Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Powiedzcie mi czy dwie elitki Ti2 z przetwornikami, nie będą się gryzły na jednej łodzi?[emoji846]Ti2 mozesz chyb spiąć bezprzewodowo i korzystać z tego samego przetwornika Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hansi Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ja mam 2x 15Ah wystarcza na 16 do 18 godz pływania. Jak gdzieś dalej płynę i tak echo mam wyłączone bo jak pisałem wcześniej powyżej 5km/h i mam zerwany obraz. Tą apkę Genesis live sprawdzałeś z podpiętym przetwornikiem i mapami Lowrance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hansi Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Oczywiście mam elitkę 7” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Próbowałem zmienic u siebie kolory mapy w genesis live wchodzac w ustawienia custom, ale niestety nic nie mogłem tam kliknąc, przyciski mimo ze podswietlone to nie byly aktywne. Czy opcja ta powinna dzialać w pierwszej wersji elite ti czy tylko od wersji hds? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hansi Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 W swojej ustawiałem kolory jak chciałem ( elitka 7" ), najlepiej ściagnij sobie mapkę s SocialMap i na takiej poćwicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ale zmieniales te ustawienia "na wodzie" z poziomu echa tak? Chodzi mi o mape wygenerowana za pomoca nakladki genesis live, a nie na podstawie logów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hansi Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Nie, w domu na sucho ustawiałem. Jak swoje mapy ( z moich logów ) z Sociala ściągnąłem to już na kolorach miałem tak jak ustawiłem sobie w swoim sprzęcie. Fajna sprawa. Widać też zaznaczone moje pkt. z miejscówkami ( oczywiście nie na mapie z Social ) to działa na zasadzie nakładek. Ale i tak muszę udać się do serwisu odnośnie Genesis live i tym że mi się gubi echo jak płynę powyżej 5km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hansi Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Jak pisałem wcześniej Genesis live mi nie działa, pokazuje sie trójkącik jako pozycja łodzi i nie pokazuje niebieskiej otoczki wokół niej, na echu zakłada sobie kaltalog z nazwą i 0 bajtów. Wszystko oczywiście musi być z podłączonym przetwornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lysyterrorysta Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Ja w Elitce TI2 żeby działało mi ustawianie własnych kolorów mapy, Musiałem ściągnąć mapę z SocialMap. Włączyć ją na echu i dopiero robi sie aktywne i można ustawiać własne kolory głębokości. Jak wrócę do mapy Lowrance To są kolory na mapie jakie ustawiłem wcześniej, lecz nie mogę ich edytować. Pozdrawiam Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez Lysy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ja w Elitce TI2 żeby działało mi ustawianie własnych kolorów mapy, Musiałem ściągnąć mapę z SocialMap. Włączyć ją na echu i dopiero robi sie aktywne i można ustawiać własne kolory głębokości. Jak wrócę do mapy Lowrance To są kolory na mapie jakie ustawiłem wcześniej, lecz nie mogę ich edytować. PozdrawiamPotwierdzam ten tok postępowania- najpierw mapa social, potem palety w odniesieniu do tych pobranych. Co ciekawe dziś taki test robiłem na swoim simradzie- dostałem info od staffu technicznego , że Simrady robią z GL - nie, nie robią, sprawdzałem- zarejestrowałem się na Genesis, pobrałem mapkę- nic się nie uruchomiło, ale w Ti tak będzie. Także staf coś pomylił- obawiam się że SonarChart Live z Genesis Live- no bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lysyterrorysta Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Potwierdzam ten tok postępowania- najpierw mapa social, potem palety w odniesieniu do tych pobranych. Co ciekawe dziś taki test robiłem na swoim simradzie- dostałem info od staffu technicznego , że Simrady robią z GL - nie, nie robią, sprawdzałem- zarejestrowałem się na Genesis, pobrałem mapkę- nic się nie uruchomiło, ale w Ti tak będzie. Także staf coś pomylił- obawiam się że SonarChart Live z Genesis Live- no bywa. Maciej dodam jeszcze tyle, że to co opisałem powiedział mi gościu ze stanowiska Lowrance na rybomanii 2020 poznań. Sam przyznał, że to trochę chujowo zrobili. Wiec tak najpierw trzeba zrobić darmowe konto i zarejestrować tam swoje urządzenie (genesismaps.com) i ściągnąć obojętnie jaką mapę z bazy SocialMap. Mapa działa tylko na urządzeniu, które wybraliśmy przy pobieraniu mapy. (Te które dodaliśmy podczas tworzenia konta genesis na genesismaps.com) Można dodać kilka urządzenia jakie posiadamy. ściągamy, wypakowujemy i wrzucamy na kartę pamieć no a kartę do echa Wsączamy echo i wyskoczy nam czy chcemy odpalić mapę klikamy tak i już mamy aktywne kontury głębokości. Mam nadzieje że to komuś pomoże bo sam borykałem się z tym problemem i dopiero na rybomani udało mi się dostać info jak to zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Hej,mam zamiar kupic lowrance Elite 9 ti2 za granica. Jak dokonać zmiany jezyka na PL? Jakie istnieją mozliwosci żeby to zrobic. Prosze o pomoc.Pozdro Radek Wysłane z mojego LEX820 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 było już wspominane w tym temacie... kontaktujesz sie z przedstawicielem lowrance w kraju z jakiego kupujesz i tam dogadujesz sprawe paczki jezykowej, najczęsciej darmowej, lub korzystasz z usług parkera i płacisz około 500zl. Co do sprawy technicznej to potrzebujesz request code i serial number urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alphard28 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Cześć, mam pewne pytanie.Ściągłem do pliku .GPX wypointy znajdujące się na echo lowrance, chciałbym je teraz przerzucić do GPS ręcznego Garmin etrex 20, jest to wykonalne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Pewnie jest, trzeba tylko znaleźć odpowiedni conwerter. Humminbird udostępniał kiedyś taki do swoich urządzeń, można było skonwertować pliki Garmina, Lowrance (i inne) na format Humminbird. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 CzołemJak to jest w Elite Ti2 z mapami ?W tej chwili włożyłem swoją kartę SD i korzystam z pobranych map społecznościowych - w wyborze mapy, w urządzeniu zaznaczyłem opcję Genesis Live.Co w chwili kiedy przyjadą do mnie mapy C-Map ?Będę na karcie C-Map mógł mapować zbiorniki w czasie rzeczywistym, czy będę musiał zmieniać karty SD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Jeśli karta nie jest jakoś zabezpieczona przed zapisem i ma większą pojemność niż zajmują pliki z c-map to chyba nie powinno być problemu z zapisem genesis live. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Jeśli karta nie jest jakoś zabezpieczona przed zapisem i ma większą pojemność niż zajmują pliki z c-map to chyba nie powinno być problemu z zapisem genesis live.Przyjmuję ten sam tok rozumowania aczkolwiek fajnie byłoby gdybyś ktoś kto w ten sposób pływa wypowiedział się zaprzeczając bądź potwierdzając.Jest chyba jeszcze opcja mapowania na urządzenie i później można sobie te pliki przenieść na kartę zwalniając pamięć w urządzeniu.Karta zapewne jest jakoś zabezpieczona ale byłoby co najmniej niefajnie, gdyby nie można było sobie "domapować" zbiorników, których na karcie nie uwzględniono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 (edytowane) Przyjmuję ten sam tok rozumowania aczkolwiek fajnie byłoby gdybyś ktoś kto w ten sposób pływa wypowiedział się zaprzeczając bądź potwierdzając.Jest chyba jeszcze opcja mapowania na urządzenie i później można sobie te pliki przenieść na kartę zwalniając pamięć w urządzeniu.Karta zapewne jest jakoś zabezpieczona ale byłoby co najmniej niefajnie, gdyby nie można było sobie "domapować" zbiorników, których na karcie nie uwzględniono.Genesis live chyba można zapisać w wewnętrznej pamięci sonaru.Tak na szybko przyszło mi do głowy- to uwalnia od dylematów karcianych, niemniej logicznym by było działanie funkcji zapisu także na preinstalowaną kartę- w HB tak jest- na kartę zerolines można normalnie nagrywać logi. Edytowane 27 Maja 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 CzołemJak to jest w Elite Ti2 z mapami ?W tej chwili włożyłem swoją kartę SD i korzystam z pobranych map społecznościowych - w wyborze mapy, w urządzeniu zaznaczyłem opcję Genesis Live.Co w chwili kiedy przyjadą do mnie mapy C-Map ?Będę na karcie C-Map mógł mapować zbiorniki w czasie rzeczywistym, czy będę musiał zmieniać karty SD ? W Ti jest niestety jeden slot pamięci. Jeżeli używamy map C-Map Genesis lub Genesis Live, to na kartę wejdzie kilkadziesiąt. W przypadku oryginalnych map, trzeba niestety wymieniać karty, co jednak nie stanowi problemu. Zawsze mam przy sobie kilka. Jeżeli wydasz parę stów na oryginale mapy, chyba byś nie chciał, żeby była możliwość przypadkowego ich skasowania lub nadpisania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 W Ti jest niestety jeden slot pamięci. Jeżeli używamy map C-Map Genesis lub Genesis Live, to na kartę wejdzie kilkadziesiąt. W przypadku oryginalnych map, trzeba niestety wymieniać karty, co jednak nie stanowi problemu. Zawsze mam przy sobie kilka. Jeżeli wydasz parę stów na oryginale mapy, chyba byś nie chciał, żeby była możliwość przypadkowego ich skasowania lub nadpisania.Dzięki za odpowiedź. Przyfarciło mi się - załapałem się na promocję i mapę C-Map EN-Y802.47 dostanę gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Właśnie też szukam tej mapy C-Map EN-Y802.47 ale jakoś ciężko z jej dostępnością. Ma ją ktoś z Was lub poprzednią wersję i podpowie jak w niej z batymetrią ( dokładność). Podoba mi się ze względu na dużą liczbę, również mniejszych zbiorników. Lub na co Waszym zdaniem warto postawić. Nie uśmiecha mi się kupowanie navionics, C-Map i Maxi Mapa bo to się zrobią potężne koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) Finalnie dzwoniłem do Parkera i mając C-Mapę nie mapujemy zbiorników bo nidyrydy. Trzeba zmieniać karty. W HDSie z racji dwóch slotów jest możliwość nakładania danych.Co do mapy - od kwietnia do końca maja jest promocja, przy zakupie Elite bądź HDS tę mapę dostaje się gratis @karbusd - zadzwoń do Parkera - oni Ci ogarną tą mapę - z tego co wiem, jej koszt to 650 PLN Edytowane 28 Maja 2020 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Mam pytanie, ile jesteście w stanie wypływać na 14aH z włączonym side scan, down scan, tobrazowantradycyjnymiem i mapą ze 100% podświetleniem ekranu na Elite 7Ti2 z Active Imaging 3in1 ? Bo u mnie aku padł po 6h ciągłej pracy i zastanawiam się nad większym. Jeśli macie jakieś patenty na zestaw przenośny w torbie plus większy aku, dajcie znać. Big cover plus 36aH to się robi już koszt 800 zl - może macie jakieś patenty na rozwiązanie tego tematu taniej ? Edytowane 30 Maja 2020 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dkowal Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Do BigCovera zmieścisz 9Ahx4, natomiast waga żel/AGM urwie Ci rękę. Sam popełniłem ten błąd...już nawet nie chodzi o same koszta. Zapytaj chłopaków @siarq, @maweric, którzy ogarniają temat aku lifepo4. Może uda się dopasować coś gabarytowo do standardowego covera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi