Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 W każďej Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 8 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Ale przecież każdą można spolszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawiniel Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 no tak, ale czytałem, że z tym chyba problem no I jakiś spory wydatek?Jak to wygląda jeśli macie z tym doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Napisz do przedstawiciela lowrance z kraju z ktorego kupujesz echo i zapytaj czy Ci podesle paczke jezykowa za darmo. Ja echo kupilem w danii, napisalem do ich przedstawiciela i za kilka dni mialem kod do paczki jezykowej za darmo. W polsce za to samo chcieli ode mnie za 500zl. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawiniel Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Jeszcze jedno pytanko. Ponieważ pojawiła sie mozliwośc zakupu w UK.Czy tamtejsze wersjer też nie maja jakiś ograniczeń w działaniu w naszym kraju o których było info na poczatku tego posta?O język nie pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Nie mają Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Panowie, mam problem z Elite 9ti2. A mianowicie. Echo nie włącza mi się za każdym razem. Jak to wygląda? Po całonocnym ładowaniu lub gdy echo stoi nie włączone przez kilka godzin, wciśnięcie przycisku "on" powoduje tylko podświetlenie się pozostałych przycisków i brak reakcji ekranu. Dopiero odpięcie kabla zasilania na kilka sekund i ponowne przypięcie umożliwia prawidłowe uruchomienie echa. Po wyłączeniu i ponownym kilkukrotnym uruchomieniu, w krótkim czasie, problem nie występuje . Robiłem hardreset i nie pomogło. Na szczęście sprzęt z PL. Reklamacja czy może ktoś spotkał się z takim problemem? Wieczorkiem zrobię filmik. Mój problem zakończył się wymianą echa na nowe przez Parkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 (edytowane) To bardzo dobrze. Tyle tylko że biorąc pod uwagę różnicę w cenie spokojnie możn poczekać parę dni dłużej reklamując np u giermańca czy wikinga w przypadku zakupu za gramanicą. Ale oczywiście dobrze że masz nowelasa. I chyba na niego nowe 2 lata gwary Edytowane 13 Września 2019 przez bassy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawiniel Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Witam, Stałem sie użytkownikiem Elitki.Po uruchomieniu na sucho I zapoznaniu z funkcjami rzuciły mi sie dwie rzeczy w oczy.1. Dostaje co chwile taki komunikat Co z tym zrobić? Czy coś jest nie tak? 2. Pokazuje, że mam do pobrania taka aktualizację: Czy ta aktualizacja jest bezpieczna? PozdrawiamDawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Witam, Stałem sie użytkownikiem Elitki.Po uruchomieniu na sucho I zapoznaniu z funkcjami rzuciły mi sie dwie rzeczy w oczy.1. Dostaje co chwile taki komunikat Co z tym zrobić? Czy coś jest nie tak? 2. Pokazuje, że mam do pobrania taka aktualizację: Czy ta aktualizacja jest bezpieczna? PozdrawiamDawidAd 1 - może sparowałeś sobie telefon z ti2 i jakiś testowy sms jest pokazywany. Ad 2 - śmiało można pobierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Potwierdzam słowa rower26. Sparuj echo z innym urządzeniem, a nowy soft warto zainstalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawiniel Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 no własnie nie parowałem, a jak sparowałem z telefonem I wewnetrznym wifi to Alarm dalej sie pobierał.Co daje nowa aktualizacja ciekawego? I może korzystajac z okazji, ze mam juz specjalistów na linii:-)Na C-MAP nie ma wiekszości naszych zbiorników - czy to ma jakis wpływ na budowanie map zy on tak czy inaczej nadpisze dane z Echo nawet w polu?Mam np. Pławniowice czy Kozłową Górę I na Echo na mapie nie widać wogóle tych zbiorników tylko szczere pole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 no własnie nie parowałem, a jak sparowałem z telefonem I wewnetrznym wifi to Alarm dalej sie pobierał.Co daje nowa aktualizacja ciekawego? I może korzystajac z okazji, ze mam juz specjalistów na linii:-)Na C-MAP nie ma wiekszości naszych zbiorników - czy to ma jakis wpływ na budowanie map zy on tak czy inaczej nadpisze dane z Echo nawet w polu?Mam np. Pławniowice czy Kozłową Górę I na Echo na mapie nie widać wogóle tych zbiorników tylko szczere pole.Najnowsza aktualizacja eliminuje ponoć problem z niewykrywaniem przetwornika. Ti2 miała taki problem że przetwornik nie był wykrywany i był duży klops, echa były wymieniane. Sporo na ten temat na jankeskich forach. Masz ti2 prawda? W echo masz tylko mapy bazowe. Nie wszystkie akweny wodne będą pokazane. Możesz zbierać logi i tworzyć własne mapy w programie reefmaster (płatny) lub bezpłatnie w c-map genesis (ale udostępniasz całej społeczności c-map genesis, lub płacisz za wersję edge i wtedy masz mapy tyko dla siebie). Możesz też ewentualnie kupić sobie maximapę południe gdzie zrobiona jest batymetria najbardziej znanych zaporówek południa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawiniel Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Jestem zalogowany na c-map. Zobaczymy jak sobie to radzi I czy w polu narysuje mi moje ścieżki:-)No a z tym przetwornikiem to faktycznie. Zrzucę sobie aktualizacje na kartę I zobaczymy, Jak będzie cos nie tak to załaduje.Szczerze powiedziawszy patrząc na DEMO to troche liczyłem na dokładniejszy obraz side scan na tym active imaging.Czy ten fisch revelant działa na side scanie?Tak to jest jak człowiek sie napali:-)..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 FR nie działa na bocznym. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Jestem zalogowany na c-map. Zobaczymy jak sobie to radzi I czy w polu narysuje mi moje ścieżki:-)No a z tym przetwornikiem to faktycznie. Zrzucę sobie aktualizacje na kartę I zobaczymy, Jak będzie cos nie tak to załaduje.Szczerze powiedziawszy patrząc na DEMO to troche liczyłem na dokładniejszy obraz side scan na tym active imaging.Czy ten fisch revelant działa na side scanie?Tak to jest jak człowiek sie napali:-).....Popływasz, ocenisz sam. Nowe przetworniki AI 3in1 mają znacznie większy zasięg bocznego sonaru na 800khz niż poprzedni przetwornik totalscan. Używałem obydwa. W samej jakości nie zauważyłem większej różnicy. Mówią że najładniejszy obraz bocznego sonaru daje Humminbird z megaimaging ale nie było mi dane ocenić go na własne oczy. Kupiłeś dobry sprzęt z dużymi możliwościami mapowania i dużą ilością zmapowanych zbiorników + komercyjne mapy np maximapa, która jest tylko dla Lowrance. Pływam z maximapą po mazurach i np. dokładność jej na Orzyszu czy Dadaju, gdzie dno jest bardzo urozmaicone, jest perfekt. Ja tam wolę precyzyjnie trafić na fajną górkę niż liczyć łuski ryb na SI. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawiniel Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 dobrze powiedziane:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawiniel Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Pierwszy wypad z nowym sprzetem za mna.Już coś wiem, ale trochę nauki mnie czeka.Pewne jest, ze interpretacja twardosci dna na sonarze zupełnie inna jaka miałem na starej Magnie z Eagla.Pokazuje szeroki żółty pas swiadczący niby o twardym dnie a po zrzuceniu ciężarka okazuje sie, ze ta twardość to srednia jest. Macie wieksze doswiadczenie z tym sprzetem I jak to inerpretujecie?Zauwazyłej jednak pewna zależność I widzę, że na amerykańskich stronach to potwierdzają. Na side scan mianowicie im jasniejsze pole tzn, że twardość dna jest większa. Można nawet zlokalizować małe placki twardego z morza szlamu:-)I to jest git sprawa. I jeszcze sprawa z mapami - bo diabli z tym, że inaczej sie nagrywa mapę niż podają to na stronie C-Map gdzie jest filmik z lowrance. Doszedłem w końcu do tego ale:Jak właczyłem zapis I ładnie miga czerwony punkcik tak na side I 2d to nie widzę na bieżąco zapisu na mapie tak jak to ładnie pokazywali.Mało tego chyba 3 czy 4-ro krotnie zapis sie przerywał w związku ze zbyt duzym plikiem. Za kazdym razem zaczynałem kolejny.Co teraz z tymi plikami, zeby były uzyteczne? Mozna je jakoś połaczyć, przesłać do C-MAP czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Pierwszy wypad z nowym sprzetem za mna.Już coś wiem, ale trochę nauki mnie czeka.Pewne jest, ze interpretacja twardosci dna na sonarze zupełnie inna jaka miałem na starej Magnie z Eagla.Pokazuje szeroki żółty pas swiadczący niby o twardym dnie a po zrzuceniu ciężarka okazuje sie, ze ta twardość to srednia jest. Macie wieksze doswiadczenie z tym sprzetem I jak to inerpretujecie?Zauwazyłej jednak pewna zależność I widzę, że na amerykańskich stronach to potwierdzają. Na side scan mianowicie im jasniejsze pole tzn, że twardość dna jest większa. Można nawet zlokalizować małe placki twardego z morza szlamu:-)I to jest git sprawa. I jeszcze sprawa z mapami - bo diabli z tym, że inaczej sie nagrywa mapę niż podają to na stronie C-Map gdzie jest filmik z lowrance. Doszedłem w końcu do tego ale:Jak właczyłem zapis I ładnie miga czerwony punkcik tak na side I 2d to nie widzę na bieżąco zapisu na mapie tak jak to ładnie pokazywali.Mało tego chyba 3 czy 4-ro krotnie zapis sie przerywał w związku ze zbyt duzym plikiem. Za kazdym razem zaczynałem kolejny.Co teraz z tymi plikami, zeby były uzyteczne? Mozna je jakoś połaczyć, przesłać do C-MAP czy jak?Co do map to polecam lekturę wątku: http://jerkbait.pl/topic/12344-jak-zaimportowa%C4%87-map%C4%99-satelitarn%C4%85-do-echosondy-lowrance/ Co do twardości dna to zmniejsz ustawienie colorline (dopasuj sobie wartości na łowisku). Wtedy dopiero bardzo twarde dno da żółty kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JaK666 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 ... I jeszcze sprawa z mapami - bo diabli z tym, że inaczej sie nagrywa mapę niż podają to na stronie C-Map gdzie jest filmik z lowrance. Doszedłem w końcu do tego ale:Jak właczyłem zapis I ładnie miga czerwony punkcik tak na side I 2d to nie widzę na bieżąco zapisu na mapie tak jak to ładnie pokazywali.Mało tego chyba 3 czy 4-ro krotnie zapis sie przerywał w związku ze zbyt duzym plikiem. Za kazdym razem zaczynałem kolejny.Co teraz z tymi plikami, zeby były uzyteczne? Mozna je jakoś połaczyć, przesłać do C-MAP czy jak?Aby widzieć na mapie bieżący zapis trzeba włączyć nakładanie struktury. Nie pamiętam dokładnie gdzie, ale jest to do zrobienia. Zapisywanie logów lepiej ograniczyć ze względu na ciężar tworzonych plików. Przyjąłem zasadę, że przy ok. 50 MB zapisuję log i startuję nowy. Łatwiej wtedy obrabiać pliki w komputerze i nie ma obawy, że "samo przerwie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawiniel Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 ooo coś ciekawego się dowiedziałem.A jak obrabia się te pliki w komputerze?Jest do tego jakiś specjanly program? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 ooo coś ciekawego się dowiedziałem.A jak obrabia się te pliki w komputerze?Jest do tego jakiś specjanly program?tak reefmaster, płatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Zgrywanie logów na kartę (tam gdzie miga czerwony punkcik) a rysowanie mapy na żywo genesis live to dwie różne i nie powiązane z sobą bajki. te filmy widziałeś?: https://www.youtube.com/watch?v=nmCI1i5TOq0https://www.youtube.com/watch?v=-SkxwlZ4kUEhttps://www.youtube.com/watch?v=_mwVYVc5EqE tak łopatologicznie jeszcze raz: Opcja 1 - zgrywasz logi na kartę, miga czerwony punkcik co możesz dalej zrobić? 1 - upload do genesis social maps. Po ok tygodniu system wypluwa gotową mapę obszaru z którego pobrałeś logi. Ktoś już napisał że jeśli chcesz używać social maps musisz podać dokładne dane z echa. numer seryjny i drugi numer widoczny na pudełku. Inaczej mapy echo nie odczyta.2 - obróbka w programie reefmaster i tworzenie własnych map batymetrycznych. Program reefmaster jest płatny. Opcja 2 - rysowanie map genesis live. Musisz najpierw pobrać byle jaką mapę, byle jakiego zbiornika na kartę sd i trzymać w slocie bo inaczej nie będzie rysowało. w opcjach mapy wybierasz nakładanie danych genesis live i powinno na żywo rysować mapę. Wspominałeś o Turawie. Jak widzę to jest zrobionych tylko kilka przelotów na social maps. generalnie mniej jak 1/10 zbiornika - prawie bezużyteczne. Jeśli pobrałeś mapę tego kawałeczka Turawy i masz już folder na karcie SD zawierający kilka plików mapy to po włożeniu karty do slotu echo zapyta cię czy wyświetlić mapę i tu nazwa akwenu. jeśli echo cię nie zapyta tzn że podałeś złe numeru sprzętu przy dodawaniu w social maps. Kiedyś jeden z kolegów wpisał o zamiast 0 i dupa a upierał się że wszystko podał dobrze. Jak nie chcesz się w to wszystko bawić to kup sobie maximapę południe. Będziesz miał wszystkie zaporówki gotowe i tylko wkładasz kartę do slotu i na wodę. Temat uważam za wyczerpany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawiniel Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Ekstra. W końcu ktoś podchodzi do tematu gruntownie. W sumie sam zauważyłem po sobie, że niekiedy człowiekowi wydaje sie coś proste I że wystarczą dwa zdania I inny powinien to pochytać Jeśli chodzi o Turawę to nie bardzo mi na niej zależy bo teraz się nie wybieram, może w przyszłości.Chciałem Kozłową I Pławniowice, ale tego nie ma I na mapie mam pole.Wydawało mi się, że wpisałem poprawne dane, ale sprawdzę to dziś.W C-map mam na swoim loginie 2 pozycje w plotter. Sam nie wiem czemuTak jak poniżej. I rozumiem, że podajemy dane z pudełka a nie tak jak na filmikach pokazywali, że dane z sondy. Robili nawet zdjecia ekranu, żeby wpisać do system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Z pudełka czy z informacji o systemie na echu to jeden pies. Ważne żeby nie zrobić błędu typu o zamiast 0. Ten sprzęt elite 2 touch możesz wywalić. Mi chyba tak samo się dodało i wywaliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi