Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 (edytowane) Poszło 2 x Edytowane 14 Lipca 2021 przez CORNEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Urządzenie zarejestrowałem bezpośrednio przez echo na C MAP, widziałem tylko że ten drugi numer jest inny niż ten który wpisałem z palca. Pierwszy serial number zgadza się. Zarejestruj na kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Zarejestrowałem na kompie z numerem skopiowanym z rejestracji przez echo. Wieczorem sprawdzę czy zaciągnie mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Zarejestrowałem na kompie z numerem skopiowanym z rejestracji przez echo. Wieczorem sprawdzę czy zaciągnie mapy.system- wersja oprogramowania- serial + ID podłączenia (ID content) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Wgrałem 2 mapy na jedną kartę, działa. Bardzo dziękuję za podpowiedzi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz.w Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Witam , może ktoś podpowie mi skąd ta linia na trzech metrach , testowałem echo na dwóch różnych łodziach i zbiornikach ,ustawienia przetwornika . Rysuje tylko jak stoję lub płynę wolno . Przetwornik 3in1. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Dziś próbowałem ustawić echo Elite ti2 pod verta. Wiązka 200khz regulowalem czułość w trybie manual. Opuszczalem przynętę obok przetwornika i nie wiele widziałem. Rzekłbym że nie widziałem opadajacej przynęty. Miałem redukcję zakłóceń na poziomie medium. A scope włączony. Zdurnialem, jak wyciągam kotwicę to często widzę zapis z dna do góry. O czymś zapomniałem ? Może czułość na poziomie 80% jest za mała ? Większej nie ustawiłem bo woda syf a po paru minutach zabawy z próbą ustawienia tego, wróciłem do standardowych nastaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Ekspertem nie jestem ale, hm... u mnie wszystko widać czułość na 200khz 77%, Auto+1. Spróbuj na hi-chirp czy coś się zmieni. No i ważne by wyłapać w którym kierunku "świeci" stożek przetwornika, metr w prawo na górze z umiejscowieniem szczytówki czasami robi różnicę na dole z przynętą No i najważniejsze czy był dryf, ewentualnie prądy bo może odsuwać przynętę po za stożek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Masz rację, rozmawiałem z Maćkiem, najprawdopodobniej przynętę "zabrało" poza stożek. Następne próby będą z dwoma okienkami 200khz i 83khz. Tak dla czystej ciekawości bo vert mnie nie bawi wędkarsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dziadzia Bimber Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Witam Serdecznie. Jestem posiadaczem Lowrance Elite-9 Ti2 Active Imaging 3 in 1 po ostatnim pływaniu załączył mi się alarm " Utracono dane głębokości " co za tym idzie nie działa mi w ogóle Sonar, Down skan i boczy hula. ktoś miał taki problem? Dodam tylko, że nie było nigdzie w nic uderzone zaczepione itp, przetwornik nietknięty, po przywróceniu ustawień fabrycznych i kilkukrotnym odłączaniu kabli i wł i wył też nic... Miał ktoś podobny problem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 siema, czy ktoś ma wiedzę albo sposobność wgrania polskiego do lowrance elite 5ti ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzypol Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Jeśli ktoś by miał problem z aplikacją Link w kwesti nakładających się obrazów, to proponuję odinstalować ją i zainstalować apkę z sieci o nazwie GoFree3.0 (27). Jest to jest wcześniejsza wersja Link jeszcze przed wersją 4.0. Ważne żeby po instalacji wyłączyć aktualizację aplikacji Link. Działa na androidzie 11 i wcześniejszych. sprawdzałem na tablecie z androidem 7.0 i Redmi Note 9 i 10pro. Obraz jest jak Elitce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 ostatnio zamieniłem sondę simrad go7 na elite ti2 9, jake było moje zdziwienie że chociaż to jeden konglomerat lecz tak wielkie różnice, oczywiście na kożyść simrad.mam mały kłopot z kalibracją ekranu, w zasadzie wszystko działa lecz gdy przytrzymam dłużej palec na wyświetlaczu pojawia się kursor, i tu są schody, ile ja muszę się na dotykać wyświetlacza aby go usunąć, w simrad było tylko krótkie dotknięcie i już a tu masakra jakaś, dwa razy robiłem kalibrację ekranu dotykowego i ne wiele to dało. wszystko działa ok tylko ta funkcja usunięcia kursora. gdy dotykam przycisk palcem to tylko przesuwa mi się kursor na wyświetlaczu, czy można usunąć kursor którymś z przycisków fizycznych? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 ostatnio zamieniłem sondę simrad go7 na elite ti2 9, jake było moje zdziwienie że chociaż to jeden konglomerat lecz tak wielkie różnice, oczywiście na kożyść simrad.mam mały kłopot z kalibracją ekranu, w zasadzie wszystko działa lecz gdy przytrzymam dłużej palec na wyświetlaczu pojawia się kursor, i tu są schody, ile ja muszę się na dotykać wyświetlacza aby go usunąć, w simrad było tylko krótkie dotknięcie i już a tu masakra jakaś, dwa razy robiłem kalibrację ekranu dotykowego i ne wiele to dało. wszystko działa ok tylko ta funkcja usunięcia kursora. gdy dotykam przycisk palcem to tylko przesuwa mi się kursor na wyświetlaczu, czy można usunąć kursor którymś z przycisków fizycznych?Przecież w prawym górnym rogu pojawia się pole clear cursor lub wyczyść kursor. To nie pomaga? Pozdrawiam,Piotrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Dotykam i nic dopiero za którymś razem, tak jakby kalibracja dotyku była zła, ale robiłem dwa razy kalibracje jak najbardziej precyjnie jak mogłem. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Dotykam i nic dopiero za którymś razem, tak jakby kalibracja dotyku była zła, ale robiłem dwa razy kalibracje jak najbardziej precyjnie jak mogłem. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu TapatalkaRobisz to na wodzie czy w domu? Wiesz o tym że jest problem z dotykiem z warunkach domowych? Ja mam tak rozwiązane że żółty kabel od zasilania mam przedłużony i jeśli chcę coś zrobić w domu to trzeba go trzymać w drugiej ręce żeby dotyk działał. Pozdrawiam,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Problem prosto z wody Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Witam, szukam informacji czy jest możliwe połączenie za pomocą Wfirifi nowej Elitki FS z elitka ti2 tak aby korzystać z przetwornika i map z jednego plotera. Wiem ze można połączyć bez problemu elitki ti2 w jedna sieć za pomocą wifi natomiast nie wiem czy będzie dzialac połączenie ti2 z nowym modelem FS, może ktoś już z was próbował Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 (edytowane) Cokolwie uda się połączyć z FS, to sonar tylko 2d jest współdzielony na stan mojej wiedzy Do przesyłania obrazu structurescan pomiędzy ekranami Lowrance służy ethernet czyl FS i seria HDS. Edytowane 1 Grudnia 2021 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Dwie elitki ti2 można połączyć przez wi-fi i wszystko działa, można wybrać źródło danych dla każdego plotera. Niestety ciężko z dostępnością wychodzącej serii ti2. Będę musiał wymienić na dwie nowe elitki albo poszukać coś na rynku wtórnym. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alphard28 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Cześć,mam echo Lowrance Elite Ti2. Od nowości nie podłączałem jej pod komputer lub wi-fi.Moje pytanie czy opłaca się ją aktualizować do najnowszej wersji oprogramowania ?Czy po takiej aktualizacji jest coś lepiej ? lepiej obrazuje? czy może działa to w drugą stronę i zaczyna echo się coraz częściej zacinać?Proszę o informację jak to jest w waszym odczuciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Cześć, mam echo Lowrance Elite Ti2. Od nowości nie podłączałem jej pod komputer lub wi-fi.Moje pytanie czy opłaca się ją aktualizować do najnowszej wersji oprogramowania ?Czy po takiej aktualizacji jest coś lepiej ? lepiej obrazuje? czy może działa to w drugą stronę i zaczyna echo się coraz częściej zacinać? Proszę o informację jak to jest w waszym odczuciu Other FixesIncreased target sensitivity in the water column on DownScanSome users reported their DownScan not reacquiring the bottom after running on plane, we have improved DownScan bottom lock search to remedy thisAdded the ability to stop the traditional sonar but continue to ping the DownScan and SideScan from a single transducerSome deleted routes were leaving segments on the chart after being deleted, this has been remedied To są realne zmiany dla użytkownika bez Force, silników spalinowych w sieci, sam musisz ocenić, czy są przydatne. Natomiast mocno polecam ewentualny upgrade poprzez kartę SD, sporo ludzi miałem na skrzynce kontaktowej z problemem niedziałania czegoś, zacinania się i nieczytania map- po update poprzez WiFI. Sprawa dotyczy nie tylko TI2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Witam,Panowie, dwie echosondy Lowrance Elite Ti2 9" i 7". Obie podpięte w sieć NMEA2000 wraz z silnikiem dziobowym MG Xi3 przez Pinpoint Gateway. Dodotkowo w sieci NMEA2000 wpięta antena GPS z kompasem firmy Lowrance (działa wyśmienicie z 9" ploterem). Siedmio calowa Ti2 ma służyć do wyświetlania głównie mapy i ma korzystać z anteny GPS z kompasem. Temat który mnie nurtuje, to czy z obu będzie można sterować silnikiem i jak to będzie działać? Może ktoś już ma podobny zestaw, lub podobnie ma podłączone? Z jednego plotera 9" mi wszystko działa poprawnie, ale chciałbym dorzucić jeszcze jeden ploter 7" by nie blokować sobie miejsca na ekranie pod mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 (edytowane) Witam,Panowie, dwie echosondy Lowrance Elite Ti2 9" i 7". Obie podpięte w sieć NMEA2000 wraz z silnikiem dziobowym MG Xi3 przez Pinpoint Gateway. Dodotkowo w sieci NMEA2000 wpięta antena GPS z kompasem firmy Lowrance (działa wyśmienicie z 9" ploterem). Siedmio calowa Ti2 ma służyć do wyświetlania głównie mapy i ma korzystać z anteny GPS z kompasem. Temat który mnie nurtuje, to czy z obu będzie można sterować silnikiem i jak to będzie działać? Może ktoś już ma podobny zestaw, lub podobnie ma podłączone? Z jednego plotera 9" mi wszystko działa poprawnie, ale chciałbym dorzucić jeszcze jeden ploter 7" by nie blokować sobie miejsca na ekranie pod mapy.Dodajesz trójnik NMEA, kabel NMEA do drugiej elitki i jedziesz z koksem. Menu autopilota się uaktywni w niej. Jak będziesz miał 7mkę w sieci, wtedy w menu system wybierasz listę urządzeń, źródła danych- GPS i pointa. Ogólnie, protokół NMEA2000 jest bardzo uniwersalny, można za jego pomocą spiąć nawet różne brandy- point-1obsługuje takze Garminy, najnowsze Humminbirdy. Edytowane 12 Stycznia 2022 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 (edytowane) Dzięki, ale technicznie jak to spiąć, nie jest dla mnie żadnym problemem. Moje pytanie dotyczyło raczej - jak to się zachowa w stosunku do silnika dziobowego MG Xi3? Czy będę mógł go sterować z obu ploterów? A może jednak nie nie? Tym bardziej że będą dwie Elitki Ti2 w sieci.Teraz to wszystko mi działa, ale nie mam jeszcze Elite 7" i dlatego wolę zapytać. Edytowane 12 Stycznia 2022 przez jarbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi