Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 A ty nie miales Robert carbona 7 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 A ty nie miales Robert carbona 7 ? Czesc Adas . Tak, mam Carbona. Ale na drugiej lodzi mamy Elitke Ti. Carbon u mnie dziala , jak nalezy . W marcu pobralem uaktualnienie i wszystko dziala i dzialalo. Teraz jest problem z aktualizacja TI . Nawet jak pobieram uaktualnienie Carbona , to dzieje sie to samo , co z Ti. Pobiera i mam tylko biala kartke . Po wrzuceniu na karte nic sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Robetr czemu nie podłączysz echo do wifi w domu? Samo powinno ściągnąć oprogramowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Robetr czemu nie podłączysz echo do wifi w domu? Samo powinno ściągnąć oprogramowanie. Moje echo jest ogarnięte , chce pomoc koledze , aby umiał na dwa sposoby robić uaktualnienia. A jest to jego pierwszy sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Panowie pytanie techniczne:)jak najlepiej ustawić zasięg SI (stosunek odległości do jakości która obrazuje nam echo)na chłopski rozum tak,aby obraz był najbardziej czytelny,abysmy my mogli odczytac go jak najlepiej.gdzies kiedyś czytałem że ustawia się 3krotnosc głębokości na jakiej się znajdujemy...jakie są wasze własne doświadczenia w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 To znaczy, że płynąc na 20 głębokości ustawisz po 60 m na stronę? Na małym ekranie?Nie. To tak nie działa. Musisz być elastyczny. Zasada jest prosta - im mniejszy zasięg na bok- dajmy na to 20m, tym bardziej szczegółowy obraz otrzymasz. Czyli sprawdzasz co widać i kiedy następuje już zaciemnienie zewnętrznych fr. dna.Jeżeli chcesz więcej - zwiększ zasięg. Patrz na głębokość i dostosowuj się na bieżąco. Nie istnieją uniwersalne ustawienia. Najwięcej widać po rezygnacji z trybu auto i własnych regulacji- czułości, kontrastu i bardzo ważnej sprawy - palety kolorów.Zadbaj o ustawienia grafik i co najważniejsze- szybkość przesuwania ekranu, gdzie na ogół trzeba zwolnić w stosunku do zwykłego obrazowania. Reszta zmiennych to rozdzielczość ekranu, usytuowanie przetwornika, ew. zakłócenia i szybkość płynięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 (edytowane) Panowie pytanie techniczne:)jak najlepiej ustawić zasięg SI (stosunek odległości do jakości która obrazuje nam echo)na chłopski rozum tak,aby obraz był najbardziej czytelny,abysmy my mogli odczytac go jak najlepiej.gdzies kiedyś czytałem że ustawia się 3krotnosc głębokości na jakiej się znajdujemy...jakie są wasze własne doświadczenia w tej kwestii?@IntruZ9wszystko zalezy czego szukamy, jak duzych obiektów.Mnie interesują, głownie miejscówki sandaczy. zmieniam zasieg na bierząco najczesciej mam ustawione 4-max5 razy głębokość na burtę. Moim zdaniem daje mi to optymalną jakość obrazu w połaczeniu z przeczesywanym pasem wody. znam ludzi, którzy namierzają się wręcz na pojedyncze ryby i wtedy ustawiają 2-3 razy głebokość.wiele zalezy też od tego jak duzy masz wyswietlacz i czy robisz podziały ekranu.Ja pływam najczesciej na Elite 9 Ti lub HDS9 Carbon. Edytowane 20 Czerwca 2018 przez bierjoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 (edytowane) Bardzo dziękuję za obszerne wskazówki:) kto pyta nie błądzi.btw korzystam z elite 7ti Edytowane 20 Czerwca 2018 przez IntruZ9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Witam, Czy ktoś użytkuje Elite 9ti na aku 18Ah? Zastanawiam się nad zmianą z 7ti na 9ti. W tej chwili mam 7ti podpięte na 2 x 9Ah i szału nie ma. chciałbym przełożyć cały zestaw do Bigcovera z jedną kostką 18Ah. Według specyfikacji elite 9ti i Elite7ti pobierają tyle samo prądu 0,9A. A jak jest w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Na dzień łowienia wystarczy,mam 40 ah i ładowanie jak mało pływam to po trzech czterech dniach szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Ja mam 7ti pod 18ah. Pojemność odpowiednią moim zdaniem śmiało kilkanaście godzin na max jasności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 (edytowane) Na dzień łowienia wystarczy,mam 40 ah i ładowanie jak mało pływam to po trzech czterech dniach szału nie ma.Boziu jedyna... Serio tak ci schodzi?Mam 9 Ti I na 40 Ah mam trzy wypady po 6 h spokojnie.Sprawdź czy nie masz WiFi powłączane i inne. Na wodzie tylko GPS ma być.Od maja jeszcze nie ładowałem baterii, a pływałem trochę na max jasności ekranu. Albo... masz skoszony akumulator już, bo to aż niemożliwe. Edytowane 21 Czerwca 2018 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Boziu jedyna... Serio tak ci schodzi?Mam 9 Ti I na 40 Ah mam trzy wypady po 6 h spokojnie.Sprawdź czy nie masz WiFi powłączane i inne. Na wodzie tylko GPS ma być.Od maja jeszcze nie ładowałem baterii, a pływałem trochę na max jasności ekranu. Albo... masz skoszony akumulator już, bo to aż niemożliwe. Źle napisałem na 18 ah dzień łowienia na spokojnie wystarczy ,na łodzi mam podpięty 40 ah i po czterech dniach przy małej ilości pływania widać spadek napięcia. Dzień łowienia to teraz od świtu do zmierzchu w sumie cztery dni i około 60 godzin na wodzie a przepłynięte może z 10 kilometrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 cos tu jakis poryw jest z tym 40ah i 60h pracy...napewno nie na pelnym podswietleniu i z gps... no way. Echo bierze 0,7-1A. Tym samym 0,7*60=42AH. Chyba ze wygaszasz echo na postojach to sie zgodze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Ładuję z silnika ale jak mało pływam to jest słabo. Dzisiaj 12 godzin na wodzie ,więcej pływania i napięcie rano 12,4 volta wieczorem 12,2 echo pracuje cały czas. Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Paweł J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 no to jak ladujesz z silinka to zmienia wszystko.... bez wsparcia alternatora na nowiutkim kwasie jak pociagnie 50h, to bedzie bdb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Wracając kilka wątków wstecz:) pytałem was o pomoc w temacie niesprawnej elite 7ti.zaburzenia pracy.zakłócenia itd..problemem był wspólny prąd.prawdopdnie maximizer w haswingu koliduje z moja elita.zestaw podłączony pod nowe aku 18ah i echosonda dostała drugie życie.zero problemów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Panowie, siedzę, szukam i nie mogę znaleźć. Jak przywrócić ustawienia z karty? W którym miejscu ustawień to jest, bo nie zdzierżę normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Może to Ci pomoże 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Witajcie . Dziś coś takiego podejrzałem . Ciekawe co na to Lowrance ? https://buy.garmin.com/en-US/US/p/591379 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 za to po przekroczeniu oceanu cena z 1500 USD ląduje na 2000 EUR :-) https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/591379jest szansa że wtedy 3D boxy potanieją w Lowrance, ale to i tak rozwiązania dla HDS Carbon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Jeszcze pewnie sezon max dwa i będzie 3d ultra 4k z piorkiem..... A te stanowią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 A tego ktoś używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Ten 360 od Lowrance to porażka... kiedyś to w USA dawali gratis do hds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Można 360 zrobić i tak:https://youtu.be/z46yoF9f3Lw I ja wiem, że szału nie ma z jakością obrazu ,ale jak to autor powiedział- to jest hds gen2, w który wpięto obrotnicę z ducerem z 3D, blackbox do tego. Czyli zrobiono coś, co Navico się nie śniło- dodano ficzery carbona, gen3 do starego przecież hds2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi