Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam. Posiadam elitkę ti2 z przetwornikiem 3in1, pływam na bushu favorit 420 i mam pytanie odnośnie umiejscowienia przetwornika, nie mogę wykombinować jak zamocować przetwornik aby silnik spalinowy nie zasłaniał mi bocznego skanu. Na początku zamocowałem do pawęży na fabrycznej blaszce jednak jedna strona bocznego skanu była całkowicie zasłonięta za to nie było problemu z szybkim pływaniem z przetwornikiem w wodzie, teraz mam zamontowany na takim badziewnym uchwycie dokręcanym do pawęży i po prostu opuszczam poniżej silnika, boczny skan widać spoko ale muszę za każdym razem gdy chcę szybciej popłynąć na spalinie wyciągnąć przetwornik z wody.Jest jakiś sposób aby na stałe przymocować przetwornik żeby wszystkie funkcje działy jak trzeba jednocześnie żeby przy każdej szybszej zmianie miejscówki nie trzeba go było wyciągać z wody? 

Jest wariant "wschodni" - odwracasz przetwornik pod ponton, można dokleić do dna dodatkową kieszonkę z tkaniny pvc,w echu odwracasz softowo strony SI, by realistycznie pokazywało i temat ogarnięty. Oczywiście nie spodziewaj się w ślizgu widoków z SI

Drugi wariant-zakup pantografu do silnika  i fizyczne odsunięcie go od rufy. W przestrzeń pomiędzy nią a silnikiem wstawiasz transducer- o ile się zmieści. .

• 0

Witam wszystkich,

Chcę w Elite 9TI2 odblokować pakiet językowy. Echo ze Szewdzkiej dystrybucji. Po wysłaniu zapytania do sklepu, otrzymałem poniższą odpowiedź. Niestety nie mieszkam na terenie tego kraju. Panowie, jak to sprytnie obejść.

Kundtjänst (Söder Sportfiske)

12 nov. 2020 15:38 CET

Hello,

In order to unlock the language pack please go to the System page on your unit and go to the language screen. there you can request the language pack you want.

Fill out the following form.

Customer Name:

Consumer Address :

Country Sold :

Telephone Number:

Language Pack Request :

Serial number :

Unlock Request code :

IMPORTANT: It is not possible to unlock language packs unless the buyer is a Swedish resident.

• 0

Witam wszystkich,

Chcę w Elite 9TI2 odblokować pakiet językowy. Echo ze Szewdzkiej dystrybucji. Po wysłaniu zapytania do sklepu, otrzymałem poniższą odpowiedź. Niestety nie mieszkam na terenie tego kraju. Panowie, jak to sprytnie obejść.

Kundtjänst (Söder Sportfiske)

12 nov. 2020 15:38 CET

Hello,

In order to unlock the language pack please go to the System page on your unit and go to the language screen. there you can request the language pack you want.

Fill out the following form.

Customer Name:

Consumer Address :

Country Sold :

Telephone Number:

Language Pack Request :

Serial number :

Unlock Request code :

IMPORTANT: It is not possible to unlock language packs unless the buyer is a Swedish resident.

Hej

U mnie wygladalo tak:

Napisalem do Navico ze kupilem w SE w ich echo i ze nie ma jezyka pl. Odpisali ze jesli mieszkam w SE to wysla mi kod do odblokowania. Wyslalem adres kumpla( wowczas nie wiedzialem jak to sie odbywa i czy przypadkiem nie wysylaja poczta tego kodu, zeby w razie co mi doslal do PL-ostatecznie wszytsko zdalnie sie odbylo). Poprosili bym wyslal nr seryjny urzadzenia, jakis kod z urzadzenia, zaktualizowal softa do najnowszej wersji, podeslalem co potrzebowali. I podeslali kod. Wbilem i dzialczy.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• 0

Hej

U mnie wygladalo tak:

Napisalem do Navico ze kupilem w SE w ich echo i ze nie ma jezyka pl. Odpisali ze jesli mieszkam w SE to wysla mi kod do odblokowania. Wyslalem adres kumpla( wowczas nie wiedzialem jak to sie odbywa i czy przypadkiem nie wysylaja poczta tego kodu, zeby w razie co mi doslal do PL-ostatecznie wszytsko zdalnie sie odbylo). Poprosili bym wyslal nr seryjny urzadzenia, jakis kod z urzadzenia, zaktualizowal softa do najnowszej wersji, podeslalem co potrzebowali. I podeslali kod. Wbilem i dzialczy.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Hej,

A jak wyglada "procedura" odblokowania języka polskiego kiedy już otrzymaliśmy kod? Ktoś może to opisać krok po kroku? Dzięki.

• 0

Siema, widze ze sporo tu fachowcow jesli chodzi o Elitke ti2. 

Powiedzcie mi czy warto doplacac i wziac helixa 9 msi czy elitka 9ti2 jest rownie dobra :)

Tak wiem ze niby HB ma lepszy SI ale czy w rzeczywistosci to jest az tak widoczne/potrzebne  ......?

Dzieki za wszelkie komentarze :)

Edytowane przez BKZanderFan

• 0

Siema, widze ze sporo tu fachowcow jesli chodzi o Elitke ti2.

Powiedzcie mi czy warto doplacac i wziac helixa 9 msi czy elitka 9ti2 jest rownie dobra :)

Tak wiem ze niby HB ma lepszy SI ale czy w rzeczywistosci to jest az tak widoczne/potrzebne ......?

Dzieki za wszelkie komentarze :)

Jak to mówią, każda sroczka swój ogonek chwali. Użytkuję ti2 i jak dla mnie lepsze ficzery potrzebne nie są, przynajmniej na razie. Mam bogate źródła map:maxi mapa, social maps i to jest dla mnie priorytet. Czy jak na si zobaczę ładniej odrysowanego karcza to złowię przy nim więcej sandaczy? Nie sądzę. Teraz są promocje na ti2 i 9 można wyrwać w pl grubo poniżej 5k. Na fb ogłoszenia po 4750 z pl dystrybucji. Edytowane przez rower26
  • Like 1

• 0

Witam mam mały problem z przetwornikiem a mianowicie wczoraj wyciągałem łódkę na zimę i okazało się że mam pęknięty przetwornik w poprzek wszystko działa i trzyma się na śrubach przykręconych  do uchwytu dodam ze to ten długi i czym to podkleić żeby nie zakłócało działania.

• 0

Witam mam mały problem z przetwornikiem a mianowicie wczoraj wyciągałem łódkę na zimę i okazało się że mam pęknięty przetwornik w poprzek wszystko działa i trzyma się na śrubach przykręconych  do uchwytu dodam ze to ten długi i czym to podkleić żeby nie zakłócało działania.

O jaki przetwornik chodzi? 3in1 jest pokryty gumopodobną "skórą" starsze to twardy plastyk i tutaj żywica epoksydowa pomoże.