Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Możesz wytłumaczyć bardziej łopatologicznie. Program nie widzi plików sl2.rmdb- reefmaster data base- przestrzeń robocza, wymagająca wskazania lokalizacji na dysku, do niej importujesz logi sonaru- opcja import. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Ok. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Ram B, kulka 1 cal utrzyma ekran 9 Ti na relingu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 artur.piwo73 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Na spokojnej wodzie ,tak. Nie polecam ,wymieniłem na 1,5" . Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Mam pytanie dotyczące zapamiętywania ustawień wyświetlania map na Elite 7 Ti.Otóż każdorazowo po uruchomieniu echa muszę z poziomu menu ustawiać je "po mojemu" tj. wyłączać patrzenie do przodu i włączać wyświetlanie izobat..Da się jakoś zapisać te ustawienia jako domyślne? Dodam, że echo pracuje z Maximapą i zapamiętuje inne ustawienia map jak np. poziom szczegółów. Jakieś sugestie? Wysłane z mojego LM-Q850 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KWin Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Koledzy, proszę o pomoc. Mam w pamięci moje waypointy i mam wgrana mapę mojego jeziora z social maps. Natomiast nie widzę zaznaczonych moich punktów na mapie. Jak je nanieść na mapę? Mam Elite ti2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Koledzy, proszę o pomoc. Mam w pamięci moje waypointy i mam wgrana mapę mojego jeziora z social maps. Natomiast nie widzę zaznaczonych moich punktów na mapie. Jak je nanieść na mapę? Mam Elite ti2pliki z waypoitami trzeba zaimportować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zaimportować z pamięci zewnętrznej, do pamięci urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KWin Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zaimportować z pamięci zewnętrznej, do pamięci urządzenia.A jak to zrobić?Zaimportować z pamięci zewnętrznej, do pamięci urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ceel Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Mam pytanie dotyczące zapamiętywania ustawień wyświetlania map na Elite 7 Ti.Otóż każdorazowo po uruchomieniu echa muszę z poziomu menu ustawiać je "po mojemu" tj. wyłączać patrzenie do przodu i włączać wyświetlanie izobat..Da się jakoś zapisać te ustawienia jako domyślne? mam podobny problem w ti2 9" i tez sie chetnie dowiem - kolega ma ti2 7" i on nie ma tego problemu (tak twierdzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Takie pytanko...Do tej pory pływałem po wodzie na wgranej mapie z Social Map. Nie długo planuję zmienić jeziorko na inne, którego nie ma możliwości ściągnięcia ze strony. Jak zapisać mapę nowego zbiornika które zmapuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nox66 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam posiadam Lowrance Elite 7 ti2 z angielskim menu.Tworzę mapę zaporówki gdzie są wachania poziomu wody. Czy da się w tej sondzie przed rozpoczęciem mapowania korygować poziom wody? Jeśli tak to jak to zrobić? Pozdrawiam Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez nox66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Takie pytanko...Do tej pory pływałem po wodzie na wgranej mapie z Social Map. Nie długo planuję zmienić jeziorko na inne, którego nie ma możliwości ściągnięcia ze strony. Jak zapisać mapę nowego zbiornika które zmapuję.Na Ti2 można skorzystać z nakładki Genesisi Live, jeżeli to Ti ,trzeba zacząć tworzenie mapy od początku wysyłając pliko na stronę C-MAP Genesisi. Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez Sailfish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Można na live ale lepiej będzie jak zbierzesz i wrzucisz na Genesis. Pozdrawiam,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Witam posiadam Lowrance Elite 7 ti2 z angielskim menu.Tworzę mapę zaporówki gdzie są wachania poziomu wody. Czy da się w tej sondzie przed rozpoczęciem mapowania korygować poziom wody? Jeśli tak to jak to zrobić? PozdrawiamStrona C-MAP Genesis umożliwia wygenerowanie mapy z poprawką na wahania wody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Witam posiadam Lowrance Elite 7 ti2 z angielskim menu.Tworzę mapę zaporówki gdzie są wachania poziomu wody. Czy da się w tej sondzie przed rozpoczęciem mapowania korygować poziom wody? Jeśli tak to jak to zrobić? PozdrawiamW ustawieniach przetwornika jest coś takiego jak ustawienie zanurzenia. Ustawienia-sonar-installation-depth offset Pozdrawiam,Piotrek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzypol Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Witam serdecznie. Jestem szczęśliwym posiadaczem Elite Ti2 9" z polskiej dystrybucji. Przeczytałem temat od deski do deski i sporo się dowiedziałem ????. Informacyjnie sprawdziłem pobór prądu przez moją Elitkę. Maksymalny pobór prądu (z podświetleniem ekranu na max i podłączeniu przetwornika) pobiera szycztowo 1A przy napięciu 14V. Pobór prądu oscyluje pomiędzy 0,4 do 0,9A. Wersja oprogramowania 20.0.1 i tu mam pytanie, czy przy tej wersji działać będzie nakładka stworzonych własnych map satelitarnych pod darmowe mapy z batymetrią, pobrane z serwisu c-map. Wcześniej przegotowałem sobie taką mapkę satelitarną jeziorka w formacie at5, ale echo jej nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Co masz na myśli pisząc : "nakładka stworzonych własnych map satelitarnych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Co masz na myśli pisząc : "nakładka stworzonych własnych map satelitarnych"?Podkład satelitarny jak sądzę. Tylko ,że na stan mojej wiedzy- to fajnie robi z Genesis Live, które można nałożyć sobie i wypełnić kontury brzegowe. Kolejne warstwy At5 wymagają operowania przezroczystością mapy/podkładu by jakoś to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Czegoś nie kumam, ale albo gensis albo hand made. Jeśli hande made , to robisz warstwy i yo co chcesz, Genesis to gotowy twór,.ktory sciagasz w postaci stworzonej przez twórcę, czyli korpo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzypol Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Chciałem tak, jak pisze kolega Maciej_K. Kombinowałem z SasPlanet i IMC, ale nie idzie mi. Wygenerował pliki, ale Elite ich nie widzi:_3DTexture_1.at5_3DTexture_1D2.at5_3DTexture_1D4_0.at5_3DTexture_1D4_1.at5_3DTexture_1D4_2.at5_3DTexture_1D4_3.at5_3DTexture_2.at5_3DTexture_4.at5_3DTexture_8.at5_3DTexture_16.at5 Korzystałem z filmiku Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez Krzypol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sdd_ Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Cześć Włączyłem kupioną elite 9 ti2 (nie podłączyłem przetwornika) w lewym górnym rogu wyswietla się ikona na wzór trójkąta ostrzegawczego.Czy to sygnalizacja nie podłaczonego przetwornika czy inny komunikat. Będe wdzięczny za info. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Brak gps? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) Cześć Włączyłem kupioną elite 9 ti2 (nie podłączyłem przetwornika) w lewym górnym rogu wyswietla się ikona na wzór trójkąta ostrzegawczego.Czy to sygnalizacja nie podłaczonego przetwornika czy inny komunikat. Będe wdzięczny za info. PozdrawiamSławekNajlepiej zaglądnąć do instrukcji obsługi. Rozdział 16. Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez Sailfish 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sdd_ Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) Dzięki ale dlaczego się włącza? Co oznacza brak GPS skoro można zapisać Waypoint?Zatrybiłem, jestem w pomieszczeniu. Nie aktualne. Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez sdd_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi