Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotr_Boat_city Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Jeżeli to jest Ti2, w pierwszej kolejności wgraj nowy soft.Nie to jest Ti "1"Zastanawiam sie czy cos moglem popsuc bo najpierw na sucho podlaczylrm w domu ...jestem nad woda wlasnie a echo bezuzyteczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Sprawdź, czy wtyczka dobrze siedzi i czy któryż z bolców nie jes wygięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 beton Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Witam. Elitka po 4 latach intensywnego użytkowania zaczęła szwankować. Na ekranie dotykowym pojawiły mi się martwe punkty, co znacznie utrudnia obsługę. Objawia się to tym, że klikam w konkretny punkt, a ekran albo w ogóle nie reaguje, albo zaznacza punkt w miejscu znacznie oddalonym od docelowego. Może miał ktoś z Was podobny problem ? Jakiś polecany serwisant ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Kalibrację ekranu robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 beton Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Tak, przed każdym uruchomieniem robię. Flaga + Power on, no chyba, że jest jeszcze inna opcja, ale przeszukałem już chyba wszystkie posty na stronach amerykańskich i póki co, we własnym zakresie metody naprawczej nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 beton Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Apropo mojego problemu to wygląda to tak jak na filmiku. Przetwornik jest podłączony i wsadzony do wody. Kalibracje przechodze bez problemu.https://youtu.be/o6DAlkRBI00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PILOT Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 (edytowane) Witam. Pierwszy post mój odnośnie echosondy. Chce zamontować nietypowo, bo do kajaka wędkarskiego:) Większość w przedziale cenowym 4~/6tys zaleciła mi Elite Ti2 7 ale z naciskiem na 9 cali - większy ekran-lepiej czytasz a na 7 cali będę się męczył????????♂️. Nie mam żadnego porównania własnego. Jedną z nich kupię. Pytanie - jakie są wasze opinie 7 a 9 cali? Podkreślam, wzrok mam dobry:). Oraz potrzebuje dobrej jakości, mały i lekki akumulator na 10h pływania. Domyślam się, że 7 cali zużyje mniej niż 9. Dziekuje za konkrety, pozdrawiam! PILOT Edytowane 16 Czerwca 2020 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Witam. Pierwszy post mój odnośnie echosondy. Chce zamontować nietypowo, bo do kajaka wędkarskiego:) Większość w przedziale cenowym 4~/6tys zaleciła mi Elite Ti2 7 ale z naciskiem na 9 cali - większy ekran-lepiej czytasz a na 7 cali będę się męczył[emoji2371]. Nie mam żadnego porównania własnego. Jedną z nich kupię. Pytanie - jakie są wasze opinie 7 a 9 cali? Podkreślam, wzrok mam dobry:). Oraz potrzebuje dobrej jakości akumulator na 10h pływania. Domyślam się, że 7 cali zużyje mniej niż 9. Dziekuje za konkrety, pozdrawiam! PILOTCześć. Ja ostatnio przesiadlem się z Elite 4 CHIRP na 7 Ti2 to mogę powiedzieć Ci że to już przeskok i super sprawa. Ale pływałem 2 razy na 7" i mam mieszane uczucia że może trzeba było poczekać, dozbierać i kupić 9". Tu jest tyle funkcji i możliwości że trochę brakuje miejsca, a nawet jak jest to na bocznym sonarze chce się więcej Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PILOT Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Dzięki za swoją opinie:)☝????☑️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Pytanie - jakie są wasze opinie 7 a 9 cali? Podkreślam, wzrok mam dobry:). Oraz potrzebuje dobrej jakości, mały i lekki akumulator na 10h pływania. Domyślam się, że 7 cali zużyje mniej niż 9. Oczywista oczywistość,że ekran 9 calowy jest lepszy.Szczególnie przy podziale ekranu...Aku 18Ah spokojnie ogarnie temat...Zużycie energii wg producenta na podobnym poziomie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PILOT Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Super???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Og2 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Cześć Załatwiał ktoś spolszczenie do Elitki z Happyangler?Próbowałem skontaktować się z fińskim działem Lowrance ale bez odzewu, a amerykanie odsyłają do finów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Cześć Załatwiał ktoś spolszczenie do Elitki z Happyangler?Próbowałem skontaktować się z fińskim działem Lowrance ale bez odzewu, a amerykanie odsyłają do finów.HejZmawiałeś w happyngler? Ile szła przesyłka? Angielski język jako domyślny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Og2 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Paczka szła 3-4 tygodnie, ale trafiłem na wybuch wirusa w Europie i wina była po stronie poczty sam sklep szybko wysłał. Tak domyślnie angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Paczka szła 3-4 tygodnie, ale trafiłem na wybuch wirusa w Europie i wina była po stronie poczty sam sklep szybko wysłał. Tak domyślnie angielski. Dzięki za odpowiedź. Właśnie zamówiłem. Mam nadzieje, że moja szybciej dotrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kostek Kleń Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Dzięki za odpowiedź. Właśnie zamówiłem. Mam nadzieje, że moja szybciej dotrze.sam niedawno zamawiałem z Waveinn.com od momentu zaksięgowania pieniędzy u sprzedawcy paczka była u mnie w ciągu 5 dni roboczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cianbo Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Cześć Załatwiał ktoś spolszczenie do Elitki z Happyangler?Próbowałem skontaktować się z fińskim działem Lowrance ale bez odzewu, a amerykanie odsyłają do finów.Mi fiński dział Lowrance odpisał, że odblokują za darmo, ale mam im wysłać echo i podać fiński adres zwrotny.Nie chcieli załatwić tego zdalnie i wysłać kodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Witam. Dobrze działa Wam sklep Genesis na Elite Ti2? Wybieram kraj, województwo, powiat i pokazuje mi łowiska ale widzę tylko pierwsze 2 w kolejności alfabetycznej nie mogę przewinąć do innych. Jakieś pomysły? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 W Elitce Ti zawsze miałem problem z dołem ekranu dotykowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Z ekranem niby wszystko ok. To bardziej problemu tego typu że nie ma żadnego suwaka. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PILOT Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 (edytowane) Ktoś ma porównanie, która będzie lepszym wyborem: HELIX 8 CHIRP MEGA SI + GPS G3N vs Lowrance Ti2 Spora różnica? Edytowane 24 Czerwca 2020 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ktoś ma porównanie, która będzie lepszym wyborem: HELIX 8 CHIRP MEGA SI + GPS G3N vs Lowrance Ti2 Spora różnica?Jako pierwsze echo- raczej ti2 ale 9cal, 7 niezalety lowrance- ekran dotykowy, łatwość regulacji sonaru bocznego/Di, echo bezkosztowo rysuje 2 rodzaje map na wodzie- głębokość oraz struktura, tryb fish reveal który nakłada ryby z sonaru 2d na widok DI, możliwość przewijania historii wyświetlanych zapisów z echa na ekranie. zalety helixa- lepszy ekran w sensie rozdzielczości, msi+ da bdb obraz do głębokości 10-12m, po zakupieniu karty zeroline trzy rodzaje map do wygenerowania na wodzie- głębokość, twardość, połacie roślinności, Ciekawa funkcja robienia waypointa połączona z widokiem zrzutu ekranu. Lepszy niż w lowrance tryb DI, ale wymaga to więcej zabawy w nastawach ,choć któryś z kolegów podrzucił mi info, że nieźle sprawuje się funkcja max kontrastu dla si/di czyli jeden przycisk i parametry wyświetlania dla danej glębokości są maksymalnie polepszające jakość obrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrc142 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Chce kupic lowrance elite 7 ti 2 ze szwedzkiej strony sportfiskeprylar, kojarzy ktoś jak to wygląda z kontaktem ze szwedzkim lowrance czy udało się komuś dostać kod odblokowujący jezyk polski? Jak nie to jedyna szansa to chyba olx lub polski lowrance?a ma ktoś doświadczenie z płatnością internetową do innego kraju tak w skrócie oraz z podatkiem vat akcyza itp. Edytowane 29 Czerwca 2020 przez mrc142 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 vat płacisz w kraju w którym kupujesz bo to unia, wiec nie ma doliczeń w PL i cłaco do języka PL przez Lworance Szwecjato przydałby się adres w Szwecji aby uruchomili Ci PL, ale możesz próbować, koledze tak się udało ale kupował przez Szwedapłacisz normalnie przez internet, kupowałem w Szwecji, Estonii, Finlandi i Niemiec i póki co zero problemów, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi