Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 no to stałem się i ja, mam nadzieję, szczęśliwym posiadaczem 7 Ti. Dodatkowa informacja, naklejenie folii ochronnej od tabletu, na ekran = dotyk nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 no to stałem się i ja, mam nadzieję, szczęśliwym posiadaczem 7 Ti. Dodatkowa informacja, naklejenie folii ochronnej od tabletu, na ekran = dotyk nie działa. Co to za technologia?? Na gównianego tableta za 200 zł naklejasz folie i masz multidotyk a w echu za 4000 zero.Kiedyś kupię echo z dotykiem. 9 cali. Jak rozwiążą problemy z dotykiem, brudzeniem ekranu i prądożernością. Cena 5-6 tysiecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 @GODSKI w większości masz racje. Jednak sprzęt ma potencjał i chyba wszystkie ekrany dotykowe się brudzą. Co do pradozernosci jak juz pisałem gdzieś to wypadało by porównywać serię garmina gpsmap . Tam już też jest apetyt . Tak czy siak lekko spie....Lili ten model moim zdaniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Spoko nie ma tragedii, dobrze że jest pokrywa na ekran dołączana w standardzie. Miałem dużą ochotę na zakup simarada Go7 XSE ale patrząc pod kątem ewentualnej, przyszłej, sprzedaży nie zdecydowałem się. Firma praktycznie nie znana w Polsce i ciężko byłoby to w przyszłości opchnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Szybciej byś sprzedał Simrada niż Tit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misza Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 W jaki sposób zapisać na karcie mapy pobrane z Insight Genesis bo robię to tak i echo TI ich nie widzi.Folder ma nazwę Stęszewskie BoundAT5splik at5plik permitsplik Vector_Large.at5plik Vector_Medium.at5plik Vector_Small.at5Jest tu ktoś co może mi pomoże ogarnąć te mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Jest tu ktoś co może mi pomoże ogarnąć te mapy.Pobierz przez wifi. Z poziomu echosondy logujesz się na konto Insight Genesis i pobierasz mapę. Nie interesuje cię układ plików itp, echo samo nagrywa na kartę. Sprawdzone na mapie zegrza z IG - działa. Nie zapomnij do konta IG przypisać swojego urządzenia podając jego numer seryjny i chyba wersji map - dwa numery podaje się przy przypinaniu echa do konta. Pamiętaj że tylko 1 mapa może być na 1 karcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 to jakas fuche zrobili jak tylko 1 mapa na 1 karcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) to jakas fuche zrobili jak tylko 1 mapa na 1 karcie...https://insightgenesis.wordpress.com/2015/06/26/how-to-save-multiple-insight-genesis-maps-on-the-same-sd-card-new-feature/ multiple maps tylko na HDS gen II i gen III edyta: w jednym z komentarzy pod artykułem pojawia się info że multiple maps również na elite ti są możliwe, zadam pytanie Lowrance na FB. Edytowane 19 Września 2016 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Jest tu ktoś co może mi pomoże ogarnąć te mapy.na karcie musisz miec 5 plikow ( at5 / permits / Vector_Large.at5 / Vector_Medium.at5 / Vector_Small.at5) ale nie moga one byc w folderze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcioplodz Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Siemanko dla wszystkich "Pamiętaj że tylko 1 mapa może być na 1 karcie" Dziwne. Posiadam lowrance Mark4 i na jednej sd mam 6 różnych map (cała Polska i 5 map zbiorników) gdzie pływam i nie mam problemów z ich wzajemnym nakładaniem.Mapy sa zapisane jako at i lmc.Mapy pobierane z IG jak również samodzielnie robione w drDepth Edytowane 19 Września 2016 przez michcioplodz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misza Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Ale to znaczy że możesz mieć tylko jedną mapę. Aja mam jeszcze folder o nazwie Batymetria Powidz i w nim pliki o nazwie 3DTexture_1.at5i nie ma problemu z czytaniem mapy a nie chce czytać plików z Insight Genesis. Próbowałem pobrać też bezpośrednio echosondą pasek pobierania dochodzi do połowy i przerywa pobieranie.W Elit7 też wszystko działało i miałem kilka map. Edytowane 19 Września 2016 przez Misza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Wydaje mi się że nic oprócz 5 plikównod mapy ig na karcie nie powinno się znajdować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcioplodz Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Tez miałem problem z wgraniem map at5 z IG. Sprawdz poprawnosć wpisanego nr fabr tylko nie odczytuj z pudełka czy obudowy a z ustawień z echa do IG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcioplodz Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Wydaje mi się że nic oprócz 5 plikównod mapy ig na karcie nie powinno się znajdowaćJa opisałem swój przypadek - mapa całego kraju typu openstreetmap i każde jezioro z batymerią z IG w odzielnym folderze i wszystko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Kiedyś już to pisałem, jak nie w tym, to w innym temacie, ale chyba mało osób czyta całe tematy.Pliki z ReefMaster też by wchodziły w konflikt między sobą (różne zbiorniki) gdybym nie umieszczał ich w folderach o różnych nazwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 (edytowane) https://insightgenesis.wordpress.com/2015/06/26/how-to-save-multiple-insight-genesis-maps-on-the-same-sd-card-new-feature/ multiple maps tylko na HDS gen II i gen III edyta: w jednym z komentarzy pod artykułem pojawia się info że multiple maps również na elite ti są możliwe, zadam pytanie Lowrance na FB.Lowrance odpisało mi na fejsie: Dear All, According to the below article the multiple maps can be saved one a single card for the HDS gen2 and gen3 units. Is it also possible to save multiple maps on elite 7Ti units ? https://insightgenesis.wordpress.com/2015/06/26/how-to-save-multiple-insight-genesis-maps-on-the-same-sd-card-new-feature/How to use multiple Insight Genesis maps on your sonar/GPS unit WT. 19:52 Yes, it is possible. WT. 21:44thank you, I will try...Koniec rozmowy na czacie Edytowane 21 Września 2016 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Wyłączam demo...jestem na wodzie i echo pokazuje jakieś bzdury... wszystko rozmazane nie wiem jak to poustawiać Edytowane 23 Września 2016 przez gorgo9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 A jest napisane tryb demo ? Może aku ci pada i się wyłącza? Zrób reset urzadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Nie no działa teraz ale mam obraz nie taki... Edytowane 23 Września 2016 przez gorgo9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 musisz chyba wybrac przetwornik gdzies w ustawieniach to jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Co znaczy obraz nie taki ? Nie z tej wody której pływasz, czy są zakłócenia przekłamania? Włącz nakładkę sonaru i mapy jeśli będzie tryb demo na gps pokaże ci ze pływasz gdzieś w stanach. Wejdź w ustawienia i tam jest tryb demo i go wylacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Ogarnalem, pierw tryb demo off. Pozniej oczywiscie wszystko trzeba bylo ustawiac od poczatku... Jako ze bylo to moje pierwsze korzystanie z echosondy i to jeszcze takiej z bajerami mam kilka pytan, mianowicie:1. Na jakiej czestotliwosci macie ustawione swoje echa ja na 83hz widzialem "banany" (plywalem na 3-8m) i wszystko ok,a na 200 oraz chrip tylko dno a reszta szumy...nic nie bylo widac.2. Gdy plyne obraz jest ok,tzn banany normalnej wielkosci , natomiast jak staje i "dryfuje" to banany sa tak wielkie jak sumy czy jest opcja gdzies to ustawic jak nalezy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 2. Gdy plyne obraz jest ok,tzn banany normalnej wielkosci , natomiast jak staje i "dryfuje" to banany sa tak wielkie jak sumy czy jest opcja gdzies to ustawic jak nalezy??To normalne. Rybki są dłużej w zasięgu przetwornika i mała rybka wygląda często jak sum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Jak macie ustawione Noise rejection(redukcje zaklucen) i Surface clarity(klarownosc powierzchni) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi