Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 U mnie wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Falkon750 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 a możesz podać linka do tej aktualizacji może moja coś nie tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Na łodzi ci ten dotyk szwankuje czy w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Falkon750 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 (edytowane) No to w domu on.panie kolego nie dziala... taki bubel . Postaw aku na ziemi i zadziala. Bądź włącz ładowarkę... nawet Lowrance zrobił.film instruktażowy jak się bawic echem w.domu Edytowane 16 Września 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Falkon750 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 No i prawda w domu nie działa a wyszedłem na zewnątrz i już działa.Ale tak jak większość pisze po aktualizacji brak możliwości włączenia symulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Zagadaj na ich fb do przewodniczącego marketingu o to . Może Ci udzieli fachowej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radanet Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 A czy macie tak ze przy bardzo plytkiej wodzie echo glupieje i pokazuje 300 metrow glebokosci ... ja mam elite 9 Ti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 A czy macie tak ze przy bardzo plytkiej wodzie echo glupieje i pokazuje 300 metrow glebokosci ... ja mam elite 9 Ti Zdarza się, ostatnio jakieś dziwne temp wody pokazywała,biesiło się jak zapisywała mapę i przełączałem widok z klasycznego na di . Po nowym sofcie potrafi się wyłączyć i włączyć tak nagle bez powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adam_Cichy Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 a możesz podać linka do tej aktualizacji może moja coś nie tego http://ww2.lowrance.com/en-GB/Software-Updates/Elite-Ti-Software-Upgrade-v-182/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_Otwock Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Witam Czy w serii Elite na zasilaniu należy montować dodatkowe odcięcie zasilania ( przycisk on/off) ? Czy wyłączenie echo z menu echosondy powoduje całkowity brak poboru prądu ? Użytkowałem wcześniej Raymarine Dragonfly a tam echosonda po wyłączeniu z przycisku na urządzeniu dość szybko w stanie spoczynku rozładowywała akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Jeśli dasz stan gotowości to jakiś tam pobór jest. Przy wyłączeniu pwr odcina zasilanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 A czy macie tak ze przy bardzo plytkiej wodzie echo glupieje i pokazuje 300 metrow glebokosci ... ja mam elite 9 TiTeż tak mam. Przed aktualizacją tego nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Jeśli dasz stan gotowości to jakiś tam pobór jest. Przy wyłączeniu pwr odcina zasilanieChyba nie do końca tak jest. Jak miałem telewizor podpięty w walizce, to echo pamiętało godzinę. Natomiast teraz jak wyświetlacz podłączam do zewnętrznego źródła zasilania, za każdym razem muszę ustawiać godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radanet Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 To po h.... aktualuzacje które porawiając jedno psuja drugie. Uwielbiam takie akcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 To się nazywa postęp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Octopu153 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Witam. Trochę z innej beczki ale czy ktoś z Was mógłby mi podesłać logi ze swojego echa? Chciałbym przetestować Reef Mastera a nowe echo dotrze do mnie dopiero jutro. Będę wdzięczny. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adam_Cichy Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Co do symulacji. Ustawienia ---> symulacja ---> pliki źródłowe i tam trzeba ustawić Sonar eliteTIDemo.sl2 (sym) i AIS ais.rsf (sym) . Zapisz. Uruchom symulacje. U mnie po tym zabiegu symulacja działa.Uchwyt jak zamontuję to fotkę wrzucę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 uchwyt_echo.jpg uchwyt_echo-1.jpgZdecydowałem się na coś takiego:Tylko musisz wiedzieć, że jak za nisko ustawisz, to chlapię jak cholera. Trzeba się pobawić aby był zanurzony tak by nie chlapał przy dużych prędkościach i pokazywał dno. Ale fakt, ja lecę prawie 38 km/h i nawet nie drgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Rosjanie raportują, że po update 18.2 mapy rastrowe RM/DrD się rozjeżdżają. Ciekawe, czy to przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adam_Cichy Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Tylko musisz wiedzieć, że jak za nisko ustawisz, to chlapię jak cholera. Trzeba się pobawić aby był zanurzony tak by nie chlapał przy dużych prędkościach i pokazywał dno. Ale fakt, ja lecę prawie 38 km/h i nawet nie drgnie.Mam silnik 3,5 kucyka i łódkę 390 cm. Za bardzo tym nie poszaleje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PMD Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 witam, Z waszych doświadczeń do jakiej minimalnej głebokości Elite7 Ti poprawnie interpretuje głębokość i obrazuje dno? Pływam na małej żwirowni gdzie rozrzut głębokości mam od 0,8m do 8m. Często poruszam się w 2 grupach głębokości, jest to 1,5-1,9m albo 4-5m. Stare echo Elite 5 nie mia problemu z wodą typu 1-1,5m i ładnie rozpoznaje głębokość i obrazuje dno (kształt, twardość) co ma dla mnie znaczenie przy wywózkach na karpia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Jeżeli pływasz - jak sam napisałeś- w dwóch grupach głębokości, to warto ustawić zakres głębokości na echu- tym bardziej, że piszesz o płytkiej wodzie. Problem wskazań głębokości przez echo na płytkiej wodzie bierze się często z trybu auto w opcjach wyświetlanych głębokości. Po prostu szeroki zakres głębokości i mocny sygnał z ducera dają efekt podwójnego/potrójnego dna na wyświetlaczu.Dużo zależy też od przetwornika, im ma węższy zakres obrazowania wyrażony stopniami rozwarcia stożka sygnału, tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PMD Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Czy to znaczy że generalnie , powinienem dostać poprawny odczyt na wodzie typu 1m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Pływałem z przetwornikiem totalscan oraz podstawowym HT-WSB i odczyty miałem poprawne do 0.8m. Mam co prawda trochę wyższy model echa, ale przetworniki te same co w Elicie TI. Płycej nie pływam, no chyba że przejazdem. Za to w innym echu, od HB było czasem wariactwo na płytkiej wodzie. Ja generalnie skończyłem z karpiowaniem ale na podstawie doświadczeń z echem do tego celu powiem tak- na płytkiej wodzie i tak szukasz dziury w całym, znaczy w zielsku, twardość wymacasz byle rurką dokładniej i szybciej niż echo, więcej zobaczysz w polaroidach i czapce z daszkiem. Piszę to bez złośliwości- sam wywoziłem zestawy....Na głębszej wodzie to już ma to sens, i bardzo przydaje się obrazowanie DI, które odwzorowuje obraz dna i roślin, a odpowiednio podkręcone parametry obrazu(zależnie od echa) pokażą ci miejsca "twardsze"czyli z silniej odwzorowanym dnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi