Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 a po co Ci 13cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 bo wole większe a poważnie to na niektóych łodziach potrzebne są te centymetry, pływałem różnymi łodziami i stąd wole mieć większy rozstaw. Gdybym pływał tylko na jedej łodzi to bym się bardziej pod tę jedną dopasowywał. Ale chyba lenistwo przeważy i kupie gotowy ale 10 cm to minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) Witam wszystkich.Chciałbym wyjaśnić temat uchwytu przetwornika Totalscan.Otóż Lowrance pomyłkowo dołączał do urządzeń Elite 7 Ti uchwyt przetwornika StructureScan HD.Stąd się bierze inny rozstaw otworów. Poniżej zdjęcie pokazujące właściwy i zły uchwyt. Elite Ti Totalscan bracket.jpg Wszyscy którzy zakupili zestaw ze złym uchwytem mogą wymienić go na właściwy.Informacje w sklepach. PozdrawiamNo to ja tez dostałem ten wlasciwy i niestety musialem go rozwiercić bo tak jak pisałem wczesniej tolerancja jest zbyt ciasna.Nie ma szans wkrecic wszystkich 6 śrub.Co do działania ekaranu dotykowego tez nikt nie mowil żeby poustawiać sobie echo w domu trzeba będzie trzymać palec na kablu zasilającym lub podpinac czujnik.A co z tymi ludżmi co zamontowali już na stale na łodzi przetwornik a echem chcą się pobawić w domu?Może Pan przedstawiciel ma jakieś rozwiązanie?Na filmach w YT jakiś pan pięknie pokazuje jak działa dotyk tylko ciekawe czy ten magiczny maly kabelek który jest polaczony z elitka trzyma w drugiej ręce, bo co jakiś czas przesuwa się on.https://www.youtube.com/watch?v=8sdAU2sE3O4 Ciesze się ze pokazał się u nas na forum przedstawiciel Lowranca i mam nadzieje ze nie będzie to jego jedyny wpis,tylko pomoze forumowiczom w rozwiązaniu pewnych problemów. Edytowane 31 Marca 2016 przez rafalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Kolego @rafalc a spróbuj podłączyć duży aku u siebie i zobaczymy czy tak jak u kolegi @wuran nastąpi cud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Kolego @rafalc a spróbuj podłączyć duży aku u siebie i zobaczymy czy tak jak u kolegi @wuran nastąpi cudprzyniosę na dniach z piwnicy aku to raz jeszcze sprawdzę i nagram film jeśłi się powtórzy, że na dużym aku działa a na małych nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 dzisiaj moje zabawki doszly (HDS zostaje a Elite idzie dla kumpla) ,na zewnatrz widac kilka roznic ale w ustawieniach prawie wszystko tak samo na pierwszy rzut oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Soft jest prawie identyczny. Wyświetlacz w hds mega vs TI. do tego ethernet w hds + moc obliczeniowa i możliwość rozbudowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Dzisiaj zamocowalem przetwornik ale nie podoba mi sie za bardzo ten kabel z tylu ,moze ktos pamieta jak zmienic strony L/P w ustawieniach bo chyba zmienie i kabel bedzie wychodzil z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Skąd masz taką fajną sztycę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Wejdź w ustawienia sonaru i tam masz obroc lewo prawo, wlacz boczny sonar i w zakladkachb jest. jak popływasz to daj znać czy ta sztyca spełnia swe zadanie. Ma mocowanie 2 pkt. Nie powinno kręcić, tylko zanurzenie i odchylenia czy będą ok Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 sztyca to Tite-Lok 5D798 i dokladka 5HS798-ADP High Speed Adapter ,zanurzenie i odchylenie powinno byc ok (jest mozliwosc regulacji ) ,zazwyczaj montuje wszystko na burcie lodzi do lowienia wertykalnego i nie przekraczam 10kmh podczas przemieszczania sie .W niedziele bedzie pierwszy test.na zdjeciu widac jak to mniej wiecej jest zamontowane z Elite HDI jeszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Uchwyt echa to ram mount ? Ja dziś jadę rzezbić i spróbować zamontowac na swojej dętce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Tak to RAM tylko wzialem troche za krotki ,w Czerwcu tez bede sie bawil z mocowaniem na pontonie ale wykorzystam uchwyt do mocowania kolek zeby juz nie wiercic wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Ja kupiłem 8" jak się uda dziś przymocować to wstawie fotke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Spac nie moglem i musialem zmienic ten kabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Odrazu lepiej , a nie taka bułka z przodu. Ja zrobiłem przymiarki i zamawiam stolik poczym montuje RAM i baj baj bajzlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Panowie wiadomość z ostatniej chwili,Elitka TI po spięciu z aku 100ah dostaje Powera i wyświetlacz dotykowy śmiga aż miło bez trzymania kabla zasil.w dłoni i bez podpiętego czujnika.Jednak jest coś w tym .Pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) No to mamy hit. Jak się zapnie duży aku bądź ładowarkę to jest git . Na małych aku 2x7ah czy 2x9ah cuda wychodzą. Trza jakiegoś mądrego biegłego elektronika co by zapodal jakąś diagnoze Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Rafał już Tobie mówiłem, że to narzędzie kłusownicze. Pewnie jeszcze lepiej działa pod agregatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Kusiła mnie ta Elitka. Ale widzę że tu elektrowni trzeba.Zostaje przy Garminie na razie. Jak już to HDS 3 zostanie zakupiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Przyjdzie maj, wyjdzie patch na obecną wersję, to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigbite Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Ja muszę powiedziec ze swój okielznalem i póki co jestem bardzo zadowolony. Wszytko czysto i przejrzyście widać bez żadnych spiec niepotrzebnych ,a baterie kupiłem 12ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 K-Pon Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Panowie już dla Elite 5 CHIRP Użytkownicy zalecają więksxe pojemności akumulatorów, nawet 17ah. Patrząc na dane Ti to do energo oszczędnych nie nsleży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Naszła mnie jeszcze myśl jedna chodz nie wiem czy poprawna. Można jesz spr podłączyć echo w sososob tak jak prawidłowo się powinno podłączać silnik. Czyli dwa aku spięte ze sobą + z jednego a - z drugiego nie brać zAsilania z pkt wspolnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Panowie już dla Elite 5 CHIRP Użytkownicy zalecają więksxe pojemności akumulatorów, nawet 17ah. Patrząc na dane Ti to do energo oszczędnych nie nsleży.Tak, ja już miałem w 7 CHIRP 2X9 Ah. Tu mam taką samą konfigurację, tylko że nowy zestaw. Jeszcze nie oceniam apetytu echa na prąd, ponieważ akumulatory dopiero się układają. Wg specyfikacji producenta 7 CHIRP zużywa więcej prądu od 7 Ti. Jak widać na powyższym przykładzie 18 Ah, to wciąż mało, aby działał dotyk bez przetwornika lub innych kombinacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi