Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Krzysiek, jeżeli chcesz polskie menu, to trzeba zapłacić dystrybutorowi na Polskę- czyli Parker.

Jeżeli problem jest po wgraniu software, znajdź poprzednią wersję softu albo i jeszcze wcześniejszą i wgraj.

Jeżeli nie, to włącz menu maps- overlays- genesis live

W sumie to poszukaj na yt filmów, są na pewno .

• Like 1

• 0

A mógłbyś rozszerzyć swoją wypowiedź? Mi rysował tylko trasę, która pływałem(czarna linia).

W tej chwili mam większy problem bo po wgraniu aktualizacji nie podaje mi żadnych parametrów, nie działa gps i nic nie rysuje. Nie mogę nawet oznaczyć waypointów...

W pewnym sklepie otrzymałem informację, że muszę wysłać echo do polskiego dystrybutora aby wygrali mi nowy soft za 1200zl...

Może ktoś się orientuje w temacie albo przerabiał podobny problem ?

Nowy soft możesz wgrać sam, nie jest potrzebny do tego dystrybutor. A ta cena to chyba z kapelusza sprzedawcy ze wspomnianego sklepu.

• 0

EliteTi-18.2-60.1.142-Standard-1

Niestety zmiany na genesis nic nie dały.

Po przywróceniu ustawień fabrycznych pojawia się alarm „No GPS fix”...

Z tą ceną to też się mocno zdziwiłem bo kiedyś obiło mi się o uszy, że zmiana na język polski to koszt ok. pięciu stówek.

Edytowane przez erqgth

• 0

EliteTi-18.2-60.1.142-Standard-1

Niestety zmiany na genesis nic nie dały.

Po przywróceniu ustawień fabrycznych pojawia się alarm „No GPS fix”...

Z tą ceną to też się mocno zdziwiłem bo kiedyś obiło mi się o uszy, że zmiana na język polski to koszt ok. pięciu stówek.

??,,,???

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 0

Jestem kompletnym gamoniem jeśli chodzi o komputery, telefony etc. więc na pewno jest jak piszesz.

Czy problem z GPS może być winą jakiejś „mechanicznej” usterki ? Bo cały czas wierzyć mi się nie chce w słowa sprzedawcy, że skoro kupiłem sprzęt taniej to teraz muszę go wysłać do producenta i zapłacić jakiekolwiek pieniądze żeby działał jak należy.

Edytowane przez erqgth

• 0

Ale na dole ekranu nie pojawia się informacja, że masz się zgłosić do serwisu (w języku angielskim)? A błąd/uszkodzenie GPS oczywiście może pojawić się zawsze. A w słowa sprzedawcy musisz uwierzyć, np. kiedy sprowadzisz sobie HDSa z US. 

• Like 1

• 0

Jestem kompletnym gamoniem jeśli chodzi o komputery, telefony etc. więc na pewno jest jak piszesz.

Czy problem z GPS może być winą jakiejś „mechanicznej” usterki ? Bo cały czas wierzyć mi się nie chce w słowa sprzedawcy, że skoro kupiłem sprzęt taniej to teraz muszę go wysłać do producenta i zapłacić jakiekolwiek pieniądze żeby działał jak należy.

A ty  nie bawisz się tym echem na chacie? Bo czasami sygnał GPS nie jest możliwy do złapania przez mury.

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

• 0

Wczoraj cały dzień pływałem i wszystkie moje „zabawy” miały miejsce na wodzie ????.

Żadnego innego komunikatu nie ma.

Mam małe problemy z ZUS (twierdzi, że jestem mu coś winien z przed prawie 10lat) więc korzystam z konta mojej siostry. Jedyne dane to kontakty na telefonie, które czasami tracę nawet kilka razy w roku ze względu na częste uszkadzanie telefonów ????. Nie mam żadnych facebookow, messangerów itp. komputera nie mam od dobrych 5lat a telewizji to w sumie od ponad 10????. Więc chyba żadnych wrażliwych danych nie posiadam.

Jestem wolny jak ???? i jedynie potrzebuję mapy w moim echo ????

Edytowane przez erqgth
  • Like 2

• 0

Ti7 gubi mi ustawienia zdarza się że kolory są nie takie jak były przed włączeniem, nie widzi obiektów. Chcąc łowić werykalnie fajnie by było widzieć  przynętę i potencjalną zdobycz a nie widzi. Parę godzin kombinacji na wodzie i nic trafi mnie coś a wędkarstwo podobno uspokaja.  Mam ją chyba od trzech lat nie wgrywałem nowego softu jestem a elektroniczny. Może znajdzie  ktoś na forum w rozsądnej odległości kto pomógł by z problemem.

• 0
Gość Michal Sz

Na wodzie sprawdzę, bez przesady z tym czytaniem manuali, są dla ludzi którzy boją się przycisków , jak narazie niewiele małej przypadków aby zaglądać to tego typu pomocy, ale masz rację należy przeczytać lub zaglądnąć chociaż.

Pewnie bym nie pytał jakbym włączył logowanie bo napewno cos by sie pojawiło i wiedział bym ze mam jakiś wybór zapisu.

Miłego dnia.

Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka

• 0

Na wodzie sprawdzę, bez przesady z tym czytaniem manuali, są dla ludzi którzy boją się przycisków , jak narazie niewiele małej przypadków aby zaglądać to tego typu pomocy, ale masz rację należy przeczytać lub zaglądnąć chociaż.

Pewnie bym nie pytał jakbym włączył logowanie bo napewno cos by sie pojawiło i wiedział bym ze mam jakiś wybór zapisu.

Miłego dnia.

Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka

Skoro nie widzisz problemów, skąd tyle pytań?

Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka

• Like 1