Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawiniel Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 (edytowane) Na urządzeniu mam takie dwa numery numer seryjny I barcodea w C-Map mam do podania numer seryjny I content ID.rozumiem, że barcode I content ID to co innego bo spisywałem z naklejki na echu I był cyfrowo literowy "C908D0DA3" Jedna tylko kwestia doprecyzowujaca.Pisałeś, żeby wgrać jakąkolwiek mapę, żeby rysować swoją live. Musi to być jednak mapa tego zbiornika po którym pływam czy niekoniecznie? Edytowane 1 Października 2019 przez dawiniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 tak content id spisz z pudełka. U mnie chyba na ekranie zamiast tego barcode jest własnie content id ale głowy nie dam. Niekoniecznie musi to być mapa twojego zbiornika po którym aktualnie pływać. Byle jak mapa pobrana z social maps. Ważne żeby tylko wskazać nakładanie danych - genesis live w opcjach mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawiniel Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Na pudełku niestety nie ma content ID chyba, że ja już nie widzę, albo może źle czytam serial no. zgadza się z tym co w zapisie sondy. Na naklejce sondy znalazlem jeszcze jedna naklejkę ale tu też nie widzę content ID chyba, że jak powyżej:-) a mam wpisać ostatni wiersz Jakieś sugestie może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Power on you sonar/GPS unit - Press the “Pages” button to get to the Home Screen/Main Menu Press “Settings” (located on the lower left-hand corner of the screen) Scroll down to the bottom of the page and then press “About” In most compatible units, your Serial Number and Content ID Number will be the third and fourth line-items, respectively, in the list in the window that pops up. Włącz urządzenie sonar / GPS Naciśnij przycisk „Strony”/"PAGES" , aby przejść do ekranu głównego / menu głównego Naciśnij „Ustawienia” (znajdujące się w lewym dolnym rogu ekranu) Przewiń w dół do dołu strony, a następnie naciśnij „Informacje” W większości zgodnych jednostek numer seryjny i identyfikator treści będą odpowiednio trzecim i czwartym elementem na liście w wyskakującym oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawiniel Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 hej. No właśnie lipa. Ale już ogarnołem. Chyba teraz już jest to w innym miejscu tzn inaczej nazwane.W zakładce May jestID Podłączenie i właściwy już numer.Po zmianie tych danych w C-Map nowe ściągnięte działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Jakie są znaczące różnice międzu Ti a Ti2, zastanawiam się czy warto się przesiadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 No chyba, że chcesz wysyłać sms z panelu echosondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Jakie są znaczące różnice międzu Ti a Ti2, zastanawiam się czy warto się przesiadać...Ewentualnie wymiana jeden do jednego bez dopłaty.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Ewentualnie 7" na 9" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Jakie są znaczące różnice międzu Ti a Ti2, zastanawiam się czy warto się przesiadać...Zapytaj tych, co używali totalscana a przesiedli się na 3in1 Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Zapytaj tych, co używali totalscana a przesiedli się na 3in1 Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu TapatalkaNo to się zgłaszam. Wcześniej używałem 7ti i przesiadłem się na 9ti2. Na plus znacznie zwiększony zasięg SI na 800 khz. Na totalscanie w ogóle nie używałem SI na 800khz tylko na 455 khz. Teraz wyłącznie pływam na 800 khz. To tyle ze znaczących różnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Zapytaj tych, co używali totalscana a przesiedli się na 3in1 Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu TapatCzekam na pytania Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 No to się zgłaszam. Wcześniej używałem 7ti i przesiadłem się na 9ti2. Na plus znacznie zwiększony zasięg SI na 800 khz. Na totalscanie w ogóle nie używałem SI na 800khz tylko na 455 khz. Teraz wyłącznie pływam na 800 khz. To tyle ze znaczących różnic. I bardzo istotne jest w tym momencie przejście z 7" na 9". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 I bardzo istotne jest w tym momencie przejście z 7" na 9".Zgadza się. Ekran podzielony nawet na 4 jest znacznie bardziej czytelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sirk Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Witam.Prymitywne pytanie ale wolę się upewnić.Mam Elite 5 chirp starą (ok.4-5 lat).Dotychczas pływałem na social maps,teraz kupiłem C-map.Czy wystarczy włożyć w slot i będzie działać czy trzeba przed uruchomieniem coś dłubać,rejestrować itp.Jutro jadę do Szwecji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 (edytowane) Czy ktoś wie jaką potrzebuję przejściówkę aby podpiąć przetwornik HDI od starej Elite 4x chirp (niebieski z 5 bolcami) do najnowszej Elite 7 Ti2. Tak wygląda wtyczka przetwornika HDI i gniazdko w starej Elitce Edytowane 3 Października 2019 przez Czechofil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Wtyk nie pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Wtyk nie pasuje? Gdyby pasował to bym nie pytał o przejściówkę - Nowa Elite Ti2 ma czarne 9-pinowe gniazdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 (edytowane) Ale nie napisałeś że w ti2 są nowe gniazda. Kabel xsonic czy jakoś tak. Wejdź sobie w katalog lowrance parkerow i tam.on jest.kiedyś miałem i sprzedałem ów kabel Edytowane 3 Października 2019 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 (edytowane) Wchodziłem w katalog i nawet dzwoniłem do Parkera ale nikt nie jest w stanie na 100% potwierdzić o który adapter chodzi a jest kilka podobnych. Pytanie kieruje do osób, które mogą udzielić odpowiedzi. Czy adapter o kodzie 000-13313-001 będzie pasował na 100%? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 3 Października 2019 przez Czechofil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 (edytowane) Zapytaj @maciej_k jemu sprzedalem i go uzywa, tj przejściówka z 7/9 pin Edytowane 3 Października 2019 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 U mnie w Evo3 są tylko gniazda 9 pin, przejściówka dziala ze zwykłym ducerem 200/83khz Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 To jeszcze napisz symbol Panie Macku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 3 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Chyba nawet mam taką przejściówkę. Stare przetworniki 7 pinowe podłącza do gniazda 9 pinowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi