Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam pytanie dotyczące zapamiętywania ustawień wyświetlania map na Elite 7 Ti.

Otóż każdorazowo po uruchomieniu echa muszę z poziomu menu ustawiać je "po mojemu" tj. wyłączać patrzenie do przodu i włączać wyświetlanie izobat..

Da się jakoś zapisać te ustawienia jako domyślne?

Dodam, że echo pracuje z Maximapą i zapamiętuje inne ustawienia map jak np. poziom szczegółów.

Jakieś sugestie?

Wysłane z mojego LM-Q850 przy użyciu Tapatalka

• 0

Mam pytanie dotyczące zapamiętywania ustawień wyświetlania map na Elite 7 Ti.

Otóż każdorazowo po uruchomieniu echa muszę z poziomu menu ustawiać je "po mojemu" tj. wyłączać patrzenie do przodu i włączać wyświetlanie izobat..

Da się jakoś zapisać te ustawienia jako domyślne?

mam podobny problem  w ti2 9" i tez sie chetnie dowiem - kolega ma ti2 7" i on nie ma tego problemu (tak twierdzi)

• 0

Witam posiadam Lowrance Elite 7 ti2 z angielskim menu.Tworzę mapę zaporówki gdzie są wachania poziomu wody. Czy da się w tej sondzie przed rozpoczęciem mapowania korygować poziom wody? Jeśli tak to jak to zrobić?

Pozdrawiam

Edytowane przez nox66

• 0

Takie pytanko...

Do tej pory pływałem po wodzie na wgranej mapie z Social Map. Nie długo planuję zmienić jeziorko na inne, którego nie ma możliwości ściągnięcia ze strony. Jak zapisać mapę nowego zbiornika które zmapuję.

Na Ti2  można skorzystać z nakładki Genesisi Live, jeżeli to Ti ,trzeba zacząć tworzenie mapy od początku wysyłając pliko na stronę C-MAP Genesisi.

Edytowane przez Sailfish

• 0

Witam posiadam Lowrance Elite 7 ti2 z angielskim menu.Tworzę mapę zaporówki gdzie są wachania poziomu wody. Czy da się w tej sondzie przed rozpoczęciem mapowania korygować poziom wody? Jeśli tak to jak to zrobić?

Pozdrawiam

Strona C-MAP Genesis umożliwia wygenerowanie mapy z poprawką na wahania wody.

• Like 2

• 0

Pozdrawiam

W ustawieniach przetwornika jest coś takiego jak ustawienie zanurzenia.

Ustawienia-sonar-installation-depth offset 4688a70016bdb901e5c29ba2a8208907.jpg

Pozdrawiam,

Piotrek

• Like 3

• 0

Witam serdecznie. Jestem szczęśliwym posiadaczem Elite Ti2 9" z polskiej dystrybucji. Przeczytałem temat od deski do deski i sporo się dowiedziałem ????. Informacyjnie sprawdziłem pobór prądu przez moją Elitkę. Maksymalny pobór prądu (z podświetleniem ekranu na max i podłączeniu przetwornika) pobiera szycztowo 1A przy napięciu 14V. Pobór prądu oscyluje pomiędzy 0,4 do 0,9A. Wersja oprogramowania 20.0.1 i tu mam pytanie, czy przy tej wersji działać będzie nakładka stworzonych własnych map satelitarnych pod darmowe mapy z batymetrią, pobrane z serwisu c-map. Wcześniej przegotowałem sobie taką mapkę satelitarną jeziorka w formacie at5, ale echo jej nie widzi.

• 0

Co masz na myśli pisząc : "nakładka stworzonych własnych map satelitarnych"?

Podkład satelitarny jak sądzę. Tylko ,że na stan mojej wiedzy- to fajnie robi z Genesis Live, które można nałożyć sobie i wypełnić kontury brzegowe. Kolejne warstwy At5 wymagają operowania przezroczystością mapy/podkładu by jakoś to wyglądało. 

• 0

Chciałem tak, jak pisze kolega Maciej_K. Kombinowałem z SasPlanet i IMC, ale nie idzie mi. Wygenerował pliki, ale Elite ich nie widzi:

_3DTexture_1.at5
_3DTexture_1D2.at5
_3DTexture_1D4_0.at5
_3DTexture_1D4_1.at5
_3DTexture_1D4_2.at5
_3DTexture_1D4_3.at5
_3DTexture_2.at5
_3DTexture_4.at5
_3DTexture_8.at5
_3DTexture_16.at5

Korzystałem z filmiku

Edytowane przez Krzypol

• 0

Cześć

Włączyłem kupioną elite 9 ti2 (nie podłączyłem przetwornika) w lewym górnym rogu wyswietla się ikona na wzór trójkąta ostrzegawczego.

Czy to sygnalizacja nie podłaczonego przetwornika czy inny komunikat. Będe wdzięczny za info.

Pozdrawiam

Sławek

• 0

Cześć

Włączyłem kupioną elite 9 ti2 (nie podłączyłem przetwornika) w lewym górnym rogu wyswietla się ikona na wzór trójkąta ostrzegawczego.

Czy to sygnalizacja nie podłaczonego przetwornika czy inny komunikat. Będe wdzięczny za info.

Pozdrawiam

Sławek

Najlepiej zaglądnąć do instrukcji obsługi. Rozdział 16.

Edytowane przez Sailfish
  • Like 1