Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ma ktoś namiar na instrukcję PL Elite 7/9 Ti2

Właśnie próbuje przetłumaczyć tę instrukcję. Ale jednocześnie chcę by wyglądała jak oryginalna. Czasochłonne.

Jak się uda i skończę, to postaram się tu wrzucić. Pewnie tłumaczenie nie będzie idealne, ale może ktoś będzie miał ochotę nanieść poprawki.

Proszę o pomoc

• Like 2

• 0

Dostanę gdzieś w necie instrukcje w języku polskim ? Tak, szukałem i to kilka razy, ale bez rezultatów :( Pisałem do Lowrance Polska to 0 odpowiedzi ...

1. Znajdź PDF angielski i pobierz go

2. Użyj konwertera online pdf to doc i pobierz .doc

3. Użyj tłumacza google dla przetłumaczenia .doc

Posiedzisz nad tym trochę, bo tłumacze za free mają limit znaków ale masz dokument , skoro nie idzie tego ogarnąć inną drogą. 

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Koledzy sympatyczni, jak w Elite Ti2 włączyć opcję rysowania śladów? Pokasowałem stare bo mapy były już nieczytelne i przy okazji sobie tą opcję wyłączyłem. Uprzedzając - w drugą stronę nie umiem ;)

"Jak ustawić echosondę Lowrance krok po kroku"

https://www.youtube.com/watch?v=PkyYiyO36ZY&t=2527s

• Like 1

• 0

Ma ktoś namiar na instrukcję PL Elite 7/9 Ti2

Właśnie próbuje przetłumaczyć tę instrukcję. Ale jednocześnie chcę by wyglądała jak oryginalna. Czasochłonne.

Jak się uda i skończę, to postaram się tu wrzucić. Pewnie tłumaczenie nie będzie idealne, ale może ktoś będzie miał ochotę nanieść poprawki.

OJJJ DUŻO JABOLI DOSTANIESZ NA JERKBAICIE  :D :D :D :D :D :D :D :D

• 0

OJJJ DUŻO JABOLI DOSTANIESZ NA JERKBAICIE :D :D :D :D :D :D :D :D

Już połowę mam ogarnięte. Wiadomo że jak dojadę do końca, to będzie trzeba poddać jakiejś korekcie.

Nie dostałem jeszcze kodu do pakietu językoego. Wtedy będę mógł porównać tłumaczenie. A finalnie będzie można tak przetłumaczoną instrukcję w formacie PDF wrzucić do Elite Ti2. By zawsze mieć pod ręką. Taki jest cel.

• 0

Problem w tym, że dużo ludzi posiada instrukcję PL do 7/9 Ti2

Ale to domena POLAKA .... "ja chu... zapłaciłem w zł, a tobie Ciocia wysłała z USA, to się męcz" !!!!!!!!!!!!

Ciocia mi nie wysłała. Ale jak nikt nie chce się podzielić... to zrobię sam.

• 0

Problem w tym, że dużo ludzi posiada instrukcję PL do 7/9 Ti2

Ale to domena POLAKA ....  "ja chu... zapłaciłem w zł, a tobie Ciocia wysłała z USA, to się męcz" !!!!!!!!!!!!

Może nie do końca tak jest. Spróbuj zeskanować 200stron i udostępnić... powiem ze swojego doświadczenia. Kiedyś dawno temu zrobiłem cala.instrukcje w zdjęciach tel. Miałem tam pozaznaczane podkreslecxam frazy , które najczęściej zapominałem. Udostępniłem to paru osobom. I któryś z towarzyszy jeszcze mnie opie...lil , ze zdiecia sa niezbyt wyraźne (ale bez problemu można było rozczytac) i pomazane pisakiem... taka jest wdziecznosc "januszy" ...

• Like 1

• 0

Dla zainteresowanych. Tłumaczenie instytucji prawie gotowe. Jeszcze korekta i trzeba będzie jakoś to udostępnić.

Ale mam drugi temat. Pokusiłem się i zakupiłem szkło ochronne firmy Brotect na wyświetlacz Elite-9Ti2. Szkło bardzo cienkie i fajnie się przykleiło. Ale jakie było moje zaskoczenie... nie działa dotyk.

Mordowałem się by to jakoś odkleić. Po strasznych męczarniach jakoś się udało.

Czy ktoś z forumowiczów przerabiał ten temat? Jakieś doświadczenia, uwagi itp?

Nie tego się spodziewałem.

• 0

Nie wiem jaki ekran ma Ti2 ale HDS gen 3 ma ekran w technologii oporowej i szkło ochrone też nie działa. Spowodowane to jest samym użytkowaniem, mokre dłonie, rękawiczki itd. Ekran lekko się ugina podczas wciskania funkcji a szkło powoduje usztywnienie i brak możliwości styku warstw wyświetlacza.

• 0

Dla zainteresowanych. Tłumaczenie instytucji prawie gotowe. Jeszcze korekta i trzeba będzie jakoś to udostępnić.

Ale mam drugi temat. Pokusiłem się i zakupiłem szkło ochronne firmy Brotect na wyświetlacz Elite-9Ti2. Szkło bardzo cienkie i fajnie się przykleiło. Ale jakie było moje zaskoczenie... nie działa dotyk.

Mordowałem się by to jakoś odkleić. Po strasznych męczarniach jakoś się udało.

Czy ktoś z forumowiczów przerabiał ten temat? Jakieś doświadczenia, uwagi itp?

Nie tego się spodziewałem.

Przerabiałem temat z Ti - ekran nie działa.

• 0

Nie sądzę by w Ti2 był ekran w technologii oporowej. Dlaczego tak sądzę? Gdyż pobawiłem się z bardzo cięńką folią, która się rozciąga. Więc i się ugina. Też nie działa. Czyli musi być pojemnościowy, lub w podobnej technologii. Ale nie mam żadnych informacji w tym temacie co do Elite-9 Ti2.

Dziwne jest też funkcjonowanie poza łodzią. Musimy podpiąć ładowarkę (o czym jest w instrukcji) lub dotknąć klemy akumulatora. Porażka. Chyba że jest to celowy zabieg związany z pracą ekranu w deszczu. Ale o tym nic w instrukcji nie wyczytałem. Jednym słowem - słabo.

Edytowane przez jarbol

• 0

Nie sądzę by w Ti2 był ekran w technologii oporowej. Dlaczego tak sądzę? Gdyż pobawiłem się z bardzo cięńką folią, która się rozciąga. Więc i się ugina. Też nie działa. Czyli musi być pojemnościowy, lub w podobnej technologii. Ale nie mam żadnych informacji w tym temacie co do Elite-9 Ti2.

Dziwne jest też funkcjonowanie poza łodzią. Musimy podpiąć ładowarkę (o czym jest w instrukcji) lub dotknąć klemy akumulatora. Porażka. Chyba że jest to celowy zabieg związany z pracą ekranu w deszczu. Ale o tym nic w instrukcji nie wyczytałem. Jednym słowem - słabo.

Wystarczy dotknąć żółty przewód [emoji6] ja u siebie przedłużyłem ten przewód i mogę wygodnie bawić się w domu.

Pozdrawiam Piotrek S.

• 0

U mnie niestety nie. Może to kwestia ładowarki.

Nie mam jak teraz sprawdzić na wodzie... ale wątpię by tak było. Nawet jak palec owinę bardzo cienko folią, też nie działa. Po prostu do głowy mi nie przyszło...

Edytowane przez jarbol