Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) Lifepo4 20ah z 2-3kg Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Powodzenia z ceną ;-)Silnik można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Kwas 36 ah stale doładowywany z silnika ,podpięte dwa echa ,spadku napięcia nie odnotowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Panowie, gdzie leży przyczyna? Po aktualizacji po fifi rifi na każdej nakładce echo nie pokazuje mi prędkości. Ani po wodzie, ani tej drugiej. Patrzyłem w ustawienia jest ok. Co ciekawe, że w kalkulatorze, pokazuje np V max. Czyli jakby GPS działał. Usuwalem i dodałem te guziczki odpowiedzialne za prędkość i cały czas jej brak. Do aktualizacji działało wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Koledzy,czy ktoś z Was próbował pracy na zewnętrznym ekranie? Mi bardzo podoba się opcja dublowania (choć wolałbym ze względu na aku echosondy wyłącznie ekran zewnetrzny) pod katem "przyoszczędzenia" na rodzaju echo, np cena 5ti zamiast 7ti i wykorzystanie ipada jako urządzenia do obrazowania i sterowania (tu mam już w moim przypadku dostępny duży dotykowy ekran). W moim przypadku będzie taniej (bo ipada mam i bateria trzyma parę godzin na pewno - na dzięń pływania wystarczy a doładowanie może być z powerbanku). Pytanie jak realnie przedstawia się praktyczność takiego połączenia - chodzi mi o wady i zalety. Jeśli ktoś z Was miał takie pomysły lub je zrealizował (lub porzucił) to prośba o info dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Już było o tym. Jest to strumieniowanie... rozdzielczość taka sobie . Mala lagi , nie włączysz ekranu - mozesz go sciemnic co najwzyej. Lowrance tylko przesyla obraz, nie ustawisz różnych okien między echem ipad/tablet/tel. Opcja ok. Wypada.miec uchwyt na ekran I kolejny "grat" na pokładzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Niedobrze.Szkoda mi tyle bulić za 2 cale, mnie uchwyt nie byłby potrzebny bo ipad mocowałbym normalnie w coverze do oryginalnego ekranu (recepturkami nawet) ale jak nie ma pełnego sterowania i lagi to słabo trochę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Sterowanie masz pełne. Nigdzie nie napisałem że go nie ma. Nie.mozesz ustawić różnych widoków dla.echa i drugiego ekranu. Lagi nie zabijają ale sa. Rozdzielczość... zalezy kto co lubi, mozesz miec tableta za 10000zl . Nic to nie pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Ok, już rozumiem. To nie jest tak źle. Nie oczekiwałem rozdzielczości tabletowej (choć fajnie by było), ale o wielkość ekranu. Rozdzielczość 5 i 7 ti jest taka sama, a wygoda uzytkowania na plus dla 7. Wole jednak wydać ponad 1k mniej a ekran mieć jeszcze większy. Miałem zamiar zamocować "po chamsku" ipada na ekranie echosondy korzystając z 8 cali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 SiemankoPoniżej wrzucam link do paru filmów z pracy echosady i mam prośbę o opinie co może być tego przyczyną maja głupota uszkodzone echo czy przetwornik https://www.dropbox.com/sh/iqm3yeyzg2n31j0/AADkZPxss2dlVtOeaFpBN60Ha?dl=0 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Dodam jeszcze że gubi głębokość i pokazując głupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 (edytowane) na jakim silniku plywasz ? elektryk czy spalina ? skad zasilasz echo? plywasz po plytkiej wodzie? jesli tak to odczyty sa jakie sa... zabawa w czulosc kontrast, jak na glebszej wodzie 5-8m ? Edytowane 6 Maja 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 (edytowane) SiemankoPoniżej wrzucam link do paru filmów z pracy echosady i mam prośbę o opinie co może być tego przyczyną maja głupota uszkodzone echo czy przetwornik https://www.dropbox.com/sh/iqm3yeyzg2n31j0/AADkZPxss2dlVtOeaFpBN60Ha?dl=0 dzięki napisz gdzie umieszczony przetwornik, jaki silnik na łodzi, jak jest podpięte echo do zasilania? czy ma swoje czy z innymi urządzeniami, jakie napięcie ma źródło zasilania (na filnie nie widac, a można ustawić aby pokazywało na ekranie napięcie) Edytowane 6 Maja 2018 przez wedkarski365 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 A więc. Silnik spalinowy 20 km . Oddzielny akumulator dla echa,oświetlenia,ładowarki usb, sieć NMEA2000, wszystko na oddzielnych obwodach ale na współnym aku. mam jeszcze silnik dziobowy ale na oddzielnym aku. Przeważnie takie cyrki dzieją się na płytkiej wodzie 0,8 - 1,5 m. Jak przełączaqłem na 200kHz to wogule nic nie było widać tylko niebieski ekran. Nie reagowała na zmianę barw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 aku świeżo naładowane , przetwornik umieszczona na pawęży jest zainstaloany tak że duł przetwornika jest na równo z dnem łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 plytka woda i koniec tematu...na wodzie 1-1,5 za wiele nie ujrzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eaw32 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 za bardzo rozciągnięta struktura na płytkiej wodzie zmniejsz do 5 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 (edytowane) SiemankoPoniżej wrzucam link do paru filmów z pracy echosady i mam prośbę o opinie co może być tego przyczyną maja głupota uszkodzone echo czy przetwornik https://www.dropbox.com/sh/iqm3yeyzg2n31j0/AADkZPxss2dlVtOeaFpBN60Ha?dl=0 dzięki Na drugim filmie wyłapałem ustawienia czułości na auto.Echo w ciepłej wodzie słabo daje rade na Auto. Zmień czułość i przestanie śnieżyć przecież te drobiny cię nie interesują.Co do trzeciego filmu to wygląda tak jakby się przetwornik wieszał. Edytowane 6 Maja 2018 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Bardzo dziękuje za szybką reakcje a teraz pytanko z innej beczki, czy da się wykorzystać sonar w silniku dziobowym Xi5 bez dokupywania dodatkowego echa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Tak podłanczając echo bezpośrednio do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 A po sieci NMEA 2000 nie da rady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 W silniku są dwa wyjścia.Jedne do echa a drugie do podłączenia echa przez specjalny kabel żeby silnik współpracował z echo jako kotwica i różne inne funkcje.Silnik nie posiada wyjścia do NMEA 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 W silniku są dwa wyjścia.Jedne do echa a drugie do podłączenia echa przez specjalny kabel żeby silnik współpracował z echo jako kotwica i różne inne funkcje.Silnik nie posiada wyjścia do NMEA 2000Motorqaid Xi5 ma wyjcie na NMEA 2000 bo ja jej używam i mam wszystkie funkcje silnika sterowne z echa tylko nie mogę dobrać się do obrazu z sonaru. Wiem że ma oddzielny przewód do echa ale nie mam drugirj jednostki więc szukam innego sposobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) Czołem, Pany, mam uchwyt echosondy Berkley jak kolega poniżej. Jaki uchwyt polecicie do 9 Ti, który pozwoli swobodnie kręcić echo? Myslałem nad RAM, ale tam mają dedykowane i kończy się na 7 Ti. Jakiś pomysł? Edytowane 17 Maja 2018 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Czołem, Pany, mam uchwyt echosondy Berkley jak kolega poniżej. Jaki uchwyt polecicie do 9 Ti, który pozwoli swobodnie kręcić echo? Myslałem nad RAM, ale tam mają dedykowane i kończy się na 7 Ti. Jakiś pomysł? Do 9 Ti też jest koszt czegoś takiego około 240 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi