Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Krzysiek , trzeba byc wywrotowcem , :aby kupowac w cenach katalogowych NIe mniej jednak jest jak piszesz... sam jak czesto gesto biore materialy , i ktos mi wyskakuje z cena katalogowa to koncze rozmowe. W mojej branzy gro producentow bierze ceny z kosmosu i daje rownie kosmiczne rabaty rzedu nawet 60%+... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) No, kolo nie miał wyboru i kupił w cenie katalogowej. Linki podałem dla osób, które nie mają sraczki.Ciekawostka. Przetwornik był zamocowany za pomocą sztycy Jaxona do pawęży.Chyba czas zamocować w inny sposób, albo zacząć pchać wodę. Edytowane 5 Września 2016 przez ptychoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 A której sztycy, bo są dostępne dwie wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Czy to mowa o tym modelu? http://allegro.pl/uchwyt-teleskopowy-do-echosondy-jaxon-pl-aes320-85-i6176537818.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Tak, to ten z linku, czyli solidniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Ta dolna końcówka trzyma się chyba na jednym nicie(o ile pamiętam) i to puściło Krzysiek,tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Pojedynczy nit jest na dolnej, oraz na górnej głowicy. Problem w tym, że cały wyrwało w piz... z pawęży. Przetwornik był niby dołem na linni wody. Ja już u siebie zauważyłem niesamowite przeciążenia przy 43 km/h, a on pływa kilka km szybciej.Wyprzedzam pytanie. Kolega jest z tych co raczej przekręca gwinty, niż tych co ich nie dokręca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Też mam ten uchwyt. Pewnie od wibracji poluznil się motylek i napor wody wypchal sztyce . Przewód zerwała? Nie uszkodził gniazda od echa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Wtyczka wyrwana z gniazda. Nic nie wspominał na temat jego uszkodzenia. Może tylko wsunął wtyczkę w gniazdo, nie przekręcając tej nakrętki. Jutro dopytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Raz tylko ułamałem taki uchwyt. Właśnie przy prędkości około 40-45 km/h. Ale mój uderzył w trupa około 5kg dorsza (Norwegia). Pękł na zębatce. Przetwornik od humminbirda ocalał pomimo tego że chwilę trwało zanim zwolniłem. Skakał po wodzie razem z resztą uchwytu a przewód się nie zerwał na żadnej żyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Szukam polskiej instrukcji, ktoś poratuje?? Druga sprawa jaki będzie najlepszy uchwyt do przetwornika?? Pływam na kolibri 300d + elektryk haibo. Czy silnik i przetwornik zmieszczą się na pawezy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Proszę.. Co prawda do HDS7, ale prawie to samo. https://drive.google.com/file/d/0B7irv48iOipBNjk0OUk5Q2QzVG8/view?usp=sharing Instrukcja stanowi moja kopię zapasową i udostępniam w celach porównawczych. Po 24 godzinach linki wygasną, a pobrana instrukcję należy usunąć. Najlepszy w przyzwoitych pieniążkach, to ten powyżej. Na elektryku raczej przetwornika nie zgubisz Edytowane 7 Września 2016 przez ptychoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 polecam ten , polski producent , zrobiony solidnie http://sklep.thymallus.pl/product/529/uchwyt_do_przetwornika_echosondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Niestety ale ten przetwornik ma straszne luzy i jest mało stabilny. Na łodzi ze spaliną, za chiny ludowe bym go nie zapiął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Niestety ale ten przetwornik ma straszne luzy i jest mało stabilny. Na łodzi ze spaliną, za chiny ludowe bym go nie zapiąłPiszesz o przetworniku czy uchwycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Szukam polskiej instrukcji, ktoś poratuje?? Druga sprawa jaki będzie najlepszy uchwyt do przetwornika?? Pływam na kolibri 300d + elektryk haibo. Czy silnik i przetwornik zmieszczą się na pawezy ?? Bez problemu zmiescisz silnik i przetwornik . Ja mam dwa przetworniki u siebie. Jeśli chodzi o uchwyty. To tych z rurki juz przerbailem 2. Jeden i drugi się rozstał a dwa ze przy skretach się przetwornik obracał. ... mam ten co ma "straszne"luzy" i jak dla mnie biją te wszystkie rurkowe. Pływam tylko na elektryku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Piszesz o przetworniku czy uchwycie?Faktycznie, pisałem o uchwycie a wkradł się przetwornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Czy przy elitce wystarcza mi akumulatory 2x7Ah ?? Maksymalny czas plywania to 10h na wyprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Tak wystarczy, ale radzę kup sobie 2x9 Ah. Niewiele więcej zapłacisz, a nie będziesz rozładowywał ich do cna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Czy przy elitce wystarcza mi akumulatory 2x7Ah ?? Maksymalny czas plywania to 10h na wyprawe Zawsze lepiej w jednej kostce. Edytowane 9 Września 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Dokładnie jak koledzy piszą wyżej . Mi dziś padły na amen 2x7 technocel po półtora roku... ale szajs. Pogadalem przy okazji z chłopakami od alarmów co sprzedają i serwisuja centrale alarmowe . Przewalaja miesięcznie tony aku . Twierdzą jednoznacznie ze tylko firma europower to niezwaodnosc i długi czas eksploatacji. Drogie są . Ale trwałe. Miałem 4 letnie 65ah. 2 spięte na silniku dawały rade lepiej niż nie jeden nowy 100ah żel. Edytowane 9 Września 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 SSB zielonego kup i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 No tak tylko szukam czegos do cowera... ewentualnie jak Wy sobie z tym radzicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misza Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 W jaki sposób zapisać na karcie mapy pobrane z Insight Genesis bo robię to tak i echo TI ich nie widzi.Folder ma nazwę Stęszewskie BoundAT5splik at5plik permitsplik Vector_Large.at5plik Vector_Medium.at5plik Vector_Small.at5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) moźe bez polskich liter i spacji, może też być limit na liczbę znaków w nazwie Edytowane 15 Września 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi