile to ? Do 10m ? 30m ?) a zakres 83Hz na głębszych. (Tu tez pytam od ilu m ?) chodzi mi o morze mocno zasolone. A najbardziej chciał bym się dowiedzieć kiedy i na jakich głębokościach przejść na chirp ? Dodam ze wtorek środa ruszam z hds-em 7 na morze Śródziemne, głębokości to od 30m do 70-100 max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Na morze to stosują przetworniki o niższych hz - 50khz. Chirp sobie możesz włączać kiedy chcesz i jak chcesz. Jeśli poprawi Ci obrazowanie to ok . A jak nie , to nie. W chirp aby zobaczyć różnicę to trzeba mieć konkretny przetwornik...ktory jest drogi od 1800zl w zwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pieczyk111 Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 OK dzięki. A odpowiesz mi jeszcze na moje pytanie od ilu do ilu metrów 200khz a 83khz na jeziorach i rzekach ? Plus minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigbite Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Pomoże ktos?Czy bez wykupionego pakietu Edge albo premium nie mogę sobie w samym unicie zmienić kolorów mapy która juz posiadam ? A jak mogę to jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 OK dzięki. A odpowiesz mi jeszcze na moje pytanie od ilu do ilu metrów 200khz a 83khz na jeziorach i rzekach ? Plus minus.Przde wszytkim twoje echo kolego posiada kilka trybow uzytkowania np.wedkowanie podlodowe,wody slodkie itp.nie pamietam juz wszystkiego bo dawno nie uzytkowalem.Tryb wedkarski bodajze obsluguje do 30m glebokosci i najczesciej sie go uzywa.nie przeszkadza to w niczym zeby na tym trybie uzyc stozka 83 lub 200khz i zobaczyc na ktorym w danej chwili lepiej obrazuje echo(sa to tylko 2 rozne szerokosci stozka czyli albo wiekszy obszar bedziesz widzial pod lodzia albo mniejszy/60 lub 120 stopni)jezeli chcesz plywac i zapisywac logi z ktorych pozniej chcesz utworzyc mape to zdecydowanie polecam opcje 200khz poniewaz lepiej wykrywa twardosc dna.Opcja chirp lepiej separuje obiekty zawieszone w toni (osobiscie uzywam albo 200khz albo sredni chirp)Poza tym kolego to instrukcje jednak nalezalo by przeczytac bo odpowie ona na mnóstwo twoich pytan, a że temat "rzeka"to mozna by pisac i pisac.Sprzet kupiles dobry teraz tylko nalezy nauczyc sie wykrzesać z niego jego mozliwosci(osobiście posiadam hds 9 gen 3 i nie narzekam)Pozdrawiam,Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pieczyk111 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Sprzęt jeszcze jest w drodze. Przyjedzie dopiero dzisiaj. Obecnie poszukujcie i uczę się maksymalnie teori internetowej na forach youtubach nigdzie tylko znajdę. Praktyka będzie już jutro po południu. Dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Siemadero wariaty :-) Poszukuje mapy na Trzeciecko i Wierzchowo ktoś poratuje ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Chłopaki mie wszyscy naraz dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi