Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 1.Dobrze szukałeś, ale musisz zjechać na sam dółNo właśnie to mnie zastanowiło bo w pozycji "Inne" jest pusto... Cholera, aż sprawdzę ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 No właśnie to mnie zastanowiło bo w pozycji "Inne" jest pusto... Cholera, aż sprawdzę ponownie trzeba kliknąć te "inne" to rozwijana lista, standardowo jest zwinięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Cześć. Mam od niedawna Elite 7 Ti2, dwa pytania: 1. Gdzie znajdę w ustawieniach możliwość wyświetlania napięcia źródła zasilania? Przeszukałem dane nakładki czyli tam gdzie powinno być ale albo nie ma albo jestem ślepy Zaznaczam, że mam fabryczny soft, nie robiłem jeszcze update. 2. Zrzuciłem na Insight Genesis logi z ostatniego pływania. Na mapie widzę jedynie kawałek batymetrii, pozostałość wycieczki to tylko sam ślad. Co zrobiłem nie tak?Ad 2 - może poczekaj jeszcze trochę, może na raty dogrywają te mapy w IG. Ja raz miałem przypadek że w ogóle się nie zrobiły mapy pomimo wysłania logów. Wiesz że IG nie działa niestety perfekcyjnie. Może wrzuć logi jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Oba problemy rozwiązane Volty faktycznie były w "Inne" Rozwijając menu inne nie zauważyłem, że mogę jeszcze przescrollować suwakiem w dół IG wreszcie ogarnęło mapę Tak jak pisał Łukasz, wystarczyło uzbroić się w cierpliwość Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Witam, chciałbym dołożyć na łódź dodatkowy ekran który bedzie slużył tylko do map i ewetualnie do sterowania dziobówką. Czy w takim wypadku jezeli kupię elite 7 ti2 bez przetwornika to bedzie ok? Czy przetwornik jest konieczny aby gps działał? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 (edytowane) Witam, chciałbym dołożyć na łódź dodatkowy ekran który bedzie slużył tylko do map i ewetualnie do sterowania dziobówką. Czy w takim wypadku jezeli kupię elite 7 ti2 bez przetwornika to bedzie ok? Czy przetwornik jest konieczny aby gps działał? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cześć. tak, 7 cali Elity Ti2 wystarczy by wpiąć się w nmea2000. Mniejszy rozmiar niestety nie ma tej możliwości- także w simradach GOJeżeli chcesz to tylko jako ploter do silnika MG, to nie musisz brać nowego ti2, Ti 7 i więcej też to porobi. Tak samo jak starsze hds z ekranem dotykowym -np. gen2 touch. Kryterium jest jedno- obsuga nmea2000, bo jest ona potrzebna do zasieciowania silnika. Przetwornik nie jest konieczny w takich zastosowaniach jak piszesz. Edytowane 14 Grudnia 2019 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Do odczytywania map tak, do zapisu już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hansi Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Elitka 7, Ti2.Przy prędkości 4km i więcej nic nie widać, gubi nawet linię dna. Genesis live - zakłada sobie katalog 0 bajtów , na podglądzie nawet nie widać tej niebieskiej otoczki wokół łodzi. Ma ktoś podobne problemy, pomysł jak je rozwiązać ( oddać do serwisu na końcu ). Może coś mam źle ustawione. Gps działa , wczytuje mapy pobrane z Social z uprzednio wysłanych logów. Czyżby walnięty przetwornik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Może za wysoko zamontowany? Opuść go poniżej dna Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hansi Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Do 3-4 km/h jest jeszcze ok im szybciej tym rufa głębiej i przetwornik też. Batymetrię na żywo uruchamiam na lekkim pyrpyr dopiero później trochę gazu. Ustawienia sonaru, płytka lub głęboka woda też nic nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Czym umyć dotykowy ekran w Lowrance tak żeby mu nie zaszkodzić? Wcześniej w Hook 7 myłem jakimś tam zwykłym płynem do mycia szyb/naczyń, czy w tym przypadku tez będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Do 3-4 km/h jest jeszcze ok im szybciej tym rufa głębiej i przetwornik też. Batymetrię na żywo uruchamiam na lekkim pyrpyr dopiero później trochę gazu. Ustawienia sonaru, płytka lub głęboka woda też nic nie daje.Zmień kont pochylenia przetwornika i jak możesz to zrub zrzuty ekranu z ustawieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Czym umyć dotykowy ekran w Lowrance tak żeby mu nie zaszkodzić? Wcześniej w Hook 7 myłem jakimś tam zwykłym płynem do mycia szyb/naczyń, czy w tym przypadku tez będzie ok?Gąbka do naczyń + płyn do naczyń. Ładnie czyści , nie rysuje. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Bądź chusteczki do okularow. Po 5-6zl kupisz całą paczke w drogeriach/marketach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 jest pianka do telewizorów lcd/led super czysci + sciereczka z mikrofibry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Ściereczki/husteczki słabo mi się sprawdzały. Zawsze rysują. Gąbka nigdy. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lysyterrorysta Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Panowie posiadam Elitke 9 TI2. Zrobiłem sobie mapkę batymetryczna na źródle mapy Lowrance , przez nakładkę genesis live. Czy da rade zrobić własne cieniowanie kolorami? Czy trzeba mieć mapy Navionicsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiesławek Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Mam pytanie do uzytkowników Elit 7Ti czy ktoś podłaczał przez sieć NMEA ewentualnie NMEA 0183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Mam pytanie do uzytkowników Elit 7Ti czy ktoś podłaczał przez sieć NMEA ewentualnie NMEA 0183Ale podłączał co? Drugi ekran? Dziobówkę, zewnętrzny kompas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiesławek Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Mam pytanie do uzytkowników Elit 7Ti czy ktoś podłaczał przez sieć NMEA ewentualnie NMEA 0183pisałem w pośpiechu i nie dopisałem chodzi o silnik spalinowy Tohatsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 W spalinach zupełnie nie mam orientacji, nie pomogę. Podejrzewam, że kluczowe jest to, czy istnieje interfejs kablowy nma2000 dla tośków/ew. zamiennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Panowie posiadam Elitke 9 TI2. Zrobiłem sobie mapkę batymetryczna na źródle mapy Lowrance , przez nakładkę genesis live. Czy da rade zrobić własne cieniowanie kolorami? Czy trzeba mieć mapy Navionicsa? Można kolorować bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Noryb2013 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Panowie, głupi jestem czy co... Nie mogę trafić na instrukcję obsługi w języku polskim do Lowrance elite 9 ti2 A3-1. Chodzi mi o wersję cyfrową (np. pdf co by go na etapie nauki sprzętu na łódce z telefonu wyświetlić). Czyżby takiej nie było? Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez Noryb2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Wiesz, ktoś kasę wydał na tłumaczenie (dystrybutor) to i udostępniać za darmo nie chce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 artur.piwo73 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Cześć.Czy da się podpiąć pod sondę ekran smartfona który jest dla niej hotspotem? Jakoś się nie chce połączyć mieli imei sondy i nic, drugi telefon w tym czasie bez problemu, oczywiście oba mają dedykowaną aplikację.Dzięki. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi