Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W ogóle czasem na grupach FB widzę jak ludzie używają 2d i nakładkę z di(czyli funkcja overlay down scan) a na di mają włączone łuki poprzez fish reveal...przecież to jedno wyklucza drugie, pojawiają się dwa dublujące siebie nawzajem okna,po co sobie utrudniać

• 0

W echo mam 20.0.1

możliwe ?

czy 1 to tylko niewielka poprawka a główny soft to 20 ?

Na stronie LOWRANCE pisze 20.0.0

o co kaman ?

A no ta koncowa 1 moze byc, napisalem 20.0 bo nie pamietalem ile tam czego po przecinku bylo. Poprzednia mialem 19.1 woec pomyslalem ze nie ma znaczenia co dalej

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez szpaczek23

• 0

Jarbol jaką wer softu masz w 9Ti2 i kiedy kupiłeś echo ? tzn dostałeś od Cioci z hameryki :D

Echo mam z Niemiec. Echo przyszło z softem 20.0.1. Czekam jeszcze na kod do odblokowania języka polskiego. Echo kupiłem w połowie listopada. Za własne, ciężko zarobione siano ????

Edytowane przez jarbol

• 0

Problem natury technicznej „ustawienie systemu”

Wbiłem WAYPOINT z Elite 5HDI  do 7TI2

Przesuniecie jest około  kilkunastu metrów na południe! Doskonale znam to miejsce.

CO może być przyczyną

Układ odniesienia ? ustawiony n a European 1950 – AU.FR.DE

pkt. Wbiłem na geoportal i google map tam prawidłowo pokazuje to miejsce  - wygląda jakbym miał błędnie ustawiony układ odniesienia ?  lub inne ??? zboczenie magnetyczne  :D :D :lol: :lol: :lol: ;)

Proszę o pomoc

Edytowane przez koyot

• 0

System współrzędnych w 5HDI było stopnie/m  

-  7Ti2 zmieniłem na  stopnie/m  

- wbiłem punkt

-zmieniłem na DEG/MIN/SEC  /sam przelicza na nowy system/

i miejscówka przesunięta jest ok. kilkunastu metrów na południe

UWAGA: przerobiłem inne systemy  stop/min/sec itp  i miejscówka przesunięta jest ok. kilkunastu metrów na południe

Sprawdzam pkt  na geoportal i google map tam prawidłowo pokazuje to miejsce   ????? :unsure:

Edytowane przez koyot

• 0

Nie zauważyłem u siebie nieprawidłowości w tym temacie. Wklepałem u siebie współrzędne z Garmina do Elite-9Ti2 i jest ok.

N57'32.271 E014'51.332

Mały eksperyment. Wklep te współrzędne do Elite-7. Powinno utworzyć Ci punkt na jeziorze Nömmen, na brzegu wyspy Hallo od strony zachodniej. Miejsce do zacumowania łodzi ????

• 0

Potwierdzam w/w. Swojego czasu wpisałem z ręki kilkadziesiąt waypointów z Garmina Strikera do Elitki Ti. Już na pierwszym wypłynięciu zauważyłem brak pokrycia punktów.

Z ciekawości po spłynięciu sprawdziłem wprowadzone dzień wcześniej dane - były inne. Tak, jakby zostały napisane?

Ostatecznie wszystko usunąłem i wpisywałem ponownie. Do dziś traktuje jedynie, jako punkt odniesienia.

• 0

Echo mam z Niemiec. Echo przyszło z softem 20.0.1. Czekam jeszcze na kod do odblokowania języka polskiego. Echo kupiłem w połowie listopada. Za własne, ciężko zarobione siano

Cześć, 

Ja kupiłem jakiś czas temu w Finlandii.  Kod do odblokowania j.polskiego dostałeś w pakiecie? Ja pytałem o możliwość otrzymania i nic z tego, nie mają takowych, odsyłają mnie do polskiego dystrybutora. Temat, więc olałem. Wersja z językiem angielskim jest OK, ale przy ew. przyszłej sprzedaży j.polski byłby atutem. :-)

Dzięki za odpowiedź.