Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzypol Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Sprawa map nieaktualna. Wszystko działa????. Stwierdziłem, że mapy OSM lepsze niż mapy satelitarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Og2 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Sprawa map nieaktualna. Wszystko działa. Stwierdziłem, że mapy OSM lepsze niż mapy satelitarne.Cześć, wyjaśnisz jak zaimportować te mapy na lowrance elite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Cześć, wyjaśnisz jak zaimportować te mapy na lowrance elite?Z tej strony pobierasz interesujący Cię obszar w wersji właściwej dla Twojego echo. Wrzucasz na kartę i gotowe. https://wiki.openstreetmap.org/wiki/AT5-OpenSeaMap-Chart_for_Lowrance_Simrad_B%26G Pozdrawiam,Piotrek Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez Peesx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzypol Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Og2, korzystałem z tego filmiku: Zrobiłem mapę Polski w at5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Nie znalazłem... więc zapytam. Czy przy nagrywaniu logów, da się wyłączyć ten wyskakujący co minutę komunikat, że log sonaru został zapisany? Pytanie nr 2, czy da sie reefmasterem edytować pobrane social mapy i dodawać swoje logi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Nie znalazłem... więc zapytam. Czy przy nagrywaniu logów, da się wyłączyć ten wyskakujący co minutę komunikat, że log sonaru został zapisany? Pytanie nr 2, czy da sie reefmasterem edytować pobrane social mapy i dodawać swoje logi?Nie.Nie. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Wszystko jasne, podziękował! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Enio Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Nie znalazłem... więc zapytam. Czy przy nagrywaniu logów, da się wyłączyć ten wyskakujący co minutę komunikat, że log sonaru został zapisany? Pytanie nr 2, czy da sie reefmasterem edytować pobrane social mapy i dodawać swoje logi? U mnie ten komunikat wyskakuje co 20 sec. Połowę boczniaka zasłania. Normalnie ręce opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 (edytowane) Pytanko mam. Urzadzenie Elite Ti2. Mam wgrane na kartę sd mapy z Social. Do tej pory pływałem po zbiornikach, które były zmapowane więc na wodzie po włączeniu urządzenia i powiadomieniu czy przełączyć na jakiś zbiornik (z reguły nie jest to zbiornik nad którym aktualnie jestem) przełączałem po prostu na niego w ustawieniach mapy. Jak teraz zrobić aby do listy owych zbiorników dołączył ten niezmapowany aby powracając na niego mógłbym go wybrać i robić własną batymetrie?Czy wystarczy na karcie założyć folder z nazwą zbiornika i pojawi się on na liście ? Edytowane 29 Czerwca 2021 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Jeżeli chcesz robić mapę z wykorzystaniem funkcji Genesis Live, to po włączeniu tej funkcji, mapa pojawi się jako nakładka na mapę bazową ( lub inną mapę Lowrance czy C-MAP) i nie będzie widoczna w menu, Zakładanie katalogu z nazwą zbiornika nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemyslaw_pajak Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Mam pytanie. Które mapy są najlepsze do elite 9ti chodzi mi o płatne? Sent from my SM-G973F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Mam pytanie. Które mapy są najlepsze do elite 9ti chodzi mi o płatne? Sent from my SM-G973F using TapatalkDo wyboru masz Navionics lub maximapę. Celuj w ten wariant, który zabezpiecza twoje potrzeby jeśli chodzi o mapy. Część danych z maximapy jest ponoć i tak w Navionics, więc dokładność będzie zbliżona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 (edytowane) Mam pytanie. Które mapy są najlepsze do elite 9ti chodzi mi o płatne? Sent from my SM-G973F using TapatalkSą jeszcze mapy C-MAP. Ale to musisz sprawdzić pokrycie wód jakie Cię interesują. https://www.gofreeshop.com/ https://www.c-map.com/chartexplorer/ https://www.c-map.com/all-charts/ https://www.c-map.com/search-charts/ Pozdrawiam,Piotrek Edytowane 2 Lipca 2021 przez Peesx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 carlek Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Cmapa po tym jak patrzę u siebie w aplikacji na telu wyglada zajebiscie . Navionics bez podjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mottle Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Cześć, Czy ktoś wie jak w elite Ti2 właczyć wskazania prędkowści ? są dwie- względem gruntu i ta pokazuje połowę mniej- prędkość po wodzie i tam mam same kreski żadnej wartości druga kwestia miałem i znikł mi zwykły sonar po odpaleniu jest cały biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Cześć, Czy ktoś wie jak w elite Ti2 właczyć wskazania prędkowści ? są dwie- względem gruntu i ta pokazuje połowę mniej- prędkość po wodzie i tam mam same kreski żadnej wartości druga kwestia miałem i znikł mi zwykły sonar po odpaleniu jest cały białySystem- przywróć ustawienia fabrycznePotem, jak2d się podniesie( o ile sprzętowo jest ok), przycisk power, dodaj / edytuj nakładki, każdy widok sonaru/ ekran roboczy musi mieć zrobione to indywidualnie Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mottle Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 ustawienia fabryczne zrobione i nic się nie zmieniło, dokładnie tak to robię i to co dodaję pojawia się na ekranie ale nie ma wartości tylko opis i trzy kreski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 (edytowane) Zmień jednostki, pewnie pokazuje ci prędkość w węzłach (1w=1,85km/h). To drugie wskazanie (względem wody) jest jak masz zamontowany czujnik prędkości. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Lipca 2021 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 VIT Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Witamnoszę się z zamiarem kupna elitki ponieważ po ukazaniu się FS jest w dobrej cenieProszę o informację użytkowników ELITY 9TI2 czy nie ma problemów z ekranem dotykowym i czy warto obecnie ją kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Oj warto warto. W tej cenie nie da się lepiej wg mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Witamnoszę się z zamiarem kupna elitki ponieważ po ukazaniu się FS jest w dobrej cenieProszę o informację użytkowników ELITY 9TI2 czy nie ma problemów z ekranem dotykowym i czy warto obecnie ją kupićProblem z ekranem dotykowym w Ti, Ti2 jest na sucho, w domu. Po prostu trzeba baterię na ziemię postawić, lub dotknąć minusa w aku. Pozostałe rzeczy w porządku. W relacji cena/jakość jest bardziej niż dobrze. Nad ekran daszek dorobić/kupić, to pomaga, nie oczekiwać cudów w szybkości działania. Reszta - same plusy chyba. Pisałem o niej zimą: Elite Ti2 (sonaryimapy.blogspot.com) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Mam ELITE 7TI, zarejestrowałem się na C-MAP Genesis Social Map. Grałem na karty mapy batymetryczne jezior, każde jezioro na osobną kartę i nie ładują się po włożeniu do echa. Kiedyś mogłem ściągnąć bezpośrednio przez echo ale teraz nie mogę wejść przez echo na Social Map.1. Jak odpalić mapy z karty?2. Jak ściągnąć bezpośrednio przez echo z neta mapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Mam ELITE 7TI, zarejestrowałem się na C-MAP Genesis Social Map. Grałem na karty mapy batymetryczne jezior, każde jezioro na osobną kartę i nie ładują się po włożeniu do echa. Kiedyś mogłem ściągnąć bezpośrednio przez echo ale teraz nie mogę wejść przez echo na Social Map.1. Jak odpalić mapy z karty?2. Jak ściągnąć bezpośrednio przez echo z neta mapy?Ad1 Prawdopodobny błąd w numerach urządzenia przy rejestracji. Nie musisz dawać każdej mapy na osobną kartę. Każda mapa może być w osobnym folderze z nazwą zbiornika. Ad2- wydaje mi się że wyłączyli tę możliwość. Też ostatnio próbowałem i d.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Ad1 Prawdopodobny błąd w numerach urządzenia przy rejestracji. Nie musisz dawać każdej mapy na osobną kartę. Każda mapa może być w osobnym folderze z nazwą zbiornika. Ad2- wydaje mi się że wyłączyli tę możliwość. Też ostatnio próbowałem i d....Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Urządzenie zarejestrowałem bezpośrednio przez echo na C MAP, widziałem tylko że ten drugi numer jest inny niż ten który wpisałem z palca. Pierwszy serial number zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi