Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 FishReveal ktoś coś więcej powie ?Z mojego doświadczenia ta opcja przekłamuje zapisy na ekranie. Rysuje łuki tam gdzie nie powinna ich rysować. Jakie jest Wasze zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zdarza się. Jest o tym sporo informacji w sieci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Dlatego ja tego nie używam,dla mnie mało miarodajny tryb,oprócz bocznego który jest u mnie podstawą,wolę dwa okienka tradycyjne 2d 200 plus di obok...wyciągam z tego więcej informacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 A więc to nie tylko moje odczucie było.Dzięki za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 W ogóle czasem na grupach FB widzę jak ludzie używają 2d i nakładkę z di(czyli funkcja overlay down scan) a na di mają włączone łuki poprzez fish reveal...przecież to jedno wyklucza drugie, pojawiają się dwa dublujące siebie nawzajem okna,po co sobie utrudniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 PILNY temat, proszę o pomoc jaki jest najnowszy soft do Elite TI2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpaczek23 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 PILNY temat, proszę o pomoc jaki jest najnowszy soft do Elite TI220.0 Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 (edytowane) W echo mam 20.0.1 możliwe ? czy 1 to tylko niewielka poprawka a główny soft to 20 ? Na stronie LOWRANCE pisze 20.0.0 o co kaman ? Edytowane 10 Grudnia 2020 przez koyot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 @ jarbol WIELKIE DZIĘKI za tłumaczenie, niech Bozia Ci w rybach wynagrodzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 @ jarbol WIELKIE DZIĘKI za tłumaczenie, niech Bozia Ci w rybach wynagrodzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oby tak się stało ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Jarbol jaką wer softu masz w 9Ti2 i kiedy kupiłeś echo ? tzn dostałeś od Cioci z hameryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpaczek23 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 (edytowane) W echo mam 20.0.1 możliwe ? czy 1 to tylko niewielka poprawka a główny soft to 20 ? Na stronie LOWRANCE pisze 20.0.0 o co kaman ?A no ta koncowa 1 moze byc, napisalem 20.0 bo nie pamietalem ile tam czego po przecinku bylo. Poprzednia mialem 19.1 woec pomyslalem ze nie ma znaczenia co dalej Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Grudnia 2020 przez szpaczek23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Ostatnia wersja z września 20.0.1-63.1.350 https://downloads.lowrance.com/software/index.html?r=3400 Pozdrawiam Piotrek S. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Dzięki WIELKIE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Dziś dotarła EliteTi2Dlaczego nie zapamiętuje ustawień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Jarbol jaką wer softu masz w 9Ti2 i kiedy kupiłeś echo ? tzn dostałeś od Cioci z hameryki Echo mam z Niemiec. Echo przyszło z softem 20.0.1. Czekam jeszcze na kod do odblokowania języka polskiego. Echo kupiłem w połowie listopada. Za własne, ciężko zarobione siano ???? Edytowane 10 Grudnia 2020 przez jarbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 (edytowane) Problem natury technicznej „ustawienie systemu” Wbiłem WAYPOINT z Elite 5HDI do 7TI2 Przesuniecie jest około kilkunastu metrów na południe! Doskonale znam to miejsce. CO może być przyczyną Układ odniesienia ? ustawiony n a European 1950 – AU.FR.DE pkt. Wbiłem na geoportal i google map tam prawidłowo pokazuje to miejsce - wygląda jakbym miał błędnie ustawiony układ odniesienia ? lub inne ??? zboczenie magnetyczne Proszę o pomoc Edytowane 11 Grudnia 2020 przez koyot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Format współrzędnych geograficznych inny w Elte 5HDI, a w 7Ti2. Albo sobie przekonwertuj, albo zmień w 7Ti2.A generalnie poczytaj sobie o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 (edytowane) System współrzędnych w 5HDI było stopnie/m - 7Ti2 zmieniłem na stopnie/m - wbiłem punkt-zmieniłem na DEG/MIN/SEC /sam przelicza na nowy system/ i miejscówka przesunięta jest ok. kilkunastu metrów na południe UWAGA: przerobiłem inne systemy stop/min/sec itp i miejscówka przesunięta jest ok. kilkunastu metrów na południe Sprawdzam pkt na geoportal i google map tam prawidłowo pokazuje to miejsce ????? Edytowane 11 Grudnia 2020 przez koyot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Nie zauważyłem u siebie nieprawidłowości w tym temacie. Wklepałem u siebie współrzędne z Garmina do Elite-9Ti2 i jest ok. N57'32.271 E014'51.332 Mały eksperyment. Wklep te współrzędne do Elite-7. Powinno utworzyć Ci punkt na jeziorze Nömmen, na brzegu wyspy Hallo od strony zachodniej. Miejsce do zacumowania łodzi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dkowal Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Potwierdzam w/w. Swojego czasu wpisałem z ręki kilkadziesiąt waypointów z Garmina Strikera do Elitki Ti. Już na pierwszym wypłynięciu zauważyłem brak pokrycia punktów.Z ciekawości po spłynięciu sprawdziłem wprowadzone dzień wcześniej dane - były inne. Tak, jakby zostały napisane? Ostatecznie wszystko usunąłem i wpisywałem ponownie. Do dziś traktuje jedynie, jako punkt odniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Dlatego podałem punkt przy samej wyspie by można było potwierdzić namacalnie gdzie go wyrysuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Takie w zasadzie mało istotne pytanie... do zestawu Elite-9Ti2 są dorzucone 2 naklejki z logo Lowrance. Naklejki nieszczególnie, a praktycznie wcale nie trzymają się powierzchni. Być może są do wprasowania w materiał? Np jakiś T-shirt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 topolek78 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Echo mam z Niemiec. Echo przyszło z softem 20.0.1. Czekam jeszcze na kod do odblokowania języka polskiego. Echo kupiłem w połowie listopada. Za własne, ciężko zarobione siano Cześć, Ja kupiłem jakiś czas temu w Finlandii. Kod do odblokowania j.polskiego dostałeś w pakiecie? Ja pytałem o możliwość otrzymania i nic z tego, nie mają takowych, odsyłają mnie do polskiego dystrybutora. Temat, więc olałem. Wersja z językiem angielskim jest OK, ale przy ew. przyszłej sprzedaży j.polski byłby atutem. :-)Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Ja przy zakupie dopłaciłem 29€. W tej cenie jest wstępne skonfigurowanie i sprawdzenie echa, odczytanie nr seryjnych do wygenerowania kodu. Ale producent nie śpieszy się z tym. Jeszcze czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi