Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Dokładnie wygląda to tak: kilka godzin pływania i sonar nagrywa plik sl2 /sonar&structure/ ok. 2Gb !!!! w ustawieniach mogę zmienić na slg /sonar only/; xtf /structure only/mogę też zmienić: "Bajtów na sondowanie" mam max 3200 Jest jeszcze Utwórz Structure map - ale mam odznaczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 przetworniki SI generacji z przed 4 lat, ekrany też niezbyt świeże...Za to cenami nadążają za resztą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Dokładnie wygląda to tak: kilka godzin pływania i sonar nagrywa plik sl2 /sonar&structure/ ok. 2Gb !!!! w ustawieniach mogę zmienić na slg /sonar only/; xtf /structure only/mogę też zmienić: "Bajtów na sondowanie" mam max 3200 Jest jeszcze Utwórz Structure map - ale mam odznaczonekup drugą kartę i nie panikuj. poza tym nie rób tak dużych plików, bo problem w przetwarzaniu no i jak coś nie zaklika jesteś do tyłu o dwie godziny pływania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Tak właśnie jak pisze kolega Maciek , nagrywaj krócej a częściej. Duże pliki to w niczym nie pomagają, a moga stać się tylko problemem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konrado Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Witam używał ktoś elitki 5 Ti? Widać coś na niej?. Czy lepiej większą 7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Witam używał ktoś elitki 5 Ti? Widać coś na niej?. Czy lepiej większą 7?Zdecydowanie lepsza 7, ale kup 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 majster222 Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Potwierdzam, mam 9'' i jestem zadowolony, wszystko dobrze widać i nie trzeba siedzieć z nosem przy ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Spider1987 Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 (edytowane) Mam Lowrance Elite-5 chirp i nie narzekam, w przyszłości jej ekran będzie służył mi tylko do pokazywania Maximapa 2.0. Edytowane 13 Lipca 2022 przez Spider1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konrado Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 To moje pierwsze echo więc padło na 5 jak zauważę poprawę nad wodą oraz będę miał trochę więcej czasu na pływanie wtedy dokupię 9. Niestety 9 to spory wydatek więc na próbę musi starczyć 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Kupowanie 5 calowego echa to pozorna oszczędność, jak się wkręcisz to będziesz korzystać z map, bocznego sonaru i jeszcze jednego okna to 5 zdecydowanie za mała i kupisz większe. Miałem 7 i zrobiło się za mało ekranu, na 9 jest w miarę ale widziałem u kumpla jak wygląda na 12 i to jest dopiero ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Kupowanie 5 calowego echa to pozorna oszczędność, jak się wkręcisz to będziesz korzystać z map, bocznego sonaru i jeszcze jednego okna to 5 zdecydowanie za mała i kupisz większe. Miałem 7 i zrobiło się za mało ekranu, na 9 jest w miarę ale widziałem u kumpla jak wygląda na 12 i to jest dopiero ok. To wszytsko zalezy od budżetu jakim sie dysponuje... , po za tym echosondy ryb nie łapią, jeśli znasz dobrze wode ,to wystarczy mapa badz nawet punkty orientacyjne. Są to zabawki pomocne bez dwóch zdań, duże ekrany są czytelniejsze , ladniej to wszytsko wygląda itd. Ale nie raz z różnych przyczyn łowiłem z sama mapa badz bez i efekty były. Znajomość wody , zachowanie ryb tj. Podstawą, reszta jest dodatkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konrado Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Niby racja tylko ze 5cali nie będzie mi szkoda i może SB zostać jako drugie echo nawet bez sprzedawania go a można kupić np 9. Z kolei na ponton 5 jest okey bo nie wyobrażam sobie na pontonie 260 z 9 ????. Ja echem nie chce stricte szukać ryb a bardziej chodzi o górki blaty dołki niż typowe szukanie ryb. Zobaczymy co to wyjdzie z tego. Nie mam też za wiele czasu niestety więc ładowanie sporej sumy w echo na parę wyjazdów mija się z celem. Jeśli znajdę czas i stwierdzę że faktycznie potrzebuje większej echosondy to się zmieni ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomCast Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Panowie, szukam instrukcji polskiej do Elite 7. Poratuje ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Mam chyba jeszcze w kartonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomCast Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Mam chyba jeszcze w kartoniepriv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tost Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Kupowanie 5 calowego echa to pozorna oszczędność, jak się wkręcisz to będziesz korzystać z map, bocznego sonaru i jeszcze jednego okna to 5 zdecydowanie za mała i kupisz większe. Miałem 7 i zrobiło się za mało ekranu, na 9 jest w miarę ale widziałem u kumpla jak wygląda na 12 i to jest dopiero ok. Jak by mieć tak z pięćdziesiąt cali, to by był szał ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 artur.piwo73 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 (edytowane) Cześć.Panowie. Zaciągnąłem na kartę mapę z social map , Zalew Sulejowski, niestety echo ich nie widzi .Jaki może być powód?Ti2 po aktualizacjach nie łączy się z Genesis więc próbuję zgrać na kartę.Pozdrawiam. Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Sierpnia 2022 przez artur.piwo73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Cześć.Panowie. Zaciągnąłem na kartę mapę z social map , Zalew Sulejowski, niestety echo ich nie widzi .Jaki może być powód?Ti2 po aktualizacjach nie łączy się z Genesis więc próbuję zgrać na kartę.Pozdrawiam. Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka- zły nr ID podłączenia na etapie rejestracji echosondy na genesismaps.com- nierozpakowanie .zip z socjalką- polskie znaki w nazwie pliku to najczęstsze znane mi przyczyny powyższego stanu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 A inne mapy już ściągałeś na tą echosondę (tzn. czy była już dodana do konta) i działały?Pytam, ponieważ najczęstszym problemem jest błąd (literówka) w numerze seryjnym echosondy, który się dodaje do konta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 1. Dodać echosondę poprzez rejestrację z urządzenia. Na echu przez WiFi połączyć z netem, wejść na Genesis map, zalogować się, dodać urządzenie.2. Potem zalogować się na kompie na Genesis map, ścignąć na kartę z kompa mapy, kartę wpiąć do echo. 3. W ustawieniach echo wybrać na mapach dane jezioro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 artur.piwo73 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 1. Dodać echosondę poprzez rejestrację z urządzenia. Na echu przez WiFi połączyć z netem, wejść na Genesis map, zalogować się, dodać urządzenie.2. Potem zalogować się na kompie na Genesis map, ścignąć na kartę z kompa mapy, kartę wpiąć do echo. 3. W ustawieniach echo wybrać na mapach dane jezioro.Dzięki.Spróbuję, ale zacznę od końca.Może to jest przyczyną. Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 artur.piwo73 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 A inne mapy już ściągałeś na tą echosondę (tzn. czy była już dodana do konta) i działały?Pytam, ponieważ najczęstszym problemem jest błąd (literówka) w numerze seryjnym echosondy, który się dodaje do konta.Nie nie było potrzeby.Pływam głównie po Wiśle. Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 artur.piwo73 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 - zły nr ID podłączenia na etapie rejestracji echosondy na genesismaps.com- nierozpakowanie .zip z socjalką- polskie znaki w nazwie pliku to najczęstsze znane mi przyczyny powyższego stanuDziękuję. Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Witam, czy ktoś oriętuje się czy Lowrance ma w planach wrzucić nową aktualizację do Ti², ostatnia jest z 9.09.2022r. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Witam, czy ktoś oriętuje się czy Lowrance ma w planach wrzucić nową aktualizację do Ti², ostatnia jest z 9.09.2022r. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu TapatalkaNie, FS jest obecną generacją sprzętową i zdziwiłbym się jakąkolwiek aktualizacja dla TI2 - chyba coś z datami poklikałeś, btw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi