Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cena dobra, bo i nowa generacjia TI2 wchodzi na rynek. U nas raczej nie będzie taniej z dystrybucji PL, można czasami trafić na ogłoszenie sprzedawców, co kupują np. w Moritz a co za tym idzie nie ma polskiego menu. Jeżeli twój zestaw ma przetwornik Totalscan, to bierz i się nie oglądaj, bo u nas sam przetwornik tego typu kosztuje w oficjalnym cenniku 1780zł. Używane ducery Totalscan to 1300-1000zł

• 0

Lepszy ekran(taki jak w carbon) ze starą rozdzielczością, możliwość wpięcia nowego ducera 3+1 czyli Active Imaging. Pozostałe rzeczy jak w TI

To chyba średnio. Pewnie będzie taki ekran jak teraz w Simradzie Go... Podniecałem się tym Active Imaging, ale odkąd mam Maxi Mapę, już mi chyba nie zależy. Jeśli przetwornik nie wniesie czegoś rewolucyjnego, to nie uważam, że jest sens zmiany Totalscana.

Puder trupa może przyniesie ekran , który będzie pracował w domu bez"uziemienia" . Martin kup carbona I będziesz spełniony

No coś ty... [emoji846] Nie jestem takim krezusem jak ty. Ja łapię na rękę sandacze hyhyhy [emoji6][emoji846]

• 0

Jest napisane na pudełku że nie ma przetwornika czy dalej warto ?

Chyba raczej nie. Za ok 3800 masz w Polsce cały zestaw.

Lepszy ekran(taki jak w carbon) ze starą rozdzielczością,

Co to znaczy lepszy ekran? bardziej nasycone barwy? lepsze kąty widzenia? Skoro ze starą rozdzielczością to raczej bez sensu.

• 0

Chyba raczej nie. Za ok 3800 masz w Polsce cały zestaw.

Co to znaczy lepszy ekran? bardziej nasycone barwy? lepsze kąty widzenia? Skoro ze starą rozdzielczością to raczej bez sensu.

Matryca Solar Max do tej pory używana w Carbon/Evo3. Kąty widzenia, jasność, czytelność także w polaroidach.

• Like 1

• 0

Na amerykańskich forach od czasu do czasu pojawiają się fotki z zasięgiem bocznego. Cóż z tego, że 455khz ma faktycznie ponad 150m na stronę - ale przy głębokości .........50+m.

W sumie to czekam najbardziej na oprogramowanie Active Imaging do SS3D, bo realnie to powinno wystarczyć mi do zabaw w mapy........

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Chirp póki co to raczej . Technologia dla tradycyjnego sonaru niż bocznego. Nie chwaląc ani krytykując można to.zobaczyc na kontraście hm mega vs lowrance ss 3d bądź news 3w1. Gdzie 1200khz wygląda niemalże identycznie jak 455khz... czy 800khz. Rozdzielczość ekranu oraz jakość przetwornika + Soft to klucz do jakości...

• 0

mam okazję kupić elite 9 ti w miarę dobrych pieniądzach ale z Danii. Czy ktoś się orientuję, jeśli w instrukcji papierowej występuje rozdział w języku polskim to oznacza ze menu echa także da sie zmienic na PL,,,bo duńczyk nie ogarnia i mi tego nie sprawdzi...?

• 0

mam okazję kupić elite 9 ti w miarę dobrych pieniądzach ale z Danii. Czy ktoś się orientuję, jeśli w instrukcji papierowej występuje rozdział w języku polskim to oznacza ze menu echa także da sie zmienic na PL,,,bo duńczyk nie ogarnia i mi tego nie sprawdzi...?

Masz dwa trzy wyjścia

- zostać przy paczce bez PL

-zadzwonić do Parker Poland i zapytać o cenę odblokowania naszego języka w echu

- szukać w Internecie osób, które są w stanie odblokować paczkę językową. 

Każde z rozwiązań ma zalety, najbezpieczniejsze jest środkowe, niestety pewnie najdroższe.

Sam używam echa Simrada bez menu PL, to nie wahadłowiec kosmiczny, angielskie menu jest spokojnie do opanowania.

• 0

ok, dziekuje. Jesli echo wydane jest na rynek europejski to jest zapewne wieksza szansa na polski jezyk czy takze nie ma na to reguły? najwyzej bede operował po angielsku.

To nie tak. W zasadzie to sprawa monopolu dystrybucji na dany teren i podstawowej bazy paczek językowych w echu. Domyślnie masz ich tam kilkanaście, bez naszego , oficjalny dystrybutor może ci to zapewnić, po opłaceniu usługi. Jako jedyny ma dostęp do kodów i bezproblemowo jest to do zrobienia.

• 0

Napisz maila do Duńskiego przedstawiciela i nie powinno być problemu. Znam dwa przypadki z UK i mój trzeci kiedy bez zbędnego p.. dystrybutor wysyłał kody do odblokowania paczki z językiem Polskim

• Like 1