Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tak poproszono mnie o podanie dnych mich i urządzenia by mogli wygenerować kod, co w tym dziwnego? 

Maniek600 pisze tak: Napisalem im ze w UK przesylaja taki kod i da sie to odblokowac wiec prosza mnie o podanie im takiego kodu ktory odblokuje paczke jezykowa... 

Proszą o podanie kodu który odblokuje paczkę językową.... Stąd moje zdziwienie

• 0

Jestem bardzo ciekawy, kiedy nasi lokalni dystrybutorzy elektroniki- ci autoryzowani - dostrzegą, że z taką polityką cenową w relacji do siły nabywczej naszych wynagrodzeń, brakiem realnego wsparcia, stracą na tym najwięcej.

Powinni płacić wręcz temu forum za rozwiązywanie problemów ze sprzętem, z którymi sami nie potrafią się uporać.

Sorki ale musiałem to napisać. Ja jestem ciekawy kiedy polscy dystrybutorzy zajmą się utrudnianiem tego procesu odblokowywania. Tzn. kiedy poskarżą się lołrensowi.

• 0

A dla kogo niby znosi te zlote jaja skoro klijet idzie do konkuręcji. Jakoś poza Polską dystrybucją nie ma problemów z upgradem języka. O prawie 20 lat mieszkam na emigrcji ale jak widzę takie wpisy to się zastanawiam czy napewno komuna jeb...a

• Like 1

• 0

Że co? A kto to jest parker? Mogę się założyć o dobrą szkocką że Navico nie ma pojęcia o tych praktykach. Anglicy, Hiszpanie, Niemcy czy Finowie nie potrzebują zaplaty by wygenerowć kod. Dziwię się że jeszcze kto koliwiek robi tam zakupy

Edytowane przez albercik2
  • Like 1

• 0

Mogę się założyć o dobrą szkocką że Navico nie ma pojęcia o tych praktykach. 

Ma pojęcie. Ja swoje TI kupiłem w Hiszpanii i też nie było PL. Znalazłem w sieci możliwość odblokowania paczki PL kodem. Napisałem do Lowrance (USA) o tym fakcie i że chciałbym odblokować PL . Dostałem odpowiedź że kod wyślą mi tylko wtedy gdy przedstawię im dokument że mieszkam na stałe w Hiszpani. W innym przypadku mam zwracać się do Parkera jako oficjalnego dystrybutora na Polskę. Napisałem im że Parker pobiera opłatę i moim zdaniem jest to nie halo. Odpowiedź była, że jest to w gestii dystrybutora.

• 0

Jap... ale wy piane bijecie... jest to celowe dzialnie ,ze wylacznoac w polandi ma dystrybutor p. Kto tworzy softy i paczki jezykowe , parker czy nawico ? Wiec temat jest krotki. Jesli navico by nie gralo w kulki ,to by nie bylo zadnych paczek jezykowych...a dystrubtorowi to gra. Ma wylacznosc i hulaj duszo z cenami i jezykami. To jest fakt i nie zmienicie tego. Przeciez oni nawet serwisu nie maja. Ich zadanie konczy sie na sprzedazy i ewentualnym wgraniu softu. AMEN.

• 0

Na szczęście z angielskim nie mam problemów. dlatego kupuję urządzenia za zachodnią granicą. Przekonałem do tych zakupów kilku moich kolegów, którzy niekoniecznie się nim posługują. Jednak różnica w cenie była tak istotna, że przekonała ich do nauczenia się kilkudziesięciu słówek z menu.

• Like 1

• 0

Genesis Map a Lowrance Elite. Koledzy prośba o pomoc. Zgrałem mapę na kartę SD ale jak ładuję ją do  echa i wchodzę w zbliżenie zgranego jeziora to nie widzę batmetrii. Nie wiem co źle robię .... może ktoś mi jest w stanie pomóc .... please 

1) Czy podałeś prawidłowo dane sprzętu w genesis maps?

2) Czy widzisz nazwę akwenu jako źródło mapy?

3) Jak powyższe tak, to sprawdź ustawienie szczegółowości mapy, ma być na maks. 

• 0

Czy są prawidłowe ... nie wiem. Mam Elitę 9 TI i przy pytaniu o jakieś numery np: seryjne nie do końca jestem pewien czy dobrze wpisałem. Może ktoś to robiłem i powie które numery należy wpisać nie jest to jednoznaczne....

Jak odpalam mapę i przybliżam na tą wodę to widzę tylko niebieską plamą jeziora....

Szczegółowość sprawdzę....

• 0

Czy są prawidłowe ... nie wiem. Mam Elitę 9 TI i przy pytaniu o jakieś numery np: seryjne nie do końca jestem pewien czy dobrze wpisałem. Może ktoś to robiłem i powie które numery należy wpisać nie jest to jednoznaczne....

Jak odpalam mapę i przybliżam na tą wodę to widzę tylko niebieską plamą jeziora....

Szczegółowość sprawdzę....

Podrzucę link, który pomógł mi kiedyś, a wrzucił go ktoś na forum:

https://insightgenesis.wordpress.com/2015/06/02/how-to-register-your-sonargps-units-to-be-able-to-display-c-map-genesis-maps/