Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 To pokaz jakies foty , ja tez mam Ti2 i niestety nie moge sie z tym w zaden sposob pogodzic.Wklejałem foty do wątku zwyczajowego, z przetwornika 3in1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 To pokaz jakies foty , ja tez mam Ti2 i niestety nie moge sie z tym w zaden sposob pogodzic.Kurcze ostatnio miałem okazję fajne screeny porobić ale ryby brały i zapomniałem. Jak następnym razem będę na jeziorze Rajgrodzkim to porobię. Jest tam zatopiony most drewniany na 8m. Na echu widać było praktycznie każdą dechę. Byłem w szoku jaka super dokładność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.Bart Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Witam mam problem z wgranien nowego softu 20 do 7 Ti2 ,który jest dostępny od niedawna. .Wgrywam na kartę plik i po załadowaniu do slotu echo nie widzi pliku ,a powinno samo z automatu wygrywać się tak samo jak poprzedni wygrałem 18.2.Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Witam mam problem z wgranien nowego softu 20 do 7 Ti2 ,który jest dostępny od niedawna. .Wgrywam na kartę plik i po załadowaniu do slotu echo nie widzi pliku ,a powinno samo z automatu wygrywać się tak samo jak poprzedni wygrałem 18.2.Proszę o podpowiedź.Może po wifi spróbuj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Może po wifi spróbuj?mi po wifi nie pokazuje w ogóle że jest dostępna aktualizacja. Mam 20.0 z lutego bodajże a tej z maja nie wykrywa. Poprzez kartę nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 mi po wifi nie pokazuje w ogóle że jest dostępna aktualizacja. Mam 20.0 z lutego bodajże a tej z maja nie wykrywa. Poprzez kartę nie robiłem Mam to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Mam to samo.Ale próbowaliście wymusić wyszukiwanie aktualizacji? U mnie poszło bez problemu. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 (edytowane) Ale próbowaliście wymusić wyszukiwanie aktualizacji? U mnie poszło bez problemu. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaDziś lub jutro spróbuję raz jeszcze. W jakim formacie zapisujecie logi sonaru ? Sonar only (slg) czy Sonar+Structure (sl2) ?. Na chwilę obecną nie zależy mi na mapowaniu struktury dna. Che tylko robić batymetrię i zastanawiam się czy w urządzeniu włączyć opcję Sonar Only czy Sonar+Structure.Dodatkowo w tym menu ustawień jest jeszcze opcja StructureMap i checkbox do zaznaczenia - rozumiem, że dopiero jak to się włączy - będzie mapować strukturę ?Mapowanie w sl2 da mi zwykłą batymetrię ? Jeśli tak to czym ona się różni od slg ? Bo informacje opisowe są suche. Na ich podstawie wnioskuję, że włączając sl2 mapuje batymetrię i strukturę, lecz po co w takim razie ten checkbox przy StructureMap ?Poniżej zrzut z neta o co mi się rozchodzi: Edytowane 3 Czerwca 2020 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 (edytowane) Dziś lub jutro spróbuję raz jeszcze. W jakim formacie zapisujecie logi sonaru ? Sonar only czy Sonar + Structure. A to ustawienie przekłada się na kolejne gdzie bodaj pod ping speed jest dodatkowa opcja StructureMap bodajże.Na chwilę obecną nie zależy mi na mapowaniu struktury dna tylko batymetria i zastanawiam się czy w urządzeniu włączyć opcję Sonar Only (nie pamiętam rozszerzenia pliku) czy Sonar+Structure (sl2) i wówczas nie zaznaczać tej dodatkowej opcji Structure Map.Szybkość pingowania na max- nie każdy zawiera informacje dla batymetrii, im więcej ich wyślesz, tym więcej ich powróci z danymi. Mapa będzie też dokładniejsza przy szybkim pływaniu. Formatów jest kilka, jak będziesz miał reefmastera to możesz sobie przejrzeć logi z bocznego- zapisane w sl2, czy sl3- a to pomaga w ogarnięciu wody. Możesz sobie ponanosic waypointy charakterystyczne i je opisać- tego nie zobaczysz w sonarze 2D Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Szybkość pingowania na max- nie każdy zawiera informacje dla batymetrii, im więcej ich wyślesz, tym więcej ich powróci z danymi. Mapa będzie też dokładniejsza przy szybkim pływaniu. Formatów jest kilka, jak będziesz miał reefmastera to możesz sobie przejrzeć logi z bocznego- zapisane w sl2, czy sl3- a to pomaga w ogarnięciu wody. Czyli sl2 to struktura, slg to batymetria.Po co w takim razie ustawienie CreateStructureMap ? Skoro w sl2 zapisuje strukturę, którą mogę zuploadować do insidegenesis - tam obrobią - pobiorę i mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 (edytowane) A zrobisz to na wodzie? W komforcie?Wszystkie systemy mapowania dna dostępne w echu należy traktować jako doraźne rozwiązanie Jak wejdziesz w temat mapowy- sam zrozumiesz dlaczego. - dokładność map- korekcja danych przed wygenerowaniem mapy- dodawanie linii brzegowej 0m, by mapa nie biegała po lasach na skutek extrapolacji- obróbka graficzna mozajek i akceleracja graficzna programami komputerowymi do tego Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 (edytowane) A zrobisz to na wodzie? W komforcie?Wszystkie systemy mapowania dna dostępne w echu należy traktować jako doraźne rozwiązanie Jak wejdziesz w temat mapowy- sam zrozumiesz dlaczego. Pewnie dlatego na mapie rysowało po bokach jak chłopaki ode mnie pływali na moim echu. Log sonar sl2 i CreateStructureMap był wówczas włączony.Ja nie chce aby na mapie live mi rysowało boczny, ale ewentualnie strukturę później obrobić na kompie. Więc z tego co rozumiem mam włączyć sl2 ale nie włączać CreateStructureMap.Będę miał wówczas logi zwykłej batymetrii i struktury do późniejszej obróbki a na mapie nie będzie mi rysowało po bokach z bocznego.Wszystko wyjdzie na wodzie a mój pierwszy test dopiero w niedzielę - na sucho trochę się pobawiłem i podstawowe rzeczy chce ustawić na wodzie nie tracąc zbytnio czasu. Na opływanie z tym urządzeniem przyjdzie czas.. Edytowane 3 Czerwca 2020 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Czytałeś maila mojego? Tam napisałem ci co i jak z nakładką struktury. Jak jej nie włączysz- nie będzie, jak nie zaznaczysz create structuer map- nie wygeneruje. Lepiej mieć więcej danych do analityki niż mniej. Dlatego zapisuj sl2, zrobisz z niego co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Maćku, teraz przeczytałem. Już mi się co nie co rozjaśniło. Na wodzie pewnie wyjdzie co i jak.Dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Jesteś w o tyle dobrej sytuacji, że w sprzętach Navico praktycznie nie istnieje problem pt. "jak to ustawić", czego nie można powiedzieć o innych sprzętach. Reszta wyjdzie w praniu, znaczy na wodzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Panowie mam pytanie o elite 9 ti2, mimo wyciągnięcia nakladki temperatury wody to nie pokazuje mi żadnej wartości.Jedyne co jest to kreski. Czy spotkaliście się z czymś takim, może macie pomysł co jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Problem występowal; często w starszych wersjach softu. Jeżeli ponowne wgranie oprogramowania nie da efektu, trzeba sprawdzić w ustawieniach źródło sygnału (temperatura).Ważne, żeby przetwornik był w tym momencie podpięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Panowie mam pytanie o elite 9 ti2, mimo wyciągnięcia nakladki temperatury wody to nie pokazuje mi żadnej wartości.Jedyne co jest to kreski.Czy spotkaliście się z czymś takim, może macie pomysł co jest nie tak?Tak, tez to miałem. Musisz poszukać gdzies w ustawieniach, chyba w nakładkach to było " źródło" i przestawić na drugą opcję. Trochę to chaotycznie ująłem bo dokładnie nie pamiętam ale do reasumując do zmiany w ustawieniach. Edytowane 4 Czerwca 2020 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Tak, tez to miałem. Musisz poszukać gdzies w ustawieniach, chyba w nakładkach to było " źródło" i przestawić na drugą opcję. Trochę to chaotycznie ująłem bo dokładnie nie pamiętam ale do reasumując do zmiany w ustawieniach.Dzięki, pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Panowie miałem echo Lowrance HDS Live i kupiłem teraz dodatkowo 9ti2, chcę aby z jednego przetwornika to działało. Z rozpędu nie sprawdziłem że Ti2 chodzą w sieci a pomyślałem że Live model wyższy to ma tą funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Nie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 seria TI nie ma enthernet, wiec w sieci nie dziala. one chyba tylko po wifi sie moga laczyc, ale to nie jest siec enthernet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Pierwsze pływanie za mną na 7Ti2. 800kHz na bocznym - max co osiągnąłem to 50m na stronę, co jest wynikiem kapitalnym wg. mnie. Mapowałem pół dnia, zarys jeziora się zgadzał. Dopiero po tym jak chciałem coś grzebnąć w ustawieniach zobaczyłem, że w opcjach mapy miałem wybrany inny zbiornik heh ????. Ciekawe czy mimo tego zapisało się wszystko tak jak miało. Naładuje aku i sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotr_Boat_city Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Hej Mam problem z przetwornikiem. Mam nowa eliye 7ti z przetwornikiem totalscan. Podlaczylem wszystko jak 3eba a sygnalu nie ma. Widzi przetwornik 0.0.0. Probowalem manualnie wybrac przetwotnik, twardy reset i nic. Co jeszcze moge zrobic. Zestaw brand new. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Jeżeli to jest Ti2, w pierwszej kolejności wgraj nowy soft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi