Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cześć, wyjaśnisz jak zaimportować te mapy na lowrance elite?

Z tej strony pobierasz interesujący Cię obszar w wersji właściwej dla Twojego echo. Wrzucasz na kartę i gotowe.

https://wiki.openstreetmap.org/wiki/AT5-OpenSeaMap-Chart_for_Lowrance_Simrad_B%26G

Pozdrawiam,

Piotrek

Edytowane przez Peesx
  • Like 1

• 0

Nie znalazłem... więc zapytam. Czy przy nagrywaniu logów, da się wyłączyć ten wyskakujący co minutę komunikat, że log sonaru został zapisany?

Pytanie nr 2, czy da sie reefmasterem edytować pobrane social mapy i dodawać swoje logi?

Nie.

Nie.

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Nie znalazłem... więc zapytam. Czy przy nagrywaniu logów, da się wyłączyć ten wyskakujący co minutę komunikat, że log sonaru został zapisany?

Pytanie nr 2, czy da sie reefmasterem edytować pobrane social mapy i dodawać swoje logi?

U mnie ten komunikat wyskakuje co 20 sec. Połowę boczniaka zasłania. Normalnie ręce opadają...

• 0

Pytanko mam. Urzadzenie Elite Ti2. Mam wgrane na kartę sd mapy z Social. Do tej pory pływałem po zbiornikach, które były zmapowane więc na wodzie po włączeniu urządzenia i powiadomieniu czy przełączyć na jakiś zbiornik (z reguły nie jest to zbiornik nad którym aktualnie jestem) przełączałem po prostu na niego w ustawieniach mapy. Jak teraz zrobić aby do listy owych zbiorników dołączył ten niezmapowany aby powracając na niego mógłbym go wybrać i robić własną batymetrie?

Czy wystarczy na karcie założyć folder z nazwą zbiornika i pojawi się on na liście ?

Edytowane przez scOOtt

• 0

Jeżeli chcesz robić mapę z wykorzystaniem funkcji Genesis Live, to po włączeniu tej funkcji, mapa pojawi się jako nakładka na mapę bazową ( lub inną mapę Lowrance czy C-MAP) i nie będzie widoczna w menu, Zakładanie katalogu z nazwą zbiornika nic nie da.

• 0

Mam pytanie. Które mapy są najlepsze do elite 9ti chodzi mi o płatne?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Do wyboru masz Navionics lub maximapę. Celuj   w ten wariant, który zabezpiecza twoje potrzeby jeśli chodzi o mapy. Część danych z maximapy jest ponoć i tak w Navionics, więc dokładność będzie zbliżona. 

• Like 1

• 0

Mam pytanie. Które mapy są najlepsze do elite 9ti chodzi mi o płatne?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Są jeszcze mapy C-MAP. Ale to musisz sprawdzić pokrycie wód jakie Cię interesują.

https://www.gofreeshop.com/

https://www.c-map.com/chartexplorer/

https://www.c-map.com/all-charts/

https://www.c-map.com/search-charts/

Pozdrawiam,

Piotrek

Edytowane przez Peesx
  • Like 1

• 0

Cześć,

Czy ktoś wie jak w elite Ti2 właczyć wskazania prędkowści ? są dwie

- względem gruntu i ta pokazuje połowę mniej

- prędkość po wodzie i tam mam same kreski żadnej wartości :(

druga kwestia miałem i znikł mi zwykły sonar po odpaleniu jest cały biały

System- przywróć ustawienia fabryczne

Potem, jak2d się podniesie( o ile sprzętowo jest ok), przycisk power, dodaj / edytuj nakładki, każdy widok sonaru/ ekran roboczy musi mieć zrobione to indywidualnie

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

• 0

Zmień jednostki, pewnie pokazuje ci prędkość w węzłach (1w=1,85km/h). To drugie wskazanie (względem wody) jest jak masz zamontowany czujnik prędkości.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek

• 0

Witam

noszę się z zamiarem kupna elitki ponieważ po ukazaniu się FS jest w dobrej cenie

Proszę o informację użytkowników  ELITY 9TI2 czy nie ma problemów z ekranem dotykowym i czy warto obecnie ją kupić

Problem z ekranem dotykowym w Ti, Ti2 jest na sucho, w domu. Po prostu trzeba baterię na ziemię postawić, lub dotknąć minusa w aku. Pozostałe rzeczy w porządku. W relacji cena/jakość jest bardziej niż dobrze. Nad ekran daszek dorobić/kupić, to pomaga, nie oczekiwać cudów w szybkości działania. Reszta - same plusy chyba. Pisałem o niej zimą: Elite Ti2 (sonaryimapy.blogspot.com)

• Like 1

• 0

Mam ELITE 7TI, zarejestrowałem się na C-MAP Genesis Social Map. Grałem na karty mapy batymetryczne jezior, każde jezioro na osobną kartę i nie ładują się po włożeniu do echa. 

Kiedyś mogłem ściągnąć bezpośrednio przez echo ale teraz nie mogę wejść przez echo na Social Map.

1. Jak odpalić mapy z karty?

2. Jak ściągnąć bezpośrednio przez echo z neta mapy?

• 0

Mam ELITE 7TI, zarejestrowałem się na C-MAP Genesis Social Map. Grałem na karty mapy batymetryczne jezior, każde jezioro na osobną kartę i nie ładują się po włożeniu do echa. 

Kiedyś mogłem ściągnąć bezpośrednio przez echo ale teraz nie mogę wejść przez echo na Social Map.

1. Jak odpalić mapy z karty?

2. Jak ściągnąć bezpośrednio przez echo z neta mapy?

Ad1 Prawdopodobny błąd w numerach urządzenia przy rejestracji. Nie musisz dawać każdej mapy na osobną kartę. Każda mapa może być w osobnym folderze z nazwą zbiornika.

Ad2- wydaje mi się że wyłączyli tę możliwość. Też ostatnio próbowałem i d....

• 0

Ad1 Prawdopodobny błąd w numerach urządzenia przy rejestracji. Nie musisz dawać każdej mapy na osobną kartę. Każda mapa może być w osobnym folderze z nazwą zbiornika.

Ad2- wydaje mi się że wyłączyli tę możliwość. Też ostatnio próbowałem i d....

Dokładnie tak