Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Krzysiek, jeżeli chcesz polskie menu, to trzeba zapłacić dystrybutorowi na Polskę- czyli Parker.Jeżeli problem jest po wgraniu software, znajdź poprzednią wersję softu albo i jeszcze wcześniejszą i wgraj. Jeżeli nie, to włącz menu maps- overlays- genesis liveW sumie to poszukaj na yt filmów, są na pewno . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 A mógłbyś rozszerzyć swoją wypowiedź? Mi rysował tylko trasę, która pływałem(czarna linia).W tej chwili mam większy problem bo po wgraniu aktualizacji nie podaje mi żadnych parametrów, nie działa gps i nic nie rysuje. Nie mogę nawet oznaczyć waypointów...W pewnym sklepie otrzymałem informację, że muszę wysłać echo do polskiego dystrybutora aby wygrali mi nowy soft za 1200zl... Może ktoś się orientuje w temacie albo przerabiał podobny problem ?Nowy soft możesz wgrać sam, nie jest potrzebny do tego dystrybutor. A ta cena to chyba z kapelusza sprzedawcy ze wspomnianego sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erqgth Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 (edytowane) EliteTi-18.2-60.1.142-Standard-1 Niestety zmiany na genesis nic nie dały.Po przywróceniu ustawień fabrycznych pojawia się alarm „No GPS fix”...Z tą ceną to też się mocno zdziwiłem bo kiedyś obiło mi się o uszy, że zmiana na język polski to koszt ok. pięciu stówek. Edytowane 20 Lipca 2019 przez erqgth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 EliteTi-18.2-60.1.142-Standard-1 Niestety zmiany na genesis nic nie dały.Po przywróceniu ustawień fabrycznych pojawia się alarm „No GPS fix”...Z tą ceną to też się mocno zdziwiłem bo kiedyś obiło mi się o uszy, że zmiana na język polski to koszt ok. pięciu stówek.??,,,??? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 ??,,,??? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaJęzyk i GPS, to nie to samo. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erqgth Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 (edytowane) Jestem kompletnym gamoniem jeśli chodzi o komputery, telefony etc. więc na pewno jest jak piszesz. Czy problem z GPS może być winą jakiejś „mechanicznej” usterki ? Bo cały czas wierzyć mi się nie chce w słowa sprzedawcy, że skoro kupiłem sprzęt taniej to teraz muszę go wysłać do producenta i zapłacić jakiekolwiek pieniądze żeby działał jak należy. Edytowane 21 Lipca 2019 przez erqgth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Ale na dole ekranu nie pojawia się informacja, że masz się zgłosić do serwisu (w języku angielskim)? A błąd/uszkodzenie GPS oczywiście może pojawić się zawsze. A w słowa sprzedawcy musisz uwierzyć, np. kiedy sprowadzisz sobie HDSa z US. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 (edytowane) Jestem kompletnym gamoniem jeśli chodzi o komputery, telefony etc. więc na pewno jest jak piszesz.Czy problem z GPS może być winą jakiejś „mechanicznej” usterki ? Bo cały czas wierzyć mi się nie chce w słowa sprzedawcy, że skoro kupiłem sprzęt taniej to teraz muszę go wysłać do producenta i zapłacić jakiekolwiek pieniądze żeby działał jak należy.A ty nie bawisz się tym echem na chacie? Bo czasami sygnał GPS nie jest możliwy do złapania przez mury. Edytowane 21 Lipca 2019 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Jestem kompletnym gamoniem jeśli chodzi o komputery, telefony etc.Dzisiaj, to trochę niebezpieczne. Chyba, że pieniądze trzymasz pod łóżkiem, a wrażliwe dane na dysku w sejfie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erqgth Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 (edytowane) Wczoraj cały dzień pływałem i wszystkie moje „zabawy” miały miejsce na wodzie ????.Żadnego innego komunikatu nie ma. Mam małe problemy z ZUS (twierdzi, że jestem mu coś winien z przed prawie 10lat) więc korzystam z konta mojej siostry. Jedyne dane to kontakty na telefonie, które czasami tracę nawet kilka razy w roku ze względu na częste uszkadzanie telefonów ????. Nie mam żadnych facebookow, messangerów itp. komputera nie mam od dobrych 5lat a telewizji to w sumie od ponad 10????. Więc chyba żadnych wrażliwych danych nie posiadam.Jestem wolny jak ???? i jedynie potrzebuję mapy w moim echo ???? Edytowane 21 Lipca 2019 przez erqgth 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Sprawdziłem przed chwilą- to nie jest problem rollovera gps- Ti są ok.Dziwna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erqgth Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 (edytowane) Zainstalowałem starszą wersje ale to niestety nic nie dało.Cały czas jest dokładnie ten sam problem, łącznie z alarmem o GPS Edytowane 23 Lipca 2019 przez erqgth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MajKar Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Ti7 gubi mi ustawienia zdarza się że kolory są nie takie jak były przed włączeniem, nie widzi obiektów. Chcąc łowić werykalnie fajnie by było widzieć przynętę i potencjalną zdobycz a nie widzi. Parę godzin kombinacji na wodzie i nic trafi mnie coś a wędkarstwo podobno uspokaja. Mam ją chyba od trzech lat nie wgrywałem nowego softu jestem a elektroniczny. Może znajdzie ktoś na forum w rozsądnej odległości kto pomógł by z problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Zrób reset do ustawień fabrycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MajKar Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Ok ale utracę zapisane punkty pasowałoby zgrać i wgrać od nowa chyba się da jakoś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Czy miałby ktoś z forumowiczów z Warszawy, możliwość wypożyczenia kabla zasilającego od Elite Ti/Ti2 (czerwona wtyczka, dwie żyły +-) na jeden dwa dni? Chcę się upewnić że mój problem z ti2, opisany w tym wątku, nie dotyczy kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Czy wkladajac karte SD do Elite 7 Ti2 , musi byc jakos przygotowana ?Wkladam uruchamiam, niby widzi ale nic na niej nie ma ? Inie zapisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 (edytowane) Wkładasz kartę, dajesz start migą czerwoną kropka. Pokazujesz że.ma.zapisywac na mc sd i leci kabaret. Edytowane 8 Sierpnia 2019 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 czyli to bede widzial jak wystartuje z zapisem logow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Czy Ty masz instrukcje obsługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Czy Ty masz instrukcje obsługi?Jest taki fajny skrót - RTFM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Niestety źadko czytam instrukcję obsługi. Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Więc zacznij, bez złośliwości twój problem przytoczony jest banalny , a Ty jesteś poprostu leniwy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Na wodzie sprawdzę, bez przesady z tym czytaniem manuali, są dla ludzi którzy boją się przycisków , jak narazie niewiele małej przypadków aby zaglądać to tego typu pomocy, ale masz rację należy przeczytać lub zaglądnąć chociaż.Pewnie bym nie pytał jakbym włączył logowanie bo napewno cos by sie pojawiło i wiedział bym ze mam jakiś wybór zapisu. Miłego dnia. Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Na wodzie sprawdzę, bez przesady z tym czytaniem manuali, są dla ludzi którzy boją się przycisków , jak narazie niewiele małej przypadków aby zaglądać to tego typu pomocy, ale masz rację należy przeczytać lub zaglądnąć chociaż.Pewnie bym nie pytał jakbym włączył logowanie bo napewno cos by sie pojawiło i wiedział bym ze mam jakiś wybór zapisu. Miłego dnia. Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu TapatalkaSkoro nie widzisz problemów, skąd tyle pytań? Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi