Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ustawiłem inne źródło niż te które miałem wcześniej i działa do tej pory.

Ale teraz pewnie nie potrafiłbym tego zrobić

A wcześniej po włączeniu echa znikała mi głębokość, prędkość i temperatura , ogólnie wszystkie te dane które sobie ustawiłem wcześniej. Dodatkowo nie działało klasyczne obrazowanie i nie było widać łuków w funkcji fishreaval.

tai problem ze znikającą temperaturą, prędkością też przerobiłem. Identycznie, zmieniłem źródło ale jak to nie pamiętam. 

• 0

Najnowszy soft 62.1.128 do Ti2 :

"

Bug Fixes

• Elite Ti2, Lack of Sonar Returns
    • Some users experienced a lack of sonar returns on Elite Ti2 units. This software will upgrade to a working Sonar Version
  • Depth/Temp Source selection issue has been resolved
  • Various other bug fixes have been corrected.

• 0

Chłopaki z Navico software to mają życie. Ciągle coś do roboty. Jedno naprawię- dwie inne sprawy popsują ;) Dla równowagi HB od dwóch lat ciągle ogłasza sukces w walce z nierealnymi wskazaniami sonaru, po czym wychodzi kolejny soft, który ma zapobiegać, i tak w kółko.

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Chłopaki z Navico software to mają życie. Ciągle coś do roboty. Jedno naprawię- dwie inne sprawy popsują ;) Dla równowagi HB od dwóch lat ciągle ogłasza sukces w walce z nierealnymi wskazaniami sonaru, po czym wychodzi kolejny soft, który ma zapobiegać, i tak w kółko.

Jakie to nierealne wskazania sonaru, bo szczerze mówiąc to nic nie dostrzegam podczas pracy mojego urządzenia ? W jakimś konkretnym trybie pracy, szczególnych ustawieniach ? Czy chodzi może o pojawiające się u niektórych użytkowników skoki głębokości na płytkiej wodzie ? Ja jeszcze tego nie doświadczyłem ale gdzieś natknąłem się na takie opinie (błędy pomiaru głębokości na płytkiej wodzie)

• 0

Jakie to nierealne wskazania sonaru, bo szczerze mówiąc to nic nie dostrzegam podczas pracy mojego urządzenia ? W jakimś konkretnym trybie pracy, szczególnych ustawieniach ? Czy chodzi może o pojawiające się u niektórych użytkowników skoki głębokości na płytkiej wodzie ? Ja jeszcze tego nie doświadczyłem ale gdzieś natknąłem się na takie opinie (błędy pomiaru głębokości na płytkiej wodzie)

Po ostatniej naszej konwersacji nie mam specjalnie ochoty na tłumaczenia- ty łowisz, ja siedzę w mapach i gra. Wiedzę znajdziesz, jeśli poświęcisz na to czas.

• 0

czy plywajac po jeziorze, nie majac wgranej mapy tego jeziora, to mimo to powinienem widziec na ekranie to jezioro jako niebieska plame i w ktorym miejscu dokladnie jestem, podobnie jak jest w nawigacjach? Gdy wlaczam ekran mapy to z dalekiej odleglosci widze ze gps pokazuje mnie w jakiejs czesci tego jeziora ale po przyblizeniu mapy ekran staje sie bialy i widac tylko kursor...

• 0

czy plywajac po jeziorze, nie majac wgranej mapy tego jeziora, to mimo to powinienem widziec na ekranie to jezioro jako niebieska plame i w ktorym miejscu dokladnie jestem, podobnie jak jest w nawigacjach? Gdy wlaczam ekran mapy to z dalekiej odleglosci widze ze gps pokazuje mnie w jakiejs czesci tego jeziora ale po przyblizeniu mapy ekran staje sie bialy i widac tylko kursor...

Wszystko działa poprawnie.

• 0

Nie musisz wgrywać. Ti sam zrobi mapę

A mógłbyś rozszerzyć swoją wypowiedź? Mi rysował tylko trasę, która pływałem(czarna linia).

W tej chwili mam większy problem bo po wgraniu aktualizacji nie podaje mi żadnych parametrów, nie działa gps i nic nie rysuje. Nie mogę nawet oznaczyć waypointów...

W pewnym sklepie otrzymałem informację, że muszę wysłać echo do polskiego dystrybutora aby wygrali mi nowy soft za 1200zl...

Może ktoś się orientuje w temacie albo przerabiał podobny problem ?

Edytowane przez erqgth

• 0

A mógłbyś rozszerzyć swoją wypowiedź? Mi rysował tylko trasę, która pływałem(czarna linia).

W tej chwili mam większy problem bo po wgraniu aktualizacji nie podaje mi żadnych parametrów, nie działa gps i nic nie rysuje. Nie mogę nawet oznaczyć waypointów...

W pewnym sklepie otrzymałem informację, że muszę wysłać echo do polskiego dystrybutora aby wygrali mi nowy soft za 1200zl...

Może ktoś się orientuje w temacie albo przerabiał podobny problem ?

W opcjach mapy Lowrance włącz nakładkę Genesis Live. Jaka wersja softu?