Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Bo jest wietrzenie magazynow i ida nowe modele ti2 hds live... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Cena dobra, bo i nowa generacjia TI2 wchodzi na rynek. U nas raczej nie będzie taniej z dystrybucji PL, można czasami trafić na ogłoszenie sprzedawców, co kupują np. w Moritz a co za tym idzie nie ma polskiego menu. Jeżeli twój zestaw ma przetwornik Totalscan, to bierz i się nie oglądaj, bo u nas sam przetwornik tego typu kosztuje w oficjalnym cenniku 1780zł. Używane ducery Totalscan to 1300-1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 A ktoś wie jakie ficzery będą miały nie Ti 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Puder trupa może przyniesie ekran , który będzie pracował w domu bez"uziemienia" . Martin kup carbona I będziesz spełniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 A ktoś wie jakie ficzery będą miały nie Ti 2?Lepszy ekran(taki jak w carbon) ze starą rozdzielczością, możliwość wpięcia nowego ducera 3+1 czyli Active Imaging. Pozostałe rzeczy jak w TI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 (edytowane) Jest napisane na pudełku że nie ma przetwornika czy dalej warto ? Edytowane 7 Października 2018 przez Robert.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Musisz sam ocenić, na ile potrzebujesz echa, przetwornika typu 3 w 1 i mieć świadomość, że to model już w fazie wyprzedaży-bo idzie nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Lepszy ekran(taki jak w carbon) ze starą rozdzielczością, możliwość wpięcia nowego ducera 3+1 czyli Active Imaging. Pozostałe rzeczy jak w TITo chyba średnio. Pewnie będzie taki ekran jak teraz w Simradzie Go... Podniecałem się tym Active Imaging, ale odkąd mam Maxi Mapę, już mi chyba nie zależy. Jeśli przetwornik nie wniesie czegoś rewolucyjnego, to nie uważam, że jest sens zmiany Totalscana. Puder trupa może przyniesie ekran , który będzie pracował w domu bez"uziemienia" . Martin kup carbona I będziesz spełnionyNo coś ty... [emoji846] Nie jestem takim krezusem jak ty. Ja łapię na rękę sandacze hyhyhy [emoji6][emoji846] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 dobrze zamieszasz i by byl vaty sraty , zgonic simrada i za 5zl cie wyjdzie carbon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Jest napisane na pudełku że nie ma przetwornika czy dalej warto ?Chyba raczej nie. Za ok 3800 masz w Polsce cały zestaw. Lepszy ekran(taki jak w carbon) ze starą rozdzielczością,Co to znaczy lepszy ekran? bardziej nasycone barwy? lepsze kąty widzenia? Skoro ze starą rozdzielczością to raczej bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Chyba raczej nie. Za ok 3800 masz w Polsce cały zestaw. Co to znaczy lepszy ekran? bardziej nasycone barwy? lepsze kąty widzenia? Skoro ze starą rozdzielczością to raczej bez sensu.Matryca Solar Max do tej pory używana w Carbon/Evo3. Kąty widzenia, jasność, czytelność także w polaroidach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Czyli puder. Ekran Ti ma te parametry na w pełni zadowalającym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Puder się sypie , sprzętowo prócz hds-ów 12/16 szału nie ma. Chodz duże hds bardziej z konieczności niż jakości:) jedyną niewiadomą jest xdcr 3w1 , ale i tu szału pewnie nie będzie. Na wiosnę zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) Na amerykańskich forach od czasu do czasu pojawiają się fotki z zasięgiem bocznego. Cóż z tego, że 455khz ma faktycznie ponad 150m na stronę - ale przy głębokości .........50+m.W sumie to czekam najbardziej na oprogramowanie Active Imaging do SS3D, bo realnie to powinno wystarczyć mi do zabaw w mapy........ Edytowane 9 Października 2018 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Panowie jak to jest z tym chirpem w elite ti? Współpracuje onna jednym ekranie z częstotliwościami 455 i 800? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Chirp póki co to raczej . Technologia dla tradycyjnego sonaru niż bocznego. Nie chwaląc ani krytykując można to.zobaczyc na kontraście hm mega vs lowrance ss 3d bądź news 3w1. Gdzie 1200khz wygląda niemalże identycznie jak 455khz... czy 800khz. Rozdzielczość ekranu oraz jakość przetwornika + Soft to klucz do jakości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 No i jeszcze ustawienia obrazu- to zawsze na propsach.Jednej rzeczy brakuje mi po przesiadce z HB na sprzęty Navico- regulacji szybkości przesuwu sonaru bocznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Koledze chyba chodziło o to czy można korzystać jednocześnie z chirpa i sonaru bocznego. Nie można niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Tak dokładnie oto mi chodziło:) pomijam kwestie jakości itd:) A chirp+di Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 mam okazję kupić elite 9 ti w miarę dobrych pieniądzach ale z Danii. Czy ktoś się orientuję, jeśli w instrukcji papierowej występuje rozdział w języku polskim to oznacza ze menu echa także da sie zmienic na PL,,,bo duńczyk nie ogarnia i mi tego nie sprawdzi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Instrukcja papierową zawiera naście tłumaczeń... A paczka językowa to inna bjaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 mam okazję kupić elite 9 ti w miarę dobrych pieniądzach ale z Danii. Czy ktoś się orientuję, jeśli w instrukcji papierowej występuje rozdział w języku polskim to oznacza ze menu echa także da sie zmienic na PL,,,bo duńczyk nie ogarnia i mi tego nie sprawdzi...?Masz dwa trzy wyjścia- zostać przy paczce bez PL-zadzwonić do Parker Poland i zapytać o cenę odblokowania naszego języka w echu- szukać w Internecie osób, które są w stanie odblokować paczkę językową. Każde z rozwiązań ma zalety, najbezpieczniejsze jest środkowe, niestety pewnie najdroższe.Sam używam echa Simrada bez menu PL, to nie wahadłowiec kosmiczny, angielskie menu jest spokojnie do opanowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 ok, dziekuje. Jesli echo wydane jest na rynek europejski to jest zapewne wieksza szansa na polski jezyk czy takze nie ma na to reguły? najwyzej bede operował po angielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 ok, dziekuje. Jesli echo wydane jest na rynek europejski to jest zapewne wieksza szansa na polski jezyk czy takze nie ma na to reguły? najwyzej bede operował po angielsku.To nie tak. W zasadzie to sprawa monopolu dystrybucji na dany teren i podstawowej bazy paczek językowych w echu. Domyślnie masz ich tam kilkanaście, bez naszego , oficjalny dystrybutor może ci to zapewnić, po opłaceniu usługi. Jako jedyny ma dostęp do kodów i bezproblemowo jest to do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 mam okazję kupić elite 9 ti w miarę dobrych pieniądzach ale z Danii. Czy ktoś się orientuję, jeśli w instrukcji papierowej występuje rozdział w języku polskim to oznacza ze menu echa także da sie zmienic na PL,,,bo duńczyk nie ogarnia i mi tego nie sprawdzi...?Napisz maila do Duńskiego przedstawiciela i nie powinno być problemu. Znam dwa przypadki z UK i mój trzeci kiedy bez zbędnego p.. dystrybutor wysyłał kody do odblokowania paczki z językiem Polskim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi