Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

popróbuję coś z tym zrobić, dom znać co i jak. no kolego dzięki za naprowadzenie i zdięcia , bardzo mi  pomogłeś. po wrowadzeniu kodu menu jest już po polsku. chłopcy ze usa są OK. WSZYSTKO DZIAŁA PO POLSKU. BĘDZIE PROŚCIEJ NA RYBACH . POZDRAWIAM SERDECZNIE I JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI. JEDNAK MOŻNA BEZ PARKRA. SORKI PARKER . CHŁOPAKI MOŻNA

Edytowane przez marian69
  • Like 1

• 0

Ja do swojej założyłem.

Nie wiadomo kiedy zajdzie potrzeba podpięcia do innego źródła niż aku.

Wmontowałem na stałe w kabel zasilający dobra izolacja i koszulki termokurczliwe.

Skoro masz nowy sprzęt to zapewne przez najbliższy czas będziesz trochę bawił nową zabawką,

to może ty kolego pomożesz jakoś w moim problemie?

przytoczę

Czy któryś z kolegów w wolnej chwili może na sucho włączyć echo z podpiętym przetwornikiem,
uruchomić Genesis live i sprawdzić czy apka się uruchomi tzn czy pojawi się ta niebieska otoczka wokół łodzi.

• 0

Ja swój mocuję ( po przeróbkach ) do zwykłego Jaxona , dodałem jeszcze osłonę czołową żeby mniejszy opór w wodzie stawiał sam przetwornik. Przetwornik do małych nie należy .

Oczywiści jak będziesz chciał z 10km/h pływać na tym mocowaniu to raczej zły pomysł ale jak będziesz chciał sam sprawdzić to zrób smycz ze sznura oczywiści krótszą niż kabel od sonaru . Mam mocowanie do boku burty ( łódź ) i 6-7 max można pływać po prostej przy zmianie kierunku już gorzej wypycha przetwornik na zewnątrz.

• 0

Przestają obsługiwać mapy At5- są widoczne na liście, ale nie otwierają się. Testy są na wschód od nas. Mam dostać info, co wyszło. 

W pewnym sensie jest to logiczne posunięcie- o ile planowane, każde urządzenie Lowrane ostatnich i przedostatnich serii ma GenesisLive- a jak custom- to Navionics i $$ kolejne dla nich. 

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Dzięki za cynk. Podobne info dostałem z HappyAnglers, gdy szukałem echa. Lowrance przestaje "spoglądać" na wschód, stąd brak języków wschodnioeuropejskich w ich urządzeniach. Na szczęście udało się kupić na miejscu, dzięki pomocy kumpla z j.pl:) (wielkie dzięki Paweł :) :good: )

• Like 1

• 0

Nie wiem jak to jest z tym softami ,ale od kilku lat lipa u navico, pełno niedoróbek, znikające pliki ze stron do pobierania. Garmin też ostatnio przekombinował, ale w ciągu miesiąca wypuścił poprawiony soft do livescope. Pewnie księgowi rządzą w firmach i tyle.