Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

O tak chodziło mi o wrzesień 21.

A okres pięcioletniego wsparcia tak ja jest w przypadku simrad to istnieje w lowrance?

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Wsparcia? Nie kojarzę. Jest natomiast okres pięcioletniej satysfakcji z produktu, nie dla wszystkich modeli. Polega na tym, że kolejny ekran ze stajni po awarii krytycznej poprzednika - możesz kupić z rabatem. Natomiast wysokości tegoż nie znam. Pytaj ludzi  z dystrybucji Lowrance Polska , bo od zimy Parker Poland nie jest importerem na Polskę sprzętu od Navico. 

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Witam kolegów. postaram się krótko. Do dzisiaj moja ti2 działała bez zarzutu. Niestety w pewnym momencie usłyszałem komunikat "brak GPS" kursor stoi w środku ekranu ze znakiem zapytania. Pytanie,czy ktoś się z tym spotkał i jak temu zaradzić? Szukałem w ustawieniach, ale nic nie znalazłem,chyba że szukałem nie tam gdzie trzeba, Wszelkie rady,sugestie czy pomysły mile widziane.

• 0

Witam kolegów. postaram się krótko. Do dzisiaj moja ti2 działała bez zarzutu. Niestety w pewnym momencie usłyszałem komunikat "brak GPS" kursor stoi w środku ekranu ze znakiem zapytania. Pytanie,czy ktoś się z tym spotkał i jak temu zaradzić? Szukałem w ustawieniach, ale nic nie znalazłem,chyba że szukałem nie tam gdzie trzeba, Wszelkie rady,sugestie czy pomysły mile widziane.

skopiuj waypointy na kartę pamięci- menu pamięć- waypointy- wyeksportuj

Potem zrób hard reset- plus minus trzymaj przez chwilę do piknięcia- podczas uruchamiania ekranu. Jeśli to nie pomoże, obawiam się, że padł moduł GPS i jeśli to pogwarancyjny sprzęt- problematyczna naprawa/wymiana. 

• 0

W 9Ti spaliło mi bezpiecznik na przewodzie (+), zwarcie z wilgoci gdzieś na przewodach. Po założeniu nowego bezpiecznika, echo przestało wskazywać na bocznym i tradycyjnym sonarze, nie słychać charakterystycznego pykania z przetwornika, wskazuje temperaturę wody. Po podłączeniu drugiego przetwornika, to samo. Ktoś jest w stanie podpowiedzieć co można z tym zrobić, czy to już koniec żywota?

• 0

W takim razie nie mogę zrobić aktualizacji przez wifi :(

i słusznie, bo najczęstsze nieudane update jest poprzez Wifi. Klasycznie- czyli micro sd, pobrać wrzucić na kartę max 32gb i w menu pamięc-pliki-softwre nacisnąć i poleci. Po wszystkim zgrać waypointy w tym samym panelu pamięć- waypointy ekxport- i wykonać hard reset czyli przytrzymać + i - w czasie włączania przyciskiem power ekrnu. Wszystko trzeba bedzie od nowa ustawić, ale tak wygląda pełna procedura aktualizacyjna sprzętu Lowrance. 

• Like 3