Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pieczyk111 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Gdzie sprawdzić stan akumulatorów bądź włączyć ikonę wyświetlania tej informacji w hds 7? Za Chiny nie mogę tego znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) W nakładach. Musisz dodać. Przycisk pwr dodaj nakładkę Edytowane 13 Października 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pieczyk111 Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 No właśnie przeszukałem te nakładki kieruje co znalazłem to napięcie źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 I to jest właśnie to. Przy 10.4v echo się wyłączy. Możesz sobie alarm ustawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pieczyk111 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Aaa to teraz rozumiem. Dzięki za pomoc. Ja szukałem poziomu baterii jak w smartfonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arcturus Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Mam problem albo i nie, z Elite7Ti. Zdarza mi się że echo dziwnie reaguje na dotyk, mianowicie dotyk palca w górnej części ekranu uruchamia aplikacje umieszczone z boku ekranu, większość aplikacji jest niedostępna. Po dotknięciu ekranu słychać sygnał dzwiękowy ale nic się nie dzieje. W serwisie napisali ze echo wymaga uziemienia. Czy możecie mi pomoc jak uziemić tę echosondę? Mam ją zamontowaną w Łodzi Necko 420 bezpośrednio domakumulatora 34 Ah. Nadmieniam ze nie jest to problem niskiego napięcia bo to już wyeliminowałem. Przetwornik jest podłączony prawidłowo. Wydaje mi się że to się dzieje przy temperaturach poniżej 20 stopni Celsjusza. Jak i gdzie podłączyć przewód uziemienia (to chyba ten żółty). Pozdrawiam. Edytowane 23 Października 2017 przez Arcturus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) W serwisie napisali ze echo wymaga uziemienia. czy to samo jest napisane w manualu ? swoją drogą : jaką trzeba mieć wiedzę, żeby komuś kazać "uziemić" urządzenie na łódce ..... Edytowane 23 Października 2017 przez bankroot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arcturus Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 ... mmm..... w manualu pisze że żółty przewód powinien pozostać wolny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Żółty przewod.nie jest uziemieniem. Bynajmniej w hds służy do wzbudzenia urządzenia. Trzabylo się zapytać mości serwisanta w jaki sposób wykonać uziemienie echa na łodzi będąc na wodzie? Może należy zamiast liny kotwicznej z tworzywa sztucznego miec stalowa zakończona sonda ostrzowa i kotwicę z 50kg co by się dobrze w dno wbiła... i to spiac z echem...do tej pory nie mogę pojąć tego. Jak.mozna taki bubel puścić do ludzi... później tworzyć filmiki instruktarzowe jak użytkować echo w domu. Twierdząc przy tym że wszystko jest super i ludzie maja albo do d. Akumulatory bądź inne historie Edytowane 23 Października 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Mam problem albo i nie, z Elite7Ti. Zdarza mi się że echo dziwnie reaguje na dotyk, mianowicie dotyk palca w górnej części ekranu uruchamia aplikacje umieszczone z boku ekranu, większość aplikacji jest niedostępna. Po dotknięciu ekranu słychać sygnał dzwiękowy ale nic się nie dzieje. W serwisie napisali ze echo wymaga uziemienia. Czy możecie mi pomoc jak uziemić tę echosondę? Mam ją zamontowaną w Łodzi Necko 420 bezpośrednio domakumulatora 34 Ah. Nadmieniam ze nie jest to problem niskiego napięcia bo to już wyeliminowałem. Przetwornik jest podłączony prawidłowo. Wydaje mi się że to się dzieje przy temperaturach poniżej 20 stopni Celsjusza. Jak i gdzie podłączyć przewód uziemienia (to chyba ten żółty). Pozdrawiam.Zrób kalibrację ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Niech serwis wymieni tą Elitkę na Simrada Go XSE, problem zniknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arcturus Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Zrób kalibrację ekranu.Jak to zrobić jak ekran nie reaguje na żadne menu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) U mnie po kupnie echa przesunięcie ekranu było niewielkie. Aby zamknąć okno musiałem kliknąć obok X . Zrobiłem kalibrację i działa tip top. Może jest opcja przywrócenia do ustawień fabrycznych/resetu kombinacją klawiszy i to pomoże?@Paprykarz, dlaczego piszesz, żeby wymienił echo na inny model? Masz jakieś info, że to częsta usterka w TI?Może po prostu ekran jest uwalony a to się może w każdym modelu zdarzyć. Edytowane 24 Października 2017 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Moim zdaniem jest to problem który często pojawia się w Elite TI. Znajomi wędkarze to przerabiali, na forum często trafia się opis problemów z Elite. Fora zagraniczne podnoszą ten problem (ekran, zawieszanie się urządzenia)Pomimo podobnej ceny tych urządzeń, to jednak Simrad jest bardziej zaawansowany technicznie. Natomiast brak informacji o nieprawidłowym działaniu może wynikać z ilości urządzeń na naszym rynku która jest mniejsza niż Elite. Można by przyjąć, że są to błędy wczesnego okresu produkcji ale te urządzenia trochę już na rynku są...Oba urządzenia są produkowane w Meksyku (w tej samej fabryce ?)Z wiadomych względów, producenci nie udostępniają żadnych informacji na temat awaryjności swoich urządzeń. Pozostaje nam jedynie budowanie własnej opinii na opiniach mniej lub bardzie zadowolonych posiadaczy tych urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarodrozdek76 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Nie mozna stworzyc waypointa pozycja jednostki nie jest okreslona .Taki komunikat sie wyswietla po resecie na domyslne .Moze ktos pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Nie mozna stworzyc waypointa pozycja jednostki nie jest okreslona .Taki komunikat sie wyswietla po resecie na domyslne .Moze ktos pomozePewnie robiłeś reset w zamkniętym pomieszczeniu i nie ma sygnału GPS. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarodrozdek76 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Pewnie robiłeś reset w zamkniętym pomieszczeniu i nie ma sygnału GPS. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarodrozdek76 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Nie reset robiłem na wodzie nie moge płynąc do wayponta bo to samo co trzeba zrobic aby mozna było zaznaczac i płynąc do punktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 gps sie czasem wiesza to jest inna para kaloszy... wpierw zrob twardy reset na wodzie i zobaczysz czy pomoglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarodrozdek76 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 A waypointy zostaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Nie . Ale możesz je zgrać wszystkie. Łącznie z trasami szlakami itp. A później zaimoprtowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 A jak zgrać waypointy, szlaki i grać znowu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 najpierw: save waypoints/routes/tracks a potem load waypoints/routes/tracks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 najpierw: save waypoints/routes/tracks a potem load waypoints/routes/tracksMożna również skorzystać ze strony www urządzenia. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 a dlaczego odpowiedź do mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi