Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Można 360 zrobić i tak:

https://youtu.be/z46yoF9f3Lw

I ja wiem, że szału nie ma z jakością obrazu ,ale jak to autor powiedział- to jest hds gen2, w który wpięto obrotnicę z ducerem z 3D, blackbox do tego. Czyli zrobiono coś, co Navico się nie śniło- dodano ficzery carbona, gen3 do starego przecież hds2.

Dobiłeś tysięcznego posta :P Teraz już z górki :)

• 0

Dzień zły,

Panowie, czy ten uchwyt http://wodomania.pl/mocowanie-echosond-5-6-cala-lowrance-garmin-humminbird-raymarine-p-434.html  opęka mi Ti 9?  Jest jeszcze ten: http://wodomania.pl/mocowanie-echosond-9-10-12-16-lowrance-garmin-humminbird-raymarine-p-463.html ale bez czapy. 500 zł? 

Jeśli stabilnie da się przykręcić echo do tego pierwszego, to będzie dźwięczny za podpowiedź. 

• 0

Backup waipointów w urządzeniach Lowrance za pomocą sieci Wi-Fi

Nowe urządzenia Lowrance ( HDS/Ti) wyposażone w sieć wi-fi dostarczają nam możliwość prostego i szybkiego backupu waypointów  z użyciem sieci komputerowej.

Po skonfigurowaniu urządzenia do pracy w  sieci ( robimy to analogicznie jak przy konfigurowaniu każdego innego urządzenia – patrz instrukcja obsługi) przyciskamy kolejno Settings\Network\Info         i odczytujemy adres IP urządzenia. ( 1,22)

Odczytany adres wpisujemy w linijce polecenia przeglądarki internetowej na naszym komputerze.  (3)

Zatwierdzamy (enter) i na ekranie komputera pojawi nam się strona urządzenia. (4)

Następnie w tabelce „DOWLOAD USR FILE” klikamy na przycisk download i wskazujemy katalog na naszym komputerze, w którym chcemy zapisać pliki backupu i potwierdzamy klikając na przycisk zapisz . (5)

Chcąc przywrócić zapisane pliki na naszą echosondę, w tabelce „UPLOAD USR FILE” wskazujemy ścieżkę sieciową do zapisanego wcześniej pliku z rozszerzeniem USR i klikamy przycisk Submit

GOTOWE

post-66371-0-25736600-1532965159_thumb.jpg

post-66371-0-01755900-1532965164_thumb.jpg

post-66371-0-52831600-1532965171_thumb.jpg

post-66371-0-72245100-1532965177_thumb.jpg

post-66371-0-70040000-1532965183_thumb.jpg

• Like 2

• 0

Panowie przymierzam się do kupna nowej Elitki. Do tej pory używałem 7 HDI. Zastanawiam się pomiędzy 7 Ti a 9. Dodam, że używam jej jako zestawu przenośnego. Korci mnie aby kupić 9, ale nie wiem czy to nie za ciężki zestaw jak na przenośny zestaw. Może było to juzżomawiane, ale nie mogę znaleźć. Jak kto ma jakieś doświadczenia to będę wdzięczny za pomoc.

'

• 0

Panowie przymierzam się do kupna nowej Elitki. Do tej pory używałem 7 HDI. Zastanawiam się pomiędzy 7 Ti a 9. Dodam, że używam jej jako zestawu przenośnego. Korci mnie aby kupić 9, ale nie wiem czy to nie za ciężki zestaw jak na przenośny zestaw. Może było to juzżomawiane, ale nie mogę znaleźć. Jak kto ma jakieś doświadczenia to będę wdzięczny za pomoc.

'

Co za różnica, co kupisz? I tak na dobrą sprawę gówno będziesz widział.

Woda dopiero Ci się otworzy jak będziesz logi oglądał przynajmniej w 24".

Tak wiem, będziesz zdumiony.

Doświadczyłem tego po pływaniu na znanym mi akwenie. W 7" nic interesującego nie widziałem, natomiast po seansie w monitorze 24", czy tv 50". Szczęka mi opadła.

Podsumowując. Nie namawiam Ciebie do instalacji TV na łódce, ale kup to na co Cię stać i będzie dla Ciebie bardziej mobilne. Dodatkowo kup sobie Sonar Viewer i będziesz zadowolony.

https://reefmaster.com.au/index.php/products/sonar-viewer

Edytowane przez ptychoo