Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tak total/structure scan. 

A jak to się stało, że kupując 7ti nie dostałeś przetwornika do TS?

• 0

Niekoniecznie. Ti wychodziło w różnych konfiguracjach tzn. z różnymi przetwornikami lub nawet bez przetwornika. Podczas zakupów należało, należy zwrócić uwagę na model przetwornika w komplecie. Nie zawsze niższa cena oznacza zejście sprzedawcy z marży, a poprostu inny przetwornik niż TotalScan.

• Like 2

• 0

Dokładnie, tak jak kolega ptychoo pisze.

Mój unit jest w 100% Ti ,ale z przetwornikiem który nie udostępnia widoku structure scan bo taka opcje było można wybrać tez,a tak poza tym reszta jest, jak down image itd. Kupując poprostu zaoszczędziłem ponieważ było tańiej bez structure scan,a teraz poprostu doszlem do tego ze to był błąd i zachciało mi się pełnej opcji dlatego spytałem czy jak wymienię przetwornik który obsługuje structure scan i resztę opcji ,wszystko będzie chodziło jak należy i który przetwornik potrzebuje. W każdym bądź razie potrzebuje ten przetwornik który jest dużo dłuższy i jest total scan tak rozumiem?

• 0

Ok dzięki już się mniej więcej połapałem o co chodzi z nimi! 300$ Jak patrzyłem trzeba wydać,nie mało

Chyba się na giełdzie pojawił taki przetwornik jakiego szukasz;

http://jerkbait.pl/topic/107189-s-śruba-solas-99-20km-3x925x10-nowa-tohastu-evinrude-mercury-przetwornik-totalscan-po-taniości/

• 0

Jaro kazdego waypoita mozna zastapic nazwa zamiast numeru,malo tego mozna edytowac starego waypointa.na ta chwile niestety nie pomoge szczególowo bo zostalem bez echa a wszystkiego nie da sie spamietac.Napewno jest to w opcjach w waipointach

Edytowane przez rafalc

• 0

Witam kupiłem niedawno lowrance 7 Ti

mam pytanie do użytkowników czy jest możliwość wrzucenia na pulpit okienka info (volty).W poprzednim Hdi była taka opcja.Drugie pytanie czy po wygraniu nowego softu dalej będę miał język polski ? Dziękuję za informację.

• 0

Hej.Kolega kupił Elite 7 Ti i za cholere nie można dodać danych nakładki do ekranów,które się dodaje samemu.Po prostu opcje wyboru np głębokości znikają:) W ekranach,które już są wgrane na główny pulpit nie ma problemu. Miał ktoś taką przypadłość? 

• 0

Jakie macie akumulatory do Elite 7 Ti z TS? Ja pływałem w 2 dni po 9h z małą przerwą na obiad ;). W pierwszy dzień pływania poszły 3x 7,2Ah (baterie są kilkuletnie, na mniejszych echosondach to 3 dni pływania) i przy końcówce pierwszego dnia już podpiąłem się do akumulatora od silnika elektrycznego. Większa cześć pływania była w słońcu i jasność była na max.

Potrzebuje kupić akumulator taki aby 2 dni po te 9-10h wytrzymał, takie wypady weekendowe ;). Chciałbym zachować jak najniższą wagę ;). Co doradzicie?

Edytowane przez r2r