Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Ustawiłem inne źródło niż te które miałem wcześniej i działa do tej pory.Ale teraz pewnie nie potrafiłbym tego zrobićA wcześniej po włączeniu echa znikała mi głębokość, prędkość i temperatura , ogólnie wszystkie te dane które sobie ustawiłem wcześniej. Dodatkowo nie działało klasyczne obrazowanie i nie było widać łuków w funkcji fishreaval.tai problem ze znikającą temperaturą, prędkością też przerobiłem. Identycznie, zmieniłem źródło ale jak to nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Potwierdzam również w HDS Live. Trzeba trochę pokopać w ustawieniach. Jeżeli chodzi o wykrywanie przetwornika 3 w 1, to gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fish28 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 (edytowane) Ja właśnie piszę o przetworniku 3w1 Edytowane 25 Czerwca 2019 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Najnowszy soft 62.1.128 do Ti2 :"Bug FixesElite Ti2, Lack of Sonar ReturnsSome users experienced a lack of sonar returns on Elite Ti2 units. This software will upgrade to a working Sonar VersionDepth/Temp Source selection issue has been resolvedVarious other bug fixes have been corrected. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 To 19.1 jest? Jeżeli tak, to zalecam ostrożność mimo wszystko. Dużo zamieszania w różnych modelach ech to wprowadziło. Włącznie z problemami z MG Xi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 To 19.1 jest? Jeżeli tak, to zalecam ostrożność mimo wszystko. Dużo zamieszania w różnych modelach ech to wprowadziło. Włącznie z problemami z MG XiNowe 19.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Tzn. poprawione 19.1 czy w ogóle pierwsze?Ja bym zaczekał na kolejne- mówię serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Poprawione. Czekam na poprawkę Carbona i HDS Live Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Tak trzeba, bo pierwsza wersja była mocno trefna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Tak trzeba, bo pierwsza wersja była mocno trefna.Dlatego wróciłem do poprzedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 (edytowane) Chłopaki z Navico software to mają życie. Ciągle coś do roboty. Jedno naprawię- dwie inne sprawy popsują Dla równowagi HB od dwóch lat ciągle ogłasza sukces w walce z nierealnymi wskazaniami sonaru, po czym wychodzi kolejny soft, który ma zapobiegać, i tak w kółko. Edytowane 30 Czerwca 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Mi napisali, że trudna sprawa bo nowy soft i nie mają doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Chłopaki z Navico software to mają życie. Ciągle coś do roboty. Jedno naprawię- dwie inne sprawy popsują Dla równowagi HB od dwóch lat ciągle ogłasza sukces w walce z nierealnymi wskazaniami sonaru, po czym wychodzi kolejny soft, który ma zapobiegać, i tak w kółko.Jakie to nierealne wskazania sonaru, bo szczerze mówiąc to nic nie dostrzegam podczas pracy mojego urządzenia ? W jakimś konkretnym trybie pracy, szczególnych ustawieniach ? Czy chodzi może o pojawiające się u niektórych użytkowników skoki głębokości na płytkiej wodzie ? Ja jeszcze tego nie doświadczyłem ale gdzieś natknąłem się na takie opinie (błędy pomiaru głębokości na płytkiej wodzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Ja bym stawiał jednak na "nierealne" tłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Jakie to nierealne wskazania sonaru, bo szczerze mówiąc to nic nie dostrzegam podczas pracy mojego urządzenia ? W jakimś konkretnym trybie pracy, szczególnych ustawieniach ? Czy chodzi może o pojawiające się u niektórych użytkowników skoki głębokości na płytkiej wodzie ? Ja jeszcze tego nie doświadczyłem ale gdzieś natknąłem się na takie opinie (błędy pomiaru głębokości na płytkiej wodzie)Po ostatniej naszej konwersacji nie mam specjalnie ochoty na tłumaczenia- ty łowisz, ja siedzę w mapach i gra. Wiedzę znajdziesz, jeśli poświęcisz na to czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Ja doświadczyłem przekłamania głębokośći przy szybkości powyżej 10 km/h w moim Humminbird 10 Mega, czego nie było w Garmin Striker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Myślałem, że piszesz o jakiś konkretnych przypadkach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 czy plywajac po jeziorze, nie majac wgranej mapy tego jeziora, to mimo to powinienem widziec na ekranie to jezioro jako niebieska plame i w ktorym miejscu dokladnie jestem, podobnie jak jest w nawigacjach? Gdy wlaczam ekran mapy to z dalekiej odleglosci widze ze gps pokazuje mnie w jakiejs czesci tego jeziora ale po przyblizeniu mapy ekran staje sie bialy i widac tylko kursor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 czy plywajac po jeziorze, nie majac wgranej mapy tego jeziora, to mimo to powinienem widziec na ekranie to jezioro jako niebieska plame i w ktorym miejscu dokladnie jestem, podobnie jak jest w nawigacjach? Gdy wlaczam ekran mapy to z dalekiej odleglosci widze ze gps pokazuje mnie w jakiejs czesci tego jeziora ale po przyblizeniu mapy ekran staje sie bialy i widac tylko kursor...Wszystko działa poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Czyli bez wgranej mapy nic nie zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Nie musisz wgrywać. Ti sam zrobi mapę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alphard28 Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Mam pytanko.Jest możliwość przesłania do urządzenia lowrance elite ti2 waypointów z garmin etrex (ręczny gps)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Np. tutaj znajdziesz opis - jak to zrobić:http://www.saltwaterkayakfisherman.com/2013/12/waypoint-transfer-from-garmin-60csx-to.html?m=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erqgth Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 (edytowane) Nie musisz wgrywać. Ti sam zrobi mapęA mógłbyś rozszerzyć swoją wypowiedź? Mi rysował tylko trasę, która pływałem(czarna linia).W tej chwili mam większy problem bo po wgraniu aktualizacji nie podaje mi żadnych parametrów, nie działa gps i nic nie rysuje. Nie mogę nawet oznaczyć waypointów...W pewnym sklepie otrzymałem informację, że muszę wysłać echo do polskiego dystrybutora aby wygrali mi nowy soft za 1200zl... Może ktoś się orientuje w temacie albo przerabiał podobny problem ? Edytowane 19 Lipca 2019 przez erqgth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 A mógłbyś rozszerzyć swoją wypowiedź? Mi rysował tylko trasę, która pływałem(czarna linia).W tej chwili mam większy problem bo po wgraniu aktualizacji nie podaje mi żadnych parametrów, nie działa gps i nic nie rysuje. Nie mogę nawet oznaczyć waypointów...W pewnym sklepie otrzymałem informację, że muszę wysłać echo do polskiego dystrybutora aby wygrali mi nowy soft za 1200zl... Może ktoś się orientuje w temacie albo przerabiał podobny problem ?W opcjach mapy Lowrance włącz nakładkę Genesis Live. Jaka wersja softu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi