Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Witam. Posiadam elitkę ti2 z przetwornikiem 3in1, pływam na bushu favorit 420 i mam pytanie odnośnie umiejscowienia przetwornika, nie mogę wykombinować jak zamocować przetwornik aby silnik spalinowy nie zasłaniał mi bocznego skanu. Na początku zamocowałem do pawęży na fabrycznej blaszce jednak jedna strona bocznego skanu była całkowicie zasłonięta za to nie było problemu z szybkim pływaniem z przetwornikiem w wodzie, teraz mam zamontowany na takim badziewnym uchwycie dokręcanym do pawęży i po prostu opuszczam poniżej silnika, boczny skan widać spoko ale muszę za każdym razem gdy chcę szybciej popłynąć na spalinie wyciągnąć przetwornik z wody.Jest jakiś sposób aby na stałe przymocować przetwornik żeby wszystkie funkcje działy jak trzeba jednocześnie żeby przy każdej szybszej zmianie miejscówki nie trzeba go było wyciągać z wody? Jest wariant "wschodni" - odwracasz przetwornik pod ponton, można dokleić do dna dodatkową kieszonkę z tkaniny pvc,w echu odwracasz softowo strony SI, by realistycznie pokazywało i temat ogarnięty. Oczywiście nie spodziewaj się w ślizgu widoków z SIDrugi wariant-zakup pantografu do silnika i fizyczne odsunięcie go od rufy. W przestrzeń pomiędzy nią a silnikiem wstawiasz transducer- o ile się zmieści. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Og2 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Pantograf odpada, 20hp raczej się na niego nie nadaje. Ten wschodni patent ciekawy pytanie czy na przetworniku nie będzie powstawała bańka powietrza podczas ślizgu na si nie liczę ale żeby chociaż głębokość odczytywało. Jakieś linki do tego patentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 A tak z innej beczki. Przymrozki nie zaszkodzą przetwornikowi, który wisi na łajbie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Witam wszystkich,Chcę w Elite 9TI2 odblokować pakiet językowy. Echo ze Szewdzkiej dystrybucji. Po wysłaniu zapytania do sklepu, otrzymałem poniższą odpowiedź. Niestety nie mieszkam na terenie tego kraju. Panowie, jak to sprytnie obejść. Kundtjänst (Söder Sportfiske) 12 nov. 2020 15:38 CET Hello, In order to unlock the language pack please go to the System page on your unit and go to the language screen. there you can request the language pack you want. Fill out the following form. Customer Name: Consumer Address : Country Sold : Telephone Number: Language Pack Request : Serial number : Unlock Request code : IMPORTANT: It is not possible to unlock language packs unless the buyer is a Swedish resident. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Poproś kogoś kto mieszka w Szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Panowie proszę o łopatologiczny wykład różnicy Elite Ti2 VS Ti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leszekw72 Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 (edytowane) Panowie proszę o łopatologiczny wykład różnicy Elite Ti2 VS Tihttps://www.defender.com/pdf/Ti2_BROCH.pdf Edytowane 19 Listopada 2020 przez leszekw72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpaczek23 Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Witam wszystkich,Chcę w Elite 9TI2 odblokować pakiet językowy. Echo ze Szewdzkiej dystrybucji. Po wysłaniu zapytania do sklepu, otrzymałem poniższą odpowiedź. Niestety nie mieszkam na terenie tego kraju. Panowie, jak to sprytnie obejść. Kundtjänst (Söder Sportfiske) 12 nov. 2020 15:38 CET Hello, In order to unlock the language pack please go to the System page on your unit and go to the language screen. there you can request the language pack you want. Fill out the following form. Customer Name: Consumer Address : Country Sold : Telephone Number: Language Pack Request : Serial number : Unlock Request code : IMPORTANT: It is not possible to unlock language packs unless the buyer is a Swedish resident.HejU mnie wygladalo tak:Napisalem do Navico ze kupilem w SE w ich echo i ze nie ma jezyka pl. Odpisali ze jesli mieszkam w SE to wysla mi kod do odblokowania. Wyslalem adres kumpla( wowczas nie wiedzialem jak to sie odbywa i czy przypadkiem nie wysylaja poczta tego kodu, zeby w razie co mi doslal do PL-ostatecznie wszytsko zdalnie sie odbylo). Poprosili bym wyslal nr seryjny urzadzenia, jakis kod z urzadzenia, zaktualizowal softa do najnowszej wersji, podeslalem co potrzebowali. I podeslali kod. Wbilem i dzialczy. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Panie Lechu a wiemy czym będą się wyróżniać najnowsze modele Elitek które niby lada chwila wyjdą ? mamy przecieki ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Panie Lechu a wiemy czym będą się wyróżniać najnowsze modele Elitek które niby lada chwila wyjdą ? mamy przecieki ?Poszukaj, pisałem o sprawie w wątku o nowościach Lowrance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 HejU mnie wygladalo tak:Napisalem do Navico ze kupilem w SE w ich echo i ze nie ma jezyka pl. Odpisali ze jesli mieszkam w SE to wysla mi kod do odblokowania. Wyslalem adres kumpla( wowczas nie wiedzialem jak to sie odbywa i czy przypadkiem nie wysylaja poczta tego kodu, zeby w razie co mi doslal do PL-ostatecznie wszytsko zdalnie sie odbylo). Poprosili bym wyslal nr seryjny urzadzenia, jakis kod z urzadzenia, zaktualizowal softa do najnowszej wersji, podeslalem co potrzebowali. I podeslali kod. Wbilem i dzialczy. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Hej, A jak wyglada "procedura" odblokowania języka polskiego kiedy już otrzymaliśmy kod? Ktoś może to opisać krok po kroku? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpaczek23 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Hej, A jak wyglada "procedura" odblokowania języka polskiego kiedy już otrzymaliśmy kod? Ktoś może to opisać krok po kroku? Dzięki.Za ok godz zrobie ci screeny co i jak Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leszekw72 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 To proste. Jak masz już kod to wpisuje się go dokładnie tam gdzie go wygenerowałeś - w zakładce z językami w opcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BKUZanderFun Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 (edytowane) Siema, widze ze sporo tu fachowcow jesli chodzi o Elitke ti2. Powiedzcie mi czy warto doplacac i wziac helixa 9 msi czy elitka 9ti2 jest rownie dobra Tak wiem ze niby HB ma lepszy SI ale czy w rzeczywistosci to jest az tak widoczne/potrzebne ......? Dzieki za wszelkie komentarze Edytowane 24 Listopada 2020 przez BKZanderFan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 (edytowane) Siema, widze ze sporo tu fachowcow jesli chodzi o Elitke ti2. Powiedzcie mi czy warto doplacac i wziac helixa 9 msi czy elitka 9ti2 jest rownie dobra Tak wiem ze niby HB ma lepszy SI ale czy w rzeczywistosci to jest az tak widoczne/potrzebne ......? Dzieki za wszelkie komentarze Jak to mówią, każda sroczka swój ogonek chwali. Użytkuję ti2 i jak dla mnie lepsze ficzery potrzebne nie są, przynajmniej na razie. Mam bogate źródła map:maxi mapa, social maps i to jest dla mnie priorytet. Czy jak na si zobaczę ładniej odrysowanego karcza to złowię przy nim więcej sandaczy? Nie sądzę. Teraz są promocje na ti2 i 9 można wyrwać w pl grubo poniżej 5k. Na fb ogłoszenia po 4750 z pl dystrybucji. Edytowane 24 Listopada 2020 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leszekw72 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Hej. Ma ktoś może starszą wersję softu do Elite 9Ti2? - mam najnowszą i nie czyta map at5. Podobno wgranie starszej pomaga. Chyba, że ktoś ma inny sposób lub mnie naprostuje na dobrą drogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Mam starsze wersje, ale chyba nie tędy droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 To proste. Jak masz już kod to wpisuje się go dokładnie tam gdzie go wygenerowałeś - w zakładce z językami w opcjach.Dzięki. Jeszcze czekam na kod. Więc sprawdzę jak tylko mi prześlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Ma ktoś namiar na instrukcję PL Elite 7/9 Ti2 Proszę o pomoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiesławek Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Witam mam mały problem z przetwornikiem a mianowicie wczoraj wyciągałem łódkę na zimę i okazało się że mam pęknięty przetwornik w poprzek wszystko działa i trzyma się na śrubach przykręconych do uchwytu dodam ze to ten długi i czym to podkleić żeby nie zakłócało działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Witam mam mały problem z przetwornikiem a mianowicie wczoraj wyciągałem łódkę na zimę i okazało się że mam pęknięty przetwornik w poprzek wszystko działa i trzyma się na śrubach przykręconych do uchwytu dodam ze to ten długi i czym to podkleić żeby nie zakłócało działania.O jaki przetwornik chodzi? 3in1 jest pokryty gumopodobną "skórą" starsze to twardy plastyk i tutaj żywica epoksydowa pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiesławek Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 O jaki przetwornik chodzi? 3in1 jest pokryty gumopodobną "skórą" starsze to twardy plastyk i tutaj żywica epoksydowa pomoże.chodzi o 3in1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Koledzy sympatyczni, jak w Elite Ti2 włączyć opcję rysowania śladów? Pokasowałem stare bo mapy były już nieczytelne i przy okazji sobie tą opcję wyłączyłem. Uprzedzając - w drugą stronę nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Strona 53 w instrukcji obsługi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi