Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Włącz zapis. To dopiero się zacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Z moich obserwacji wynika że duży wpływ ma karta pamięci. Na słabej karcie przy zapisie logów jest tragedia. A tutaj gdy tnie z mapą to też wychodzi na to że mapa za bardzo obciąża. Z drugiej strony kartę mam dobrą i zazwyczaj mi się nie tnie ale są takie dni albo momenty że przycina i też nie wiem dlaczego. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Mi się przycinal ostatnio jak zar lal się z nieba. W momencie kiedy wieczorem zrobiło się trochę chłodniej sytuacja wróciła do normy. Kartę mam szybką sandiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Z moich obserwacji wynika że duży wpływ ma karta pamięci. Na słabej karcie przy zapisie logów jest tragedia. A tutaj gdy tnie z mapą to też wychodzi na to że mapa za bardzo obciąża. Z drugiej strony kartę mam dobrą i zazwyczaj mi się nie tnie ale są takie dni albo momenty że przycina i też nie wiem dlaczego. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaPiotr, pamiętasz- pisałem na blogu że haczy się jeśli danych dużo. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 (edytowane) Piotr, pamiętasz- pisałem na blogu że haczy się jeśli danych dużo. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu TapatalkaCoś w tym może być. Bo na 32GB karcie jakieś 20 mam zajęte. Różne logi i dużo dziwnych map. W sumie jak czasami zrzucę trochę danych to może faktycznie pracuje lepiej. EditCo do karty to miałem sytuację że class10 chodziła gorzej niż class4. Sandisk Extreme UHS3 daje radę. Co do temperatury to faktycznie coś w tym może być. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Czerwca 2022 przez Peesx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Czy zmiana softu z 19.1 na 20.0 jest na plus? Nic się nie wysypie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 carlek Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Zupdeatowalem jakieś kilka dni temu, wszystko póki co śmiga okej. Żadnych zmian niezaobserwowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Og2 Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Witam, mam 9tkę ti2 i mam pytanie z tych bardziej podstawowych, który parametr w ustawieniach zwykłego sonaru odpowiada za "wygięte" łuki, u mnie większość ryb rysowana jest jako praktycznie proste linie, może u mnie w ustawieniach jest coś nie tak? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Za to odpowiada ustawienie przetwornika równolegle do lustra wody. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Albo poruszenie łódki. Łódka w miejscu = proste linie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 No tak, pytanie czy proste poziome czy ukośne. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Og2 Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Za to odpowiada ustawienie przetwornika równolegle do lustra wody. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaNo tak ale jak nie jest równolegle do wody to łuki są powyginane w lewo albo prawo a u mnie za bardzo łuków nie ma, taki szczupak 70 powinien być widoczny jako łuk na echu? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Odpowiem inaczej - nie ma ustawienia w oprogramowaniu echa, które aktywuje łuki. Ładne łuki są w katalogach. Jeżeli przetwornik jest podgięty w górę albo w dół możesz mieć ukośne kreski. Jeżeli stoisz w miejscu a ryba też, to będzie pozioma linia. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Og, a ty nie bawisz się czasami wiązką 83 khz? Włącz 200 khz - jeśli nie masz ustawione tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Og2 Opublikowano 9 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Og, a ty nie bawisz się czasami wiązką 83 khz? Włącz 200 khz - jeśli nie masz ustawione tegoMam włączone 200khz, z której kolorystki najlepiej korzystać? Chyba tak jak kolega psulek napisał jest różnica między trybem demonstracyjnym a rzeczywistością. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Mam włączone 200khz, z której kolorystki najlepiej korzystać? Chyba tak jak kolega psulek napisał jest różnica między trybem demonstracyjnym a rzeczywistością. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaJa lubię nr 12 Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Og2 Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Ja lubię nr 12 Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu TapatalkaJakim kolorem w tej kolorystyce jest zaznaczone twarde i miękkie dno? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Jakim kolorem w tej kolorystyce jest zaznaczone twarde i miękkie dno? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalkaczerwone- silny sygnał powrotny. Z resztą sprawdź sam- ustaw zasięg 2d na 30m i wpłyń na plażę- i jak zobaczysz podwójne potrójne odbicie dna- to masz wtedy twardo i zobaczysz jak ta paleta jak i inna pokazuje silny sygnał powrotny w ramach danego zestawu kolorów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 (edytowane) Jaką max kartę SD wsadzę bez problemu do Lowrance Elite 7 Ti2 Kiedyś ktoś chwalił się o dużo większej niż 32Gb ale nie mogę namierzyć tematu. PS. da się zkompresować pliki SL ?? albo inaczej ustawić echo ? łyka mi 2GB na 6 godz. mapowania Edytowane 10 Lipca 2022 przez koyot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 32 Gigabajty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 a można ustawić jakoś oszczędniej zapis ;-) robię bajoro 10km2 i karta 32 pełna a to 30% dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 a można ustawić jakoś oszczędniej zapis ;-) robię bajoro 10km2 i karta 32 pełna a to 30% dopieroSL2 waży mniej. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Og2 Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 a można ustawić jakoś oszczędniej zapis ;-) robię bajoro 10km2 i karta 32 pełna a to 30% dopieroMoże chodzi ci o logi, one sporo ważą ale to inne rozszerzenie, sl to format do social map lowrance. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Może chodzi ci o logi, one sporo ważą ale to inne rozszerzenie, sl to format do social map lowrance. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalkanope. slgsl2sl3 to są formaty zapisu logu sonaru w Lowrance,format map socjalnych to At5 zapewne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 (edytowane) A do samych map batymetrycznych było jeszcze gpx , bez danych sonaru.Sl3 w zamierzeniu do sl2 miał gromadzić jeszcze dane obrazu i być formatem o większych możliwościach. Nie mniej jednak od jego wprowadzenia do dziś lowrance nie zawiele zrobił...przetworniki SI generacji z przed 4 lat, ekrany też niezbyt świeże... Edytowane 10 Lipca 2022 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi