Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 @cornel a masz instrukcje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 siarqMam. Zapisałem kilka punktów ze Szwecji i nie chciałbym ich stracić. W echu mam włożoną kartę pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Strona 116 i 117 manuala.Export ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Dzięki za pomoc, zgrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wilson Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Witam mam pytanie sprowadziłem echo elit 7Ti z USA czy znacie miejsce gdzie można ogarnąć język Polski i blokadę gps ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) No i sie pojawila nowa odslona HOOK2, taka spozniona o 2 sezony odpowiedz na garmina... Edytowane 15 Listopada 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 A HB coś przysypia, mają zaledwie wypust podlodowy helixa 5 i 7 ze zmienionym softem pod tryb elektronicznego flashera plus zimowe akcesuary w packu.Żadnych poważnych zapowiedzi nie widziałem.Jestem ciekaw, czy oni w końcu podejmą temat structure scana 3D w końcu przed laty mieli wypusty ech 3D, nawet na giełdzie dziś jedno poleciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Wypuścili nowego Solixa 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Hook2 bardzoo podobny do EliteTi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Dotyku niema i motorguide xi5 pewnie nie obsluguje. Teraz ciekawe po ile.policza u nas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 U mnie osatnio była wyprzedaż i 7 calowe hooki chirp można było wyjać za 400 euro. A że HOOK2 sam ryby znajduje i no że to nowość to nie mnie niż 4-ka PLN będzie grana za 7 calową wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 i za chwile wielka odswiezona TI wyjedzie z wielodotykiem i normalnie dzialajacym ekranem za 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Ja jestem ciekawy jednej rzeczy- na jakich prockach to wszystko chodzi, czy można to podkręcać itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 a to tylko podczas sekcji delikwenta sprawdzac trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Osobiście użytkuję elitke 7ti od wiosny tego roku i w sumie to mam mieszane odczucia co do jej pracy. Niby wszystko ok, ale gubi obraz przy większej prędkości łodzi, bardzo rzadko (ale się zdarza) łapie przywiechę z automatycznym dobraniem skali głębokości i tylko ponowne uruchomienie rozwiązuje problem. Wiosną 2018 planuję ją połączyć z MotorGuide XI5 to zobaczymy czy dalsze kwiatki nie wyjdą. A mówili bierz HB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 U mnie też gubi skale głębokości przy 9TiPoza tym wkużyłem się gdy dowiedziałem się po zakupie że nie możesz używać CHIRP i SIi DI jednocześnie albo CHIRP albo DI/ SI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 U mnie też gubi skale głębokości przy 9TiPoza tym wkużyłem się gdy dowiedziałem się po zakupie że nie możesz używać CHIRP i SIi DI jednocześnie albo CHIRP albo DI/ SI Ja akurat wiedziałem o Chirp-ie i S/DI i mocno mi to nie przeszkadza. W HDS już to było ogarnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Osobiście użytkuję elitke 7ti od wiosny tego roku i w sumie to mam mieszane odczucia co do jej pracy. Niby wszystko ok, ale gubi obraz przy większej prędkości łodzi, bardzo rzadko (ale się zdarza) łapie przywiechę z automatycznym dobraniem skali głębokości i tylko ponowne uruchomienie rozwiązuje problem. Wiosną 2018 planuję ją połączyć z MotorGuide XI5 to zobaczymy czy dalsze kwiatki nie wyjdą. A mówili bierz HB Przy jakiej prędkości gubi obraz ?U mnie przy 16km/h jest ok. W ślizgu głębokości nie gubi natomiast na obrazie DI sieje. Mam ustawioną dużą czułość i obstawiłem, że to normalne. Używam ti od krótkiego czasu i jestem bardzo zadowolony.Nic się nie wiesza. Dotyk pracuje perfekcyjnie. Obawiałem się , że może być z nim problem podczas deszczu ale taki nie występuje. Krople na ekranie nie przeszkadzają w korzystaniu. Nie zdarzyły mi się do tej pory problemy, o których piszecie. @Maxer też się tym bardzo zawiodłem. Edytowane 21 Listopada 2017 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Przy jakiej prędkości gubi obraz ?U mnie przy 16km/h jest ok. W ślizgu głębokości nie gubi natomiast na obrazie DI sieje. Mam ustawioną dużą czułość i obstawiłem, że to normalne. Używam ti od krótkiego czasu i jestem bardzo zadowolony.Nic się nie wiesza. Dotyk pracuje perfekcyjnie. Obawiałem się , że może być z nim problem podczas deszczu ale taki nie występuje. Krople na ekranie nie przeszkadzają w korzystaniu. Nie zdarzyły mi się do tej pory problemy, o których piszecie. @Maxer też się tym bardzo zawiodłem. 25 km/h i gubi jakikolwiek obraz. Powodem może być zbyt mała łódź (stabilność) i zakłócenia powodowane przez zaburzony przepływ wody pod łodzią. Przetwornik total scan niby mam zainstalowany poprawnie, ale przy małych rozmiarach łodzi, małej odległości śruby motoru od przetwornika i zakłóconym przepływie mogą pojawiać się problemy.Z dotykiem też nie mam problemów, działa elegancko w każdych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lexi Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 25 km/h i gubi jakikolwiek obraz. Powodem może być zbyt mała łódź (stabilność) i zakłócenia powodowane przez zaburzony przepływ wody pod łodzią. Przetwornik total scan niby mam zainstalowany poprawnie, ale przy małych rozmiarach łodzi, małej odległości śruby motoru od przetwornika i zakłóconym przepływie mogą pojawiać się problemy.Z dotykiem też nie mam problemów, działa elegancko w każdych warunkach...u mnie zaczyna "siać " przy jakichś 15km/h mimo ze łódź stabilna (jakieś 400kg+ przy 4,5m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Ja nie traktuję tego jako usterkę. Nie prześwietlam miejscówek przy większej prędkości niż te 16km/h . W ślizgu to tylko mapa z batymetrią i heja od spotu do spotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Panowie ale nie szukamy ryby przy 15 km/h bo pomiar jest niemiarodajny. Nieużywająca CHIRP tracimy dużo ryb gdyż jest dużo bardziej dokładniejszy i działa na innej zasadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Mi chodzi o strukturę dna a nie ryby. Czemu płynąc z zawrotną predkościa 20-25 km/h nie mogę mieć podglądu na strukturę dna? Na filmikach lowrenca na YT tłumaczą to złą instalacją przetwornika. Tak jak napisałęm powyżej w moim przypadku może być to zawiazane z parametrami łodzi (4,6mx1,8m 300 kg + ja 100kg), bo przetwornik zainstalowany jest według wskazówek lowrenca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Panowie ale nie szukamy ryby przy 15 km/h bo pomiar jest niemiarodajny. Nieużywająca CHIRP tracimy dużo ryb gdyż jest dużo bardziej dokładniejszy i działa na innej zasadzieZ reguły pływam wolniej szukając ryb, jednak w instrukcji jest jak byk napisane, że optymalna prędkość to 16km/h. Mi chodzi o strukturę dna a nie ryby. Czemu płynąc z zawrotną predkościa 20-25 km/h nie mogę mieć podglądu na strukturę dna?Zwrócę na to uwagę jak będę pływał, zobaczymy u mnie przy jakiej prędkości obraz staje się nieczytelny.Ciekaw jestem jak to wygląda u konkurencji. Wydawało mi się, że HB i Garmin też tracą obraz przy większych prędkościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 ...Nieużywająca CHIRP tracimy dużo ryb gdyż jest dużo bardziej dokładniejszy i działa na innej zasadziepiszesz to z doswiadczenia czy broszur reklamowcyh ? zadnych ryb sie nie traci Panie kolego . masz lepsza separacje ech, obraz jest ciut czytelniejszy. Lepsze efekty ujrzysz na wyswietlaczu o wiekszej rozdzielczosci niz przy chirp. robilem testy na 2 echach hds z tm 150 , hst wsbl i total scan. I uwierz mi ze napraawde wielkiego szalu niema na chirp. Poza tym ,chirp to troche glebysz temat niz broszury. to ze dany sprzet obsluguje dane czestotliwosci ,to nie znaczy ze przetwornik tez. chcac zglebic temat popatrz na oferte simrada , airmar itp. tam jest chirp. a w hst .totatlscan jest jego namiastka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi