Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 28 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Tak poproszono mnie o podanie dnych mich i urządzenia by mogli wygenerować kod, co w tym dziwnego? Maniek600 pisze tak: Napisalem im ze w UK przesylaja taki kod i da sie to odblokowac wiec prosza mnie o podanie im takiego kodu ktory odblokuje paczke jezykowa... Proszą o podanie kodu który odblokuje paczkę językową.... Stąd moje zdziwienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Spoko, nie załapałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Jestem bardzo ciekawy, kiedy nasi lokalni dystrybutorzy elektroniki- ci autoryzowani - dostrzegą, że z taką polityką cenową w relacji do siły nabywczej naszych wynagrodzeń, brakiem realnego wsparcia, stracą na tym najwięcej.Powinni płacić wręcz temu forum za rozwiązywanie problemów ze sprzętem, z którymi sami nie potrafią się uporać. Sorki ale musiałem to napisać. Ja jestem ciekawy kiedy polscy dystrybutorzy zajmą się utrudnianiem tego procesu odblokowywania. Tzn. kiedy poskarżą się lołrensowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 @bassy a ja się zastanawiam kiedy polscy klijęci zaczną skladać zażalania do Navico na działanie Polskiego dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 i co navico przyklasnie konsumentom i udupi kure znoszaca zlote jaja..., nie zartuj . to jest celowe dzialanie ukierunkowane na $$$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 A dla kogo niby znosi te zlote jaja skoro klijet idzie do konkuręcji. Jakoś poza Polską dystrybucją nie ma problemów z upgradem języka. O prawie 20 lat mieszkam na emigrcji ale jak widzę takie wpisy to się zastanawiam czy napewno komuna jeb...a 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Ponoc je..a , ale duzy moze wiecej i gdakanie nic nie wniesie, ot cala filozofia. Jesli navico by uwolnilo pl paczke ,to parkery sila rzeczy.musieli by zejsc z ceny, a tak mamy paczke i tanczycie jak.my gramy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) Że co? A kto to jest parker? Mogę się założyć o dobrą szkocką że Navico nie ma pojęcia o tych praktykach. Anglicy, Hiszpanie, Niemcy czy Finowie nie potrzebują zaplaty by wygenerowć kod. Dziwię się że jeszcze kto koliwiek robi tam zakupy Edytowane 28 Maja 2019 przez albercik2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adam_Cichy Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Mogę się założyć o dobrą szkocką że Navico nie ma pojęcia o tych praktykach. Ma pojęcie. Ja swoje TI kupiłem w Hiszpanii i też nie było PL. Znalazłem w sieci możliwość odblokowania paczki PL kodem. Napisałem do Lowrance (USA) o tym fakcie i że chciałbym odblokować PL . Dostałem odpowiedź że kod wyślą mi tylko wtedy gdy przedstawię im dokument że mieszkam na stałe w Hiszpani. W innym przypadku mam zwracać się do Parkera jako oficjalnego dystrybutora na Polskę. Napisałem im że Parker pobiera opłatę i moim zdaniem jest to nie halo. Odpowiedź była, że jest to w gestii dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Jap... ale wy piane bijecie... jest to celowe dzialnie ,ze wylacznoac w polandi ma dystrybutor p. Kto tworzy softy i paczki jezykowe , parker czy nawico ? Wiec temat jest krotki. Jesli navico by nie gralo w kulki ,to by nie bylo zadnych paczek jezykowych...a dystrubtorowi to gra. Ma wylacznosc i hulaj duszo z cenami i jezykami. To jest fakt i nie zmienicie tego. Przeciez oni nawet serwisu nie maja. Ich zadanie konczy sie na sprzedazy i ewentualnym wgraniu softu. AMEN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Na szczęście z angielskim nie mam problemów. dlatego kupuję urządzenia za zachodnią granicą. Przekonałem do tych zakupów kilku moich kolegów, którzy niekoniecznie się nim posługują. Jednak różnica w cenie była tak istotna, że przekonała ich do nauczenia się kilkudziesięciu słówek z menu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Miałem urządzenia tej firmy z softem angielskim a później polskim.Po przesiadce na język ojczysty miałem problemy z odnalezieniem się w menu.Tłumaczenie co najmniej nieudolne.W polskiej dystrybucji trzyma mnie jedynie gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Że niby lepsza? W którym punkcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Nie lepsza, miałem na myśli ewentualne łatwiejsze dochodzenie swoich praw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Co do tej łatwości to bym polemizował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 jak echo kupione w Danii to gwarancja obowiązuje tylko w Danii czy w Pl także? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 (edytowane) Dania należy do UE, więc i w Polsce.Zresztą w tych czasach jakie to ma znaczenie, urządzenie pewnie i tak musisz dostarczyć do punktu zakupu.Problemy robią się gdy trzeba wojować na drodze sądowej. Edytowane 29 Maja 2019 przez SkiDivPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Akurat tu rozumiem Tomka sam reklamowałem 2razy u Parkera i poszło bardzo szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radanet Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Genesis Map a Lowrance Elite. Koledzy prośba o pomoc. Zgrałem mapę na kartę SD ale jak ładuję ją do echa i wchodzę w zbliżenie zgranego jeziora to nie widzę batmetrii. Nie wiem co źle robię .... może ktoś mi jest w stanie pomóc .... please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radanet Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Sprawdź, czy w opcjach mapy nie masz zaznaczone "no contours" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Genesis Map a Lowrance Elite. Koledzy prośba o pomoc. Zgrałem mapę na kartę SD ale jak ładuję ją do echa i wchodzę w zbliżenie zgranego jeziora to nie widzę batmetrii. Nie wiem co źle robię .... może ktoś mi jest w stanie pomóc .... please 1) Czy podałeś prawidłowo dane sprzętu w genesis maps?2) Czy widzisz nazwę akwenu jako źródło mapy?3) Jak powyższe tak, to sprawdź ustawienie szczegółowości mapy, ma być na maks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radanet Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Czy są prawidłowe ... nie wiem. Mam Elitę 9 TI i przy pytaniu o jakieś numery np: seryjne nie do końca jestem pewien czy dobrze wpisałem. Może ktoś to robiłem i powie które numery należy wpisać nie jest to jednoznaczne....Jak odpalam mapę i przybliżam na tą wodę to widzę tylko niebieską plamą jeziora....Szczegółowość sprawdzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Czy są prawidłowe ... nie wiem. Mam Elitę 9 TI i przy pytaniu o jakieś numery np: seryjne nie do końca jestem pewien czy dobrze wpisałem. Może ktoś to robiłem i powie które numery należy wpisać nie jest to jednoznaczne....Jak odpalam mapę i przybliżam na tą wodę to widzę tylko niebieską plamą jeziora....Szczegółowość sprawdzę....Podrzucę link, który pomógł mi kiedyś, a wrzucił go ktoś na forum:https://insightgenesis.wordpress.com/2015/06/02/how-to-register-your-sonargps-units-to-be-able-to-display-c-map-genesis-maps/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radanet Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Ok dziekuje to na pewno pomoże odpowiednio zarejestrować urzadzenie....Pytanie czy przegrywajac dana wode tworzymy folder na karcie SD i tam wrzucamy zgrywane pliki danej wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi