Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dokładnie wygląda to tak:

kilka godzin pływania i sonar nagrywa plik sl2 /sonar&structure/ ok. 2Gb !!!!

w ustawieniach mogę zmienić  na slg /sonar only/; xtf /structure only/

mogę też zmienić: "Bajtów na sondowanie" mam max 3200

Jest jeszcze Utwórz Structure map - ale mam odznaczone

• 0

Dokładnie wygląda to tak:

kilka godzin pływania i sonar nagrywa plik sl2 /sonar&structure/ ok. 2Gb !!!!

w ustawieniach mogę zmienić  na slg /sonar only/; xtf /structure only/

mogę też zmienić: "Bajtów na sondowanie" mam max 3200

Jest jeszcze Utwórz Structure map - ale mam odznaczone

kup drugą kartę i nie panikuj. poza tym nie rób tak dużych plików, bo problem w przetwarzaniu no i jak coś nie zaklika jesteś do tyłu o dwie godziny pływania. 

• 0

Kupowanie 5 calowego echa to pozorna oszczędność, jak się wkręcisz to będziesz korzystać z map, bocznego sonaru i jeszcze jednego okna to 5 zdecydowanie za mała i kupisz większe. Miałem 7 i zrobiło się za mało ekranu, na 9 jest w miarę ale widziałem u kumpla jak wygląda na 12 i to jest dopiero ok. 

• Like 1

• 0

Kupowanie 5 calowego echa to pozorna oszczędność, jak się wkręcisz to będziesz korzystać z map, bocznego sonaru i jeszcze jednego okna to 5 zdecydowanie za mała i kupisz większe. Miałem 7 i zrobiło się za mało ekranu, na 9 jest w miarę ale widziałem u kumpla jak wygląda na 12 i to jest dopiero ok.

To wszytsko zalezy od budżetu jakim sie dysponuje... , po za tym echosondy ryb nie łapią, jeśli znasz dobrze wode ,to wystarczy mapa badz nawet punkty orientacyjne. Są to zabawki pomocne bez dwóch zdań, duże ekrany są czytelniejsze , ladniej to wszytsko wygląda itd. Ale nie raz z różnych przyczyn łowiłem z sama mapa badz bez i efekty były. Znajomość wody , zachowanie ryb tj. Podstawą, reszta jest dodatkiem

• 0

Niby racja tylko ze 5cali nie będzie mi szkoda i może SB zostać jako drugie echo nawet bez sprzedawania go a można kupić np 9. Z kolei na ponton 5 jest okey bo nie wyobrażam sobie na pontonie 260 z 9 ????. Ja echem nie chce stricte szukać ryb a bardziej chodzi o górki blaty dołki niż typowe szukanie ryb. Zobaczymy co to wyjdzie z tego. Nie mam też za wiele czasu niestety więc ładowanie sporej sumy w echo na parę wyjazdów mija się z celem. Jeśli znajdę czas i stwierdzę że faktycznie potrzebuje większej echosondy to się zmieni ????

• Like 1

• 0

Jak by mieć tak z pięćdziesiąt cali, to by był szał ????????????

• 0

Cześć.

Panowie. Zaciągnąłem na kartę mapę z social map , Zalew Sulejowski, niestety echo ich nie widzi .Jaki może być powód?

Ti2 po aktualizacjach nie łączy się z Genesis więc próbuję zgrać na kartę.

Pozdrawiam.

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez artur.piwo73

• 0

Cześć.

Panowie. Zaciągnąłem na kartę mapę z social map , Zalew Sulejowski, niestety echo ich nie widzi .Jaki może być powód?

Ti2 po aktualizacjach nie łączy się z Genesis więc próbuję zgrać na kartę.

Pozdrawiam.

- zły nr ID podłączenia na etapie rejestracji echosondy na genesismaps.com

- nierozpakowanie .zip z socjalką

- polskie znaki w nazwie pliku

to najczęstsze znane mi przyczyny powyższego stanu 

• Like 1

• 0

1. Dodać echosondę poprzez rejestrację z urządzenia.  Na echu przez WiFi połączyć z netem,  wejść na Genesis map,  zalogować się,  dodać urządzenie.

2. Potem zalogować się na kompie na Genesis map,  ścignąć na kartę z kompa mapy,  kartę wpiąć do echo. 

3. W ustawieniach echo wybrać na mapach dane jezioro.

• 0

1. Dodać echosondę poprzez rejestrację z urządzenia. Na echu przez WiFi połączyć z netem, wejść na Genesis map, zalogować się, dodać urządzenie.

2. Potem zalogować się na kompie na Genesis map, ścignąć na kartę z kompa mapy, kartę wpiąć do echo.

3. W ustawieniach echo wybrać na mapach dane jezioro.

Dzięki.

Spróbuję, ale zacznę od końca.

Może to jest przyczyną.

• 0

A inne mapy już ściągałeś na tą echosondę (tzn. czy była już dodana do konta) i działały?

Pytam, ponieważ najczęstszym problemem jest błąd (literówka) w numerze seryjnym echosondy, który się dodaje do konta.

Nie nie było potrzeby.

Pływam głównie po Wiśle.

• 0

- zły nr ID podłączenia na etapie rejestracji echosondy na genesismaps.com

- nierozpakowanie .zip z socjalką

- polskie znaki w nazwie pliku

to najczęstsze znane mi przyczyny powyższego stanu

Dziękuję.

• 0

Witam, czy ktoś oriętuje się czy Lowrance ma w planach wrzucić nową aktualizację do Ti², ostatnia jest z 9.09.2022r.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Nie, FS jest obecną generacją sprzętową i zdziwiłbym się jakąkolwiek aktualizacja dla TI2 - chyba coś z datami poklikałeś, btw.