Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cześć. Mam od niedawna Elite 7 Ti2, dwa pytania:

1. Gdzie znajdę w ustawieniach możliwość wyświetlania napięcia źródła zasilania? Przeszukałem dane nakładki czyli tam gdzie powinno być ale albo nie ma albo jestem ślepy :) Zaznaczam, że mam fabryczny soft, nie robiłem jeszcze update.

2. Zrzuciłem na Insight Genesis logi z ostatniego pływania. Na mapie widzę jedynie kawałek batymetrii, pozostałość wycieczki to tylko sam ślad. Co zrobiłem nie tak?

Ad 2 - może poczekaj jeszcze trochę, może na raty dogrywają te mapy w IG. Ja raz miałem przypadek że w ogóle się nie zrobiły mapy pomimo wysłania logów. Wiesz że IG nie działa niestety perfekcyjnie. Może wrzuć logi jeszcze raz?

• 0

Oba problemy rozwiązane :)

Volty faktycznie były w "Inne" :) Rozwijając menu inne nie zauważyłem, że mogę jeszcze przescrollować suwakiem w dół :)

IG wreszcie ogarnęło mapę :) Tak jak pisał Łukasz, wystarczyło uzbroić się w cierpliwość :)

Dzięki :)

• Like 1

• 0

Witam, chciałbym dołożyć na łódź dodatkowy ekran który bedzie slużył tylko do map i ewetualnie do sterowania dziobówką. Czy w takim wypadku jezeli kupię elite 7 ti2 bez przetwornika to bedzie ok? Czy przetwornik jest konieczny aby gps działał?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

• 0

Witam, chciałbym dołożyć na łódź dodatkowy ekran który bedzie slużył tylko do map i ewetualnie do sterowania dziobówką. Czy w takim wypadku jezeli kupię elite 7 ti2 bez przetwornika to bedzie ok? Czy przetwornik jest konieczny aby gps działał?

Cześć. 

tak, 7 cali Elity Ti2 wystarczy by wpiąć się w nmea2000. Mniejszy rozmiar niestety nie ma tej możliwości- także w simradach GO

Jeżeli chcesz to tylko jako ploter do silnika MG, to nie musisz brać nowego ti2, Ti 7 i więcej też to porobi. Tak samo jak starsze hds z ekranem dotykowym -np.  gen2 touch. 

Kryterium jest jedno- obsuga nmea2000, bo jest ona potrzebna do zasieciowania silnika. 

Przetwornik nie jest konieczny w takich zastosowaniach jak piszesz. 

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

• 0

Elitka 7, Ti2.

Przy prędkości 4km i więcej nic nie widać, gubi nawet linię dna. Genesis live - zakłada sobie katalog 0 bajtów , na podglądzie nawet nie widać tej niebieskiej otoczki wokół łodzi. Ma ktoś podobne problemy, pomysł jak je rozwiązać ( oddać do serwisu na końcu ). Może coś mam źle ustawione. Gps działa , wczytuje mapy pobrane z Social z uprzednio wysłanych logów. Czyżby walnięty przetwornik?

• 0

Do 3-4 km/h jest jeszcze ok im szybciej tym rufa głębiej i przetwornik też. Batymetrię na żywo uruchamiam na lekkim pyrpyr dopiero później trochę gazu. Ustawienia sonaru, płytka lub głęboka woda też nic nie daje.

Zmień kont pochylenia przetwornika i jak możesz to zrub zrzuty ekranu z ustawieniami

• 0

Czym umyć dotykowy ekran w Lowrance tak żeby mu nie zaszkodzić? Wcześniej w Hook 7 myłem jakimś tam zwykłym płynem do mycia szyb/naczyń, czy w tym przypadku tez będzie ok?

Gąbka do naczyń + płyn do naczyń. Ładnie czyści , nie rysuje.

• Like 1

• 0

Panowie, głupi jestem czy co... ;) Nie mogę trafić na instrukcję obsługi w języku polskim do Lowrance elite 9 ti2 A3-1. Chodzi mi o wersję cyfrową (np. pdf co by go na etapie nauki sprzętu na łódce z telefonu wyświetlić). Czyżby takiej nie było? Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez Noryb2013

• 0

Cześć.

Czy da się podpiąć pod sondę ekran smartfona który jest dla niej hotspotem? Jakoś się nie chce połączyć mieli imei sondy i nic, drugi telefon w tym czasie bez problemu, oczywiście oba mają dedykowaną aplikację.

Dzięki.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka