Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 OK a historia odczytow w Navico zapisuje sie zeby zoabczyc historie i ustawic waypoint np nastepnego dnia po wlaczeniu echo? Podoba mi sie ustawianie waypointow w historii przyciskajac interesujacy punkt palcem vs kursor i celowanie klawiszami w Raymarine. dzieki za dotychczasowe rady...celuje w Navico, chyba jednak GO7 Nie wiem, nie sprawdzałem czy pamięć wewnętrzna to utrzyma- zakładam, że nie. Nie widzę tutaj żadnego problemu, wystarczy nagrać loga i obejrzeć go albo w echu, albo w sofcie zewnętrznym. Ewentualnie uruchamiasz zapis loga i zaznaczasz wygenerowanie nakładki struktury dna- z tonią wodną i masz cały zapis dostępny w formie mapy, dostępnej natychmiast po wygenerowaniu. Simrada posiadam sam, ale model NSS EVO3, złego słowa nie powiem jak dotąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotr_Boat_city Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) W sprzętach navico obraz na SI/Di regulujesz jednym suwakiem- kontrastu. W elemencie masz czułość, kontrast, prędkokść przesuwu ekranu- podobnie jak w echach hb. Z jednej strony to większa customizacja ekranu, z drugiej- wymaga wprawy i troszkę więcej czasu dla ustawień. Mirror jest taki sam w Elicie jak i Simradzie, ten drugi nie rysuje nakładki mapowej Genesis live i to jest jedyna różnica pomiędzy nimi w sprawach okołowędkarskich. Na plus - lepszy ekran, ful touchscreen na minus ewentualny- brak przycisków fizycznych.Maciej czyli mozna powiedziec ze Simrad GO7 xse nie ma w ogole opcji batymetrii, robienia nawet prostych map dna? Ewentualnie czyta takie mapy z chmury ale sam nie tworzy? I rozumie ze nie ma opcji overlaya struktury na mapie? Edytowane 23 Lutego 2020 przez Piotr_Boat_city Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Nie, nie można. - Go robi overlaya stuktury- rysuje mapy sonarchart- płatna subskrypcja Genesis live czyli mapy 2d nie robi. Modele wyższe simrada też tego nie robią. To akurat można ogarnąć w trialu reefmastera 1.6- nie problem jak są logi....Genesis live jest rozwiązaniem doraźnym, jeżeli pływa się z tą nakładką na akwenie który zmienił poziom wody - przerysowuje dane od nowa- na stan mojej wiedzy. Trzeba pilnować w echu korekty poziomu wody i mieć świadomość o ile zmienił się poziom wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotr_Boat_city Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 No właśnie nie mogę. Po wpisaniu id sondy mieli i nie łączy. Może problem w Huawei p20 pro bo Samsung a30 łączy ale on jest z sondą na WiFi z tego pierwszego. Kombinuję jak koń pod... Samsung jest firmowy i ma mało netu. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalkaprzegladalem wlasnie manuala i jest taki zapis.."Note: To use smartphones and tablets to view and control thesystem, wireless functionality must be disconnected from thewireless hotspot (in Access point mode)."...czyli interpretuje to tak ze urzadzenie nie moze byc poldaczone do hotspota (byc w trybie access point mode)..lub dane urzadzenie w sensie smartphone lub tablet nie moze byc jednoczesnie hotspotem i klonowac obraz z echo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hansi Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Ponawiam pytanie.Pomoże któryś z kolegów? Część.Mam rośbę odnośnie mojego wcześniejszego problemu z Elitka 7, Ti2 i aplikacją Genesis live.Czy któryś z kolegów w wolnej chwili może na sucho włączyć echo z podpiętym przetwornikiem,uruchomić Genesis live i sprawdzić czy apka się uruchomi tzn czy pojawi się ta niebieska otoczka wokół łodzi.Jak pisałem wcześniej Genesis live zakłada sopie katalog z nazwą i 0 baytów, na wodzie nie pojawia sie niebieska otoczka na wyświetlaczu.Zanim zgłoszę się do servisu wolę sprawdzić wszystkie możliwości niż robić z siebie coś .przy większych prędkościach ( powyżej 4 km/h echo traci kontakt z dnem i tym co w toni ) wg. mnie to walnięty przetwornik. Ustawienia zgodnie z książką ( źrodło mapy - Lowrance, Nakładanie danych - Genesis live, Szczegóły mapy - Pełny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 artur.piwo73 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 przegladalem wlasnie manuala i jest taki zapis.."Note: To use smartphones and tablets to view and control thesystem, wireless functionality must be disconnected from thewireless hotspot (in Access point mode)."...czyli interpretuje to tak ze urzadzenie nie moze byc poldaczone do hotspota (byc w trybie access point mode)..lub dane urzadzenie w sensie smartphone lub tablet nie moze byc jednoczesnie hotspotem i klonowac obraz z echoDzięki, dokładnie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Panowie, poprosiłem o przeniesienie dyskusji od posta 1733 do właściwego dla tej sprawy wątku, bo tu mało elity się zrobiło ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hansi Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Cześć.Elitka 7 z Ti2.Da się podpiąć smartfon jak również tablet, jak pisał kolega wyżej przez apkę link ( trzeba zainstalować na urzadzeniu zewnętrznym ( smartfon, tablet ).Tablet o większej przekątnej niż te 7" fajna sprawa, kolega na dziobie widzi co się dzieje, oczywiście najlepiej zablokować automatyczne obracanie obrazu ( nie trzeba zastanawiać się czy lewa strona to lewa czy prawa).Kłopot jak pada deszcz, wkładanie w folię odradzm brak chłodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Panowie, poprosiłem o przeniesienie dyskusji od posta 1733 do właściwego dla tej sprawy wątku, bo tu mało elity się zrobiło ostatnio Numer postu nie ten, ale dyskusję o mocowaniu przetwornika przeniosłem tutaj - http://jerkbait.pl/topic/24310-uchwyt-do-przetwornika-echosondy/page-46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Hejka! Czy kupował ktoś z was elitkę w happyangler? Czy będzie język poilski? Jest teraz dobra promocja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Jaka jest roznica miedzy przetwornikiem totalscan a 3 in 1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Nie ma co porównywać- ryby się świecą ładnie, zasieg czytelnego obrazowania wzrósł. Spokojnie 40m na stronę widzisz. A różnica zasadnicza- 800/455 khz na bocznym. Di 455, szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Czyli 3 in 1 jest lepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Tak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorylla Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Dziś dostałem odpowiedź że sklepu happyangler ws elitki ti2. Niestety nie ma języka polskiego . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 (edytowane) Nic zaskakującego. Kody do odblokowania menu pl ma tylko oficjalny przedstawiciel na PL- czasami udaje się pozyskać z miejsca zakupu poza naszym krajem- ale to zależy od dobrej woli sprzedającego i dostępu do tychże danych. Edytowane 5 Marca 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Dziś dostałem odpowiedź że sklepu happyangler ws elitki ti2. Niestety nie ma języka polskiego . A szkoda. Też się na nią czaiłem. Cena rewelacyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawiniel Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Panowie chyba nie jest to prawda, że tylko Parker ma kody. W zeszłym roku kupowałem w niemczech. Chyba echolote24 czy jakos tak.Za kilkanaście euro odblokowali mi język polski. A i tak elitka wyszła parę stówek taniej niz na najwiekszej promocji w naszym kraju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hansi Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 tohansi - zdjęciehansi24 lut 2020Ponawiam pytanie.Pomoże któryś z kolegów? Część.Mam rośbę odnośnie mojego wcześniejszego problemu z Elitka 7, Ti2 i aplikacją Genesis live.Czy któryś z kolegów w wolnej chwili może na sucho włączyć echo z podpiętym przetwornikiem,uruchomić Genesis live i sprawdzić czy apka się uruchomi tzn czy pojawi się ta niebieska otoczka wokół łodzi.Jak pisałem wcześniej Genesis live zakłada sopie katalog z nazwą i 0 baytów, na wodzie nie pojawia sie niebieska otoczka na wyświetlaczu.Zanim zgłoszę się do servisu wolę sprawdzić wszystkie możliwości niż robić z siebie coś .przy większych prędkościach ( powyżej 4 km/h echo traci kontakt z dnem i tym co w toni ) wg. mnie to walnięty przetwornik. Ustawienia zgodnie z książką ( źrodło mapy - Lowrance, Nakładanie danych - Genesis live, Szczegóły mapy - Pełny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Syfon Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 A normalną mapę robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hansi Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Z wysłanych logów na social-u tak , ściągam zrobione, tyle że to trwa 2-3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Syfon Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Czyli przetwornik na 200khz działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marian69 Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 (edytowane) hejka pozdrawiam . pytanie mam do kolegów w sprawie odblokowania menu polskiego w lowrance elite 9ti2. echo zostało kupione we finlandi. pisałem do lowrenca w usa o kod na j.polski który to dostałem. czy ktoś z kolegów robił to już w swojej echosondzie. niestety nie mam instrukcji jak ten kod aktywować. ktoś coś? Edytowane 10 Marca 2020 przez marian69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 (edytowane) hejka pozdrawiam . pytanie mam do kolegów w sprawie odblokowania menu polskiego w lowrance elite 9ti2. echo zostało kupione we finlandi. pisałem do lowrenca w usa o kod na j.polski który to dostałem. czy ktoś z kolegów robił to już w swojej echosondzie.A to mnie teraz zaskoczyłeś - do dziś byłem przekonany, że kod odblokowujący jest indywidualny dla każdego urządzenia i można go wygenerować tylko znając tzw. "request code", który jest dokładnie w tym samym menu co kod do odblokowania. W jaki sposób dealer z USA mógł Ci przysłać kod odblokowujący jak nie znał "request code" do wygenerowania kodu odblokowania? Ot, zagadka Edytowane 10 Marca 2020 przez Czechofil 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marian69 Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 (edytowane) no hej popisałem z lowrancem z pomocą córki no i jakiś kod wysłał dziś . jeszcze nie próbowałem nic instalować. po nawiązaniu kontaktu zostałem poproszony o pare informacji mni. o kraj zakupu, numer urządzenia itp. dlatego zadałem temat bo nie chcę zrobić jakiegoś błędu. może jest ktoś co to już robił a prpop tego kodu co pisałeś to o niego prosil Edytowane 10 Marca 2020 przez marian69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi