Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Witam. Podpowie mi ktoś jak w ELITE12 Ti2 pokolorować mapę navionics lub c-map. Wchodzę w .... opcje mapy, cieniowanie, użytkownika i dalej jest nieaktywna paleta kolorów (tylko odcienie niebieskiego). 1. Zarejestrować na portalu genesismaps.com2. Pobrać socjalkę dowolną3. Otworzyć okno kolorów- one aktywują się właśnie po pobraniu socjalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 giaur27 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Właśnie c-map mam socjalkę- ktoś mi ściągnął na kartę.Muszę zarejestrować też urządzenie? Potem ściągnąć socjalkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Właśnie c-map mam socjalkę- ktoś mi ściągnął na kartę.Muszę zarejestrować też urządzenie? Potem ściągnąć socjalkęSocjalka musi być pobrana na dane twojego echa- Serial + ID podłączeniaTylko wtedy będzie działać u ciebie i tylko wtedy ruszysz z cieniowaniem kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 giaur27 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Musi być na kartę, czy przez wifi z kompa też się uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Dziś pierwsze testy na wodzie Elite 9 Ti2. Porobiłem kilka zdjęć, pobawiłem się ustawieniami, wydaje mi się, że mam w miarę dobrze ustawione, ale nie wiem czy w 100% wykorzystałem możliwości echo, raczej nie Prosiłbym kogoś o kontakt na priv, chciałbym podesłać zdjęcia i żeby ktoś mi wyjaśnił co tam widać m.in. na bocznym oraz co mogę jeszcze pozmieniać w ustawieniach. Z góry bardzo dziękuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Dziś pierwsze testy na wodzie Elite 9 Ti2. Porobiłem kilka zdjęć, pobawiłem się ustawieniami, wydaje mi się, że mam w miarę dobrze ustawione, ale nie wiem czy w 100% wykorzystałem możliwości echo, raczej nie Prosiłbym kogoś o kontakt na priv, chciałbym podesłać zdjęcia i żeby ktoś mi wyjaśnił co tam widać m.in. na bocznym oraz co mogę jeszcze pozmieniać w ustawieniach. Z góry bardzo dziękuje ! Wejdź do mnie na kanał, mam materiał poglądowy z nieco lepszego ekranu, ale nastawy ,organizacja ekranu jest ta sama. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Musi być na kartę, czy przez wifi z kompa też się uda?Przez wi-fi z kompa, następnie rozpakować i zapisać na karcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 giaur27 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Dzięki pomocy kolegi Maciej_K udało mi się "wreszcie" wejść i ustawić paletę kolorów na C-Map, ale jak włożyłem Navionicsa to dalej mapa jest niekoloryzowana (piszę o moich logach). Roczna subskrypcja w Navionics niedawno wygasła, ale nie powinno to mieć raczej znaczenia (w "budżetowym" Elemencie działało i działa bez żadnych dodatkowych logowań etc)Zastanawiam się kto to tak skomplikował i po co? Jeśli ktoś wie jak to zrobić przy Navionics i ewentualnie MaxiMapie (mam wersję Poland, ale wielu z "moich" zbiorników tam nie ma) to będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Dzięki pomocy kolegi Maciej_K udało mi się "wreszcie" wejść i ustawić paletę kolorów na C-Map, ale jak włożyłem Navionicsa to dalej mapa jest niekoloryzowana (piszę o moich logach). Roczna subskrypcja w Navionics niedawno wygasła, ale nie powinno to mieć raczej znaczenia (w "budżetowym" Elemencie działało i działa bez żadnych dodatkowych logowań etc)Zastanawiam się kto to tak skomplikował i po co? Jeśli ktoś wie jak to zrobić przy Navionics i ewentualnie MaxiMapie (mam wersję Poland, ale wielu z "moich" zbiorników tam nie ma) to będę wdzięczny za pomoc.Maxi nie pocieniujesz, to gotowy plik .at5, nie ma możliwości edycji w echu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Maxi mapa jest przeciez mapa cieniowana...co Ty chcesz tam cieniowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Dzięki pomocy kolegi Maciej_K udało mi się "wreszcie" wejść i ustawić paletę kolorów na C-Map, ale jak włożyłem Navionicsa to dalej mapa jest niekoloryzowana (piszę o moich logach). Roczna subskrypcja w Navionics niedawno wygasła, ale nie powinno to mieć raczej znaczenia (w "budżetowym" Elemencie działało i działa bez żadnych dodatkowych logowań etc)Zastanawiam się kto to tak skomplikował i po co? Jeśli ktoś wie jak to zrobić przy Navionics i ewentualnie MaxiMapie (mam wersję Poland, ale wielu z "moich" zbiorników tam nie ma) to będę wdzięczny za pomoc.A weź ty odpal dwa ekrany mapy i każdemu z nich przypisz inne źródło mapy+ bajery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 giaur27 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Maxi mapa jest przeciez mapa cieniowana...co Ty chcesz tam cieniowacInne zbiorniki nie pocieniowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 giaur27 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 (edytowane) A weź ty odpal dwa ekrany mapy i każdemu z nich przypisz inne źródło mapy+ bajery W Elitce jest jeden slot do kart. Jak mam Navionicsa to opcje genesis map nie ma. Jeszcze jest problem, że jak ściągam social mapę z c-mapy i zatwierdzę w echu że chcę z niej skorzystać to pojawia się też w liście Map jako osobny byt i jako taki też się wyświetla jak w niego wejdę. Jednak pobrane logi z socjala nie wpisują się w ogólną mapę i jest tylko to jezioro . Edytowane 6 Grudnia 2020 przez giaur27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PABL0 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Jak się sprawuje 3in1 active imaging na płytkiej wodzie (do 5m)? Jakie są kąty w tym przetworniku? Kupiłem garmina z gt52 i się zastanawiam czy nie zmienić na elite ti2 z 3in1, bo częściej będę łowił na płytszych wodach. Boczny sonar też na plus w Lowrance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 (edytowane) Jak się sprawuje 3in1 active imaging na płytkiej wodzie (do 5m)? Jakie są kąty w tym przetworniku? Kupiłem garmina z gt52 i się zastanawiam czy nie zmienić na elite ti2 z 3in1, bo częściej będę łowił na płytszych wodach. Boczny sonar też na plus w Lowrance?5m to nie jest płytkozasięgi na boki po 35-40m dostępne są już od ok 2,5m dla AI 3in1 Edytowane 6 Grudnia 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PABL0 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 5m to nie jest płytkozasięgi na boki po 35-40m dostępne są już od ok 2,5m dla AI 3in1 Chodzi mi głównie o zasięg na zwykłym sonarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zdaję sobie sprawę że to tłumaczenie nie jest idealne i że można to zrobić lepiej, ale 4 dni mi to zajęło i na razie musi wystarczyć https://drive.google.com/file/d/1QyvHhZoGoNh4vHxQb2tTCuU75Akd8UqQ/view?usp=sharing 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leszekw72 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Świetna sprawa Jarek. Duże brawa za robotę i to, że się dzielisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Nie mam z tym problemu. Jeśli komuś pomogę to super. Pozdrawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 (edytowane) Mam pytanie związane z ustawieniem sonaru w Elite-9TI2. Może ktoś mi wyjaśni fizyczne działanie tej funkcji: Overlay DownScan When a DownScan capable transducer is connected to your system, you can overlay DownScan images on the regular Sonar image.When overlay DownScan is activated, the Sonar panel menu expands to include basic DownScan options. Nakładanie DownScan Gdy przetwornik obsługujący DownScan jest podłączony do twojego systemu, możesz nałożyć obrazy DownScan na zwykły obraz sonaru. Kiedy nakładka DownScan jest aktywna, menu panelu Sonar rozszerza się o podstawowe opcje DownScan. Edytowane 7 Grudnia 2020 przez jarbol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Mam pytanie związane z ustawieniem sonaru w Elite-9TI2. Może ktoś mi wyjaśni fizyczne działanie tej funkcji: Overlay DownScan When a DownScan capable transducer is connected to your system, you can overlay DownScan images on the regular Sonar image.When overlay DownScan is activated, the Sonar panel menu expands to include basic DownScan options. Nakładanie DownScan Gdy przetwornik obsługujący DownScan jest podłączony do twojego systemu, możesz nałożyć obrazy DownScan na zwykły obraz sonaru.Kiedy nakładka DownScan jest aktywna, menu panelu Sonar rozszerza się o podstawowe opcje DownScan.Czyli toń z 2d, dno z Downscana+ stosowne menu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Elite 9 ti2, jeśli zamontuje przetwornik w odwrotnej pozycji ( obrót o 180 stopni, zamiana przodu z tyłem, tak jak jest to miejsce w riverfoxie żeby kabel wychodził przy rufie ) wiadomo w opcjach bocznego ustawiam zamień lewy z prawym, a zwykły sonar, downvizion ? Chyba nie ma żadnego znaczenia tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Bananki ci odwrotnie narysuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Czyli ogółem bez różnicy, będzie i tak i tak wiadomo, że szczupak to szczupak itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 niewiem , ja niepotrafie rozrozniac na 2d ryb , jesli umiesz , to poprostu bedzie w druga strone mial glowe 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi