Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 nie szukam zatem różnic w instrukcji. najprawdopodobniej będzie ta sama, a wszystkie niejasności właśnie wytłumaczyłeś. z innej beczki...Adam, bawiłeś się w echo+tablet. ja wiem, że jakość nie powala, może i szybkość nie jest rewelacyjna, ale...po pierwsze, jak wygląda podział ekranu/ekranów - czy w obu sparowanych ze sobą urządzeniach muszą być takie same wielkości wybranych obrazów?(tak sobie wykombinowałem, czyt. czysto teoretycznie, że na super jakości mapy to mi jakość szczególnie nie zależy. tzn jakość mapy wynika sama z siebie, w końcu to ja ją robiłem i wiem jak jest dokładna. bardziej chodzi mi o jakość obrazu. nie musi to być rozkładówka z Playboy'a, wystarczy pierwsza strona Wyborczej).no i teraz tak: echo - sonar boczny, tablet - mapa. generalnie na tablecie zawsze tylko mapa, na echu duże obrazy echa. dzielone lub nie - w zależności od potrzeb.druga rzecz, to czy ktoś orientuje się co daje Navionics Eu na Androida? (ten wymieniany w jednym z poprzednich postów)generalnie jak wygląda śródlądzie w Polandii? cała ta zabawa z mapami "na żywo" może być ciekawa jeśli nie przyjdzie mi na wodzie "trawy" na niebiesko malować. zatem jak to jest - jest woda czy nie ma wody - tzn. są wybrane jakieś śmieszne Mazury i Zalewy Zegrzyńskie, czy może wygląda to bardziej jak OSM (posiadam takiego, na którym zaskoczyła mnie obecność niektórych bajorek)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Przy sparowaniu masz przezucenie z echo obrazu na tablet. Nie można zrobić tu mapy tam SS. Takie rzeczy tylko sparowane hdsyPo enthernet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 nawet nie do końca chodziło o to aby na jednym gracie widzieć mapę, na drugim coś innego. zastanawiałem się czy podział okien jest ten sam. z odpowiedzi wynika, że tak. dziękuję :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) Wszystkie czynności wykonane na echo są przezucenie na tablet i wicewersa . Jedyne co można to sciemnic na tablecie całkowicie echo a obraz na tab będzie jasny , (echo praktycznie czarne) - oszczędza baterie .z tymi mapami i pytaniem nr 2 . To rozmawiałem na targach z przedstawicielami. I z tego co zrozumiałem to trzeba mieć pusta kartę navico -startowa - zero . I wtedy jazda z tymi logami i mapami. Może się mylę , ale tak to zrozumiałem. Trzeba czekać na testy Edytowane 23 Lutego 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Witam Kolegow.Zwracam sie z ogromna prosba do kolegow posiadajacych Elite 7 TI czy moze korzystaja z programu Insight genesis i czy mapy sciagniete z tej strony im dzialaja na w/w echu ,bo ja i moj kolega np. mamy z tym problem bo nie wiem dlaczego map nie czyta :/ chyba ze robie cos nie tak ....?Z gory dziekuje za pomocPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Mapy działają na 100% , szanowne gro kolegów z forum ladowala bez problemow.W linku poniżej dobre wieści odnośnie apk na android/ios + rmhttp://reefmaster.com.au/index.php/forum/news/1401-smartphone-app-for-reefmaster-v2-charts#8573 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Dlatego pytam to szanowne grono , ale nie widze zeby sie jakos super wyrywali dodopowiedzi :0 moze robie cos nie tak , moze mam zla karte, albo juz nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dmx Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Mapy działają bez problemu Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Mapy działają bez problemu Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu TapatalkaAha, to już wiem A coś więcej na ten temat ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dmx Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Nie pamiętam dokładnie jak to robiłem ale nie miałem z tym problemu czytając to forum. Wiem że po ściągnięciu oczywiście z pozycji echo to kopiuje z tego co pamiętam 5 plików które się pobraly do oddzielnego folderu utworzonego na karcie pamięci. Dzięki temu możesz mieć dowolną ilość łowisk Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 No i mam tak samo zrobione każde łowisko w oddzielnym folderze i dupa , ale np mapy z reef mastera mi czyta i co ty na to? Może muszę mieć inna kartę czy co bo kolega z naszego forum podsunął mi taka propozycje żeby mieć pusta kartę navionicsa ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dmx Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Pobierasz bez problemu tylko nie możesz ich włączyć tak? A w urządzeniu wybierasz to chyba się nazywało typ mapy albo coś w tym stylu to na lowrance? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 No tak i włączałem na to i na to i po przybliżeniu pokazuje mi się biały ekran i to wszystko :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dmx Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Raz chyba też tak miałem ale ekran był zielony. Okazało się że kursor był daleko od łowiska i przyblizalem nie w tym miejscu. Spróbuj oddalić i poszukać niebieskiej plamki i tam przybliżać. Być może również jesteś kursorem daleko od łowiska Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Hmmm spróbuje ale właśnie im bardziej przybliżyłem to było jasne pole i nic więcej Kurde nie wiem co jest ale mojemu kumplowi tez nie działa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dmx Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Może tak być ze kursor jest daleko od sciagnietego fragmentu. Sprawdź to Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukasz 84 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Aha, to już wiemA coś więcej na ten temat ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkCześćMiałem podobny problemSprawdź dane echo na koncie insight, a najlepiej usuń i dodaj jeszcze raz.Ten manewr zakończył problem u mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Niestety poddaje sie. Nie dzialaja i koniec, chyba ze nie te nr z echa wpisalem , a jest ich tam kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 mam za daleko do Was, bo bym podjechał i pomógł, najbliżej co będę to w Łodzi w przyszłym tygodniu ze 2 dni więc jakby pasowało to możemy się spotkać i na miejscu popróbować z urządzeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 wpisanie zlego numeru moze byc przyczyna ,kumpel mial podobny problem wpisywal 5-cio cyfrowy nr z opakowania a okazalo sie ze trzeba 9-cio cyfrowy z echa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Resurector Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Właśnie rozpakowałem moją nową zabawkę, elite 7 ti total scan zakupioną w UK. Fabrycznie wgrany soft to 2.0 przez wifii nie widzi aktualizacji z karty zresztą też, spotkał się może ktoś z takim przypadkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Wypakuj plik na kartę i wskaż go wchodząc w menu i zakładkę pliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Resurector Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Już tak robiłem. Niestety urządzenie tylko się restartuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 A skąd pobierałeś? Z en us, czy en gb. Może to ma wpływ. Jeśli druga opcja to spróbuj jeszcze raz ściągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Resurector Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Temat rozwiązany a przyczyna prozaiczna, uszkodzona karta pamięci :/ Dzięki za pomoc Dopatrzyłem się przed chwilą jeszcze jednej opcji, odblokowania paczki językowej, można to zrobić jakimś kodem. Próbował ktoś czegoś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi