Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

do elite 9ti zamierzam kupić karty microSD do rysowania map, wiem że urządzenie obsluguje do 32gb. Lepiej kupić kilka kart i na każde jezioro przeznaczać osobną kartę czy jedną wspólną? jeśli kilka kart to jakiej pojemności mogą być bo z tego co widzę to gotowe mapy zajmują kilkadziesiąt Kb, ale zapewne proces tworzenia map zajmuje sporo więcej miejsca. Na takie małe jeziorko 50ha jak dużej karty potrzebuję, domyślam się że będzie to pewnie zależne od czasu pływania.

• 0

Ok dziekuje to na pewno pomoże odpowiednio zarejestrować urzadzenie....

Pytanie czy przegrywajac dana wode tworzymy folder na karcie SD i tam wrzucamy zgrywane pliki danej wody?

Tak, tworzysz folder. Zauważ że pliki od mapy z genesis social maps zawsze nazywają sie tak samo. Każdy akwen, osobny folder.

Czy echo pyta się u Ciebie przy uruchomieniu" czy wyświetlić mapę (nazwa twojego akwenu)? Jesli się nie pyta to ta plama co widzisz to jakaś mapa bazowa...

Edytowane przez rower26

• 0

Właściwie tak. Sprawdziłem numery i wpisałem. Gdy wkładam kartę po wgraniu map to pojawia się info że wczytuję mapy i ... tyle nadal nie widzę batymetrii. Rozumiem że ustawiamy rodzaj mapy Lowrance.

Nie jestem pewny numeru ID podłączenia- mój chyba OA436F30E - nie jestem pewny czy na początku jest liter czy cyfra i podobnie przedostatnia pozcyja nie jestem pewny czy to litera czy cyfra. Może ktoś ma eltke i może zerknąć .....

• 0

Witam szukam przetwornika (...)

Na naszym forum istnieje specjalne miejsce, gdzie należy zapytanie o takiej treści przedłożyć. Jest to dział "Giełda", a dokładniej jej część "Kupię..."

Edytowane przez woblery z Bielska

• 0

Czy ktoś używał ELite Ti z tabletem z aplikacja LINK? odpaliłem dziś z Ipadem HDS Carbona i kolegi ELite 9Tii z poziomu tabletu sterowałem każdą z echosond, wykorzystując wewnętrzną ich sieć. Obraz był klonem tego co na Elite 9Ti, ale wszystkie operacje mogłem wykonywać na tablecie. Podobno miało na Ti dać się tylko sterować z echosondy a nie z tabletu echosondą. Ktoś może to u siebie potwierdzić lub zaprzeczyć

• 0

Na simradzie Link działa dokładnie tak samo- masz pełne sterowanie echem ze smarta/tableta

Budżetowo więc możesz mieć dwa ekrany na większej łodzi- np na konsolę silnikową  byle tableta, a na pokładzie wędkarskim echo. Dobrze, żeby tablet miał gps moduł, byś mógł wrzucić mapy wód do niego.