Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
  • 0
  • 0

Używam tego i bardzo sobie chwalę

419,36 zł | Marka 12v 20ah Lifepo4 akumulator Recargables dla solarne światło drogowe opryskiwacz maszyn medycznych na świeżym powietrzu falownik + 2A ładowarka

https://a.aliexpress.com/_mOFMJLL

• 0

A czytałeś pierwsza opinie tego produktu ? Przy konfiguracji 4s3p uzyskanie 30ah przy takich rozmiarach bedzie ciężkie do zrobienia , badz drogie... niema opcji kupienia 30ah za 200zl...takie rzeczy tylko na aliexpres :)

@Milupa 400zl za 20ah to się zgodzę, ale nie 200zl za 30ah...no way

Edytowane przez siarq

• 0

Dzięki Piotrek, ale sam nie wiem czy warto inwestować 373,23 zł w 20Ah (wprawdzie LiFePO4).

Czy nie lepiej litową 20Ah za połowę tej ceny?

Myślałem najpierw o 30Ah ale kolega Adam słusznie chyba zauważył, że coś jest nie tak z tą ofertą. Ma ktoś jakąś sprawdzoną 20-25Ah?

• 0

Ja tu tak tylko wtrące, choć może było już o tym pisane. Najbezpieczniej aktualizować urządzenia z karty SD.

Raz zrobiłem przez WiFi i zmapowane obszary map wyrywkowo stały się "pustynią". Białe placki.

Co dziwne tylko niektóre obszary dotknęła ta przypadłość. Tak jakby urządzenie nie dogrywało wszystkich plików z karty.

Zrobiłem ten sam update z karty SD - problem zniknął - także ten tego, ja już za update przez WiFi podziękuję.

• 0

Dzięki Piotrek, ale sam nie wiem czy warto inwestować 373,23 zł w 20Ah (wprawdzie LiFePO4).

Czy nie lepiej litową 20Ah za połowę tej ceny?

Myślałem najpierw o 30Ah ale kolega Adam słusznie chyba zauważył, że coś jest nie tak z tą ofertą. Ma ktoś jakąś sprawdzoną 20-25Ah?

Ja mam taki

https://allegro.pl/oferta/akumulator-zelowy-agm-zenith-12v-18ah-alarm-ups-fv-8038775702?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Plywalem 2x caly dzien na 9ti2 i dawal rade, ile wiecej da rade nie wiem, bo doladowuje co 2 wyjazdy.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• 0

ja wiem ze cena czyni cuda a Chinczyki sa mistrzami marketingu

Kolega wkleił mi dziś zdjęcie koszulki z ali.

Na plecach na metce widniał napis "Little Angel", natomiast na froncie "Little Angle".

W sumie anioł, czy kąt - whatever :D

Z dużym dystansem podchodzę do zakupów na ali. Pośród setek pozycji znaleźć coś dobrze podrobionego to sztuka.

• 0

Żelowe są ok, ale waga robi swoje.

Poszedłem po kluczu dobrej marki i znalazłem coś takiego za 225 zł z oficjalnego sklepu:

https://pl.aliexpress.com/item/32949814251.html?spm=a2g17.12010615.8148356.31.171f7679mlZDTM

Nie wiem tylko czy to nie jest czasami 3S? -chyba jest: Połączenie: 3 seria 10 i

Edytowane przez leszekw72

• 0

Żelowe są ok, ale waga robi swoje.

Zgadzam się ale do echa ? 36aH żelu to 10kg. Wystarczy na 3 dni pływania (Elite 7 Ti2)

LiFePo4 głównie do zasilania silników elektrycznych. Przy 10kg masy masz dużo więcej efektywnej energii niż w 34kg 100aH żelu.

Tylko ta cena.....

Edytowane przez scOOtt

• 0

LiFePO4 drogie, żelowe ciężkie, = Pełna zgoda. Dlatego kombinowałem poszukać pakietu litowych >= 20Ah w cenie +/- 200 PLN

Staropolskie powiedzenie brzmi (bez urazy) : szkłem dupy nie utrzesz.

Coś kosztem czegoś.

Edytowane przez scOOtt

• 0

@siarq - tamten wątek jest o LiFePO4, chyba nie pasuje

@scOOtt - :-) ale osobiście mam dobre doświadczenia z aku litowymi i firmą Litokala, ale nie na poziomie 12V. Dlatego pytam czy to dobra opcja i ktoś stosuje takie pakiety do sondy. Konkretnie chciałbym zasilać Elite 9 Ti2 w coverze, więc waga i rozmiar też ma znaczenie.

• 0

@Leszku kończąc dygresję w tym wątku, miałem podobny dylemat z tym, że echo 7 cali w coverze. Wybrałem opcję zewnętrznego aku żelowego. Waży to 10 kg, prądu wystarczy na 3 dni a kosztuje 350 zł. Zestaw przenośny więc nie mam problemu z tym, że aku noszę osobno.

• 0
  • 0

Witam. Posiadam elitkę ti2 z przetwornikiem 3in1, pływam na bushu favorit 420 i mam pytanie odnośnie umiejscowienia przetwornika, nie mogę wykombinować jak zamocować przetwornik aby silnik spalinowy nie zasłaniał mi bocznego skanu. Na początku zamocowałem do pawęży na fabrycznej blaszce jednak jedna strona bocznego skanu była całkowicie zasłonięta za to nie było problemu z szybkim pływaniem z przetwornikiem w wodzie, teraz mam zamontowany na takim badziewnym uchwycie dokręcanym do pawęży i po prostu opuszczam poniżej silnika, boczny skan widać spoko ale muszę za każdym razem gdy chcę szybciej popłynąć na spalinie wyciągnąć przetwornik z wody.Jest jakiś sposób aby na stałe przymocować przetwornik żeby wszystkie funkcje działy jak trzeba jednocześnie żeby przy każdej szybszej zmianie miejscówki nie trzeba go było wyciągać z wody?