Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Takie w zasadzie mało istotne pytanie... do zestawu Elite-9Ti2 są dorzucone 2 naklejki z logo Lowrance. Naklejki nieszczególnie, a praktycznie wcale nie trzymają się powierzchni. Być może są do wprasowania w materiał? Np jakiś T-shirt.Ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 matti64 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Ktoś coś wie?Ja naklejki jakie byly w zestawie (1x bialy i 1x niebieski) normalnie nakleilem jedna narazie (biala) druga jeszcze lezy i czeka na odpowiednie miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 matti64 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Cześć, Ja kupiłem jakiś czas temu w Finlandii. Kod do odblokowania j.polskiego dostałeś w pakiecie? Ja pytałem o możliwość otrzymania i nic z tego, nie mają takowych, odsyłają mnie do polskiego dystrybutora. Temat, więc olałem. Wersja z językiem angielskim jest OK, ale przy ew. przyszłej sprzedaży j.polski byłby atutem. :-)Dzięki za odpowiedź.Ja zakupilem w Hiszpani, pisalem do sklepu ale skierowali mnie do producenta, wiec napisalem bezposrednio do Lowrance USA . Dostalem odpowiedz ze w przypadku jezyka polskiego mam sie zglosic do przedstawiciela (jedynego ich ) na Polske czyli do Parker Poland. Takze na ten moment zostawilem to i latam na niemieckim bo mi latwiej, angielski tez jest OK. Jedynym atutem posiadac j.polski jak kolega napisal jest ewentualna sprzedaz w przyszlosci Edytowane 14 Grudnia 2020 przez matti64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Z racji że mieszka w UK ostatnio trochę czasu poświęciłem na studiowanie przepisów związanych z przepływem towarów zarówno poza jak i na terenie UE i zastanawiam się czy czasami lowrance nie łamie unijnego prawa robiąc łaskę z dostępnością polskiego języka. Okres między świętami a Nowym Rokiem spędzę w domu także postaram się sklecić jakiegoś maila do kilku europosłów, może ktoś odpowie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Na jak Ci się uda , to masz odemnie flaszke dobra. Choć tam.pewnie sztab prawników nad tym czuwa ,ale trzymam kciuki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Może być tak jak mówisz ale może być też tak że jest to tak niszowa część handlu że nikt nie zawraca sobie du... żeby to regulować. Może akurat któryś z naszych przedstawicieli będzie chciał zapunktować u wyborców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Badz zaraz ktoś oznajmi ze wersja PL opracował importer i jest to jego wlasnosc a nie navico, bo prawnie obowiązek spoczywa na tym , który wprowadza na dany rynke a nie na producencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 A u mnie echo już "gada" po polsku. Po miesiącu oczekiwania dostałem kod odblokowujący. Z angielskim dało się żyć, ale wolę tak jak jest teraz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Badz zaraz ktoś oznajmi ze wersja PL opracował importer i jest to jego wlasnosc a nie navico, bo prawnie obowiązek spoczywa na tym , który wprowadza na dany rynke a nie na producencieZ tego co rozumiem to produkt sprzedawany na terenie np. Niemiec powinien być taki sam jak produkt sprzedawany na terenie Polski więc tęgo typu kruczki raczej zastosowania nie mają ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 to nie sa kruczki , przy imporcie - wprowadzajacy na rynek- importer jest zobligowany do roznych kwestii prawnych w tym min. instrukcje , certyfikaty , utylizacje . EU ma dyrektywy , ktore dany produkt musi spelnic + obowiazki wprowadzajacego do obrotu. Tu importerowi nie zarzuci sie , iż nie daje pl softu. Ta sama sytuacja jest w w calej EU. Tam gdzie kupisz od oficjalnego dystrybutora , tam dostaniesz jezyk krajowy i instrukcje. Tu trzeba prawnika , ktory zna sie na rzeczy , ale szczerze watpie aby cos ugrac... Inna sprawa byla by w momencie , gdybys kupil z pl dystrybucji bez pl instrukcji i dystrybutor nie dawaj jej . Poza tym , wszytsko co jest w obiegu oficjalny importowane , przechodzi przez sluzby celne , ktore na wstepie weryfikuja czy dany produkt moze wogole zostac odprawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 ...Równe traktowanie konsumentów w całej UESprzedawca może zdefiniować ogólne warunki sprzedaży, w tym ograniczenia dotyczące dostawy, jednak wszyscy klienci zamieszkali w UE muszą mieć taki sam dostęp do towarów jak klienci lokalni Jeśli oferujesz specjalną cenę lub szczególne warunki sprzedaży, bądź organizujesz promocję, powinny one być dostępne dla wszystkich Twoich klientów, niezależnie od kraju UE, w którym przebywają, ich przynależności państwowej, miejsca zamieszkania lub miejsca prowadzenia działalnośc Zasady te mają zastosowanie do transakcji online i offline, pod warunkiem że towar lub usługa sprzedawane są użytkownikowi końcowemu (osoba fizyczna lub przedsiębiorstwo, które nabywają towar lub usługę i które nie mają zamiaru ich następnie odsprzedać, przekształcić, przetworzyć lub wynająć bądź też zlecić w odniesieniu do nich podwykonawstwo).i..two). Tak mówi dyrektywa co uda się ugrać zobaczymy, wszystko pokaże czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Ja Ci nie wrog, ale navico/lowrance nie jest importerem do eu. Sa nimi różne podmioty mające stosowne umowy z nimi. Producent dostarcza dokumentację bezpieczeństwa użytkowania, zachowania wszelkich norm elektronicznych itp. Pierdól niezbędnych do wprowadzenia na rynek EU. Badz inny , gdzie są wymogi takie a nie inne. Jako importer i sprzedawca w PL NIEMAM ZADNEGO OBOWIAZKU dostarczać dokumentacji innej niż w języku ojczystym gdzie prowadzę sprzedaz. W przypadku chęci sprzedaży tego poza PL , musze się dostosować do prawa panującego w danym kraju. Firma 'x' beda zarejestrowana w pl spelniajaca wszelkie warunki sprzedaży danego asortymentu u nas ma w nosie to , ze Pan z Holandi czy Czech niezna języka PL... co go to interesuje ?? On ma dokumenty na kraj ojczysty prowadzenia działalności. Gosp. I handlu danym towarem. Jestem za , aby ten ewdentny proceder ukrócić. Walcz i mam nadzieje ze bede musial flaszke za sukces wyslac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Myślisz się i tu znajdziesz na to odpowiedź.Nie chcę mi się tego przekładać na Polski ale znajdziesz tu link do pełnych przepisów po angielsku które twierdzą że praktyka Lorenca jest dyskryminacją.https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2018/302/oj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 (edytowane) Nie znam się na tym w ogóle, może ktoś mi podpowie. Mam na łódce dwie echosony lowrance HDS5 gen.2 i Elite 9 ti2. Na tym starym HDS z przetwornikiem 83/200 pieknie widać szczupaki w toni. Jak napływam na rybę zaczyna rysować od dołu krechę która idzie do góry, jest ryba i znowu długim łukiem schodzi do dołu. Szczupaki na 100%. Problem mam z tą Elitką. Przetwornik 3in1 i rysuje byle jak, praktycznie nie ma porównania do HDS. Ustawienia są identyczne. Czy to kwestia przetwornika, czy echosondy? Co zrobić z żeby na Elite mieć taki sam obraz? Zdjęcia z HDS Edytowane 15 Grudnia 2020 przez golenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Ale elementy- piezo 2d w 3in1 to chyba to samo, w każdym razie HST-WSB , czy jakoś. różnica to soft w echu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 A jak to u ciebie wygląda na Elite-9TI2? By było jakieś porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Witam, czy korzystając ze sklepu poprzez echo mogę (powinienem) mieć dostęp do map socjalnych?Oczywiście po zalogowaniu przez stronę internetową pobieram mapy i uruchamiam na moim Elite-9Ti2 bez żadnego problemu. Po zalogowaniu przez echo, mam tylko dostęp do płatnych map MAX-N i MAX-N+. A obiło mi się o oczy na tym forum że da się ściągnąć socjal mapy przez echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Witam, czy korzystając ze sklepu poprzez echo mogę (powinienem) mieć dostęp do map socjalnych?Oczywiście po zalogowaniu przez stronę internetową pobieram mapy i uruchamiam na moim Elite-9Ti2 bez żadnego problemu. Po zalogowaniu przez echo, mam tylko dostęp do płatnych map MAX-N i MAX-N+. A obiło mi się o oczy na tym forum że da się ściągnąć socjal mapy przez echo.Tak. Jeden krok wcześniej masz wybór. Pozdrawiam Piotrek S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 (edytowane) Jaki krok masz na myśli? Możesz napisać coś co da się zrozumieć?Wcześniej to się muszę zalogować. A jak wchodzę do Sklepu, to wyświetla mi się dokładnie to co na zdjęciu. Klawisze Back i Forward na tym etapie jeszcze nie pełnią swoich funkcji. Edytowane 16 Grudnia 2020 przez jarbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Jaki krok masz na myśli? Możesz napisać coś co da się zrozumieć?Wcześniej to się muszę zalogować. A jak wchodzę do Sklepu, to wyświetla mi się dokładnie to co na zdjęciu. Klawisze Back i Forward na tym etapie jeszcze nie pełnią swoich funkcji.Mój błąd. W tej wersji oprogramowania tego nie na. Dawno się tym nie bawiłem. Kiedyś było tak, że się wybierało pomiędzy Genesis lub CMap. Jak wybrałeś CMap to było to co wstawiłes. Jak Genesis to był wybór kraju, województwa, powiatu i wody ale coś słabo to działało bo nie mogłem przewinąć listy łowisk, a widoczne było chyba 3 pierwsze w kolejności alfabetycznej. Widocznie Navico zaczęło robić porządki. Pozdrawiam Piotrek S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Szkoda. Sądziłem że awaryjnie będę mógł wykorzystać. A tak został komp lub smartfon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 ten wybór był w nowej wersji oprogramowania bo w ten sposób ja ściągnąłem mapy socjalne, ostatnio jak spróbowałem dograć kejne zbiorniki to znikła taka możliwość i nie tylko w lowrance ale także w simradzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Mam Elite-9Ti2 od 3 tygodni i przyszło z najnowszym softem. Ciekawe czemu wycofana została ta funkcjonalność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 ja mam od października także też z nowym. sortem a simrada miałem zaktualizowanego, nie wiem może na stronie gesisa poblokowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 (edytowane) Na szczęście da się z poziomu smartfona ściągnąć. Tak pobrane mapy działają bez problemu. Edytowane 17 Grudnia 2020 przez jarbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi