Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

bo wole większe  :D  a poważnie to na niektóych łodziach potrzebne są te centymetry, pływałem różnymi łodziami i stąd wole mieć większy rozstaw. Gdybym pływał tylko na jedej łodzi to bym się bardziej pod tę jedną dopasowywał. Ale chyba lenistwo przeważy i kupie gotowy ale 10 cm to minimum

• 0

Witam wszystkich.

Chciałbym wyjaśnić temat uchwytu przetwornika Totalscan.

Otóż Lowrance pomyłkowo dołączał do urządzeń Elite 7 Ti uchwyt przetwornika StructureScan HD.

Stąd się bierze inny rozstaw otworów.

Poniżej zdjęcie pokazujące właściwy i zły uchwyt.

attachicon.gifElite Ti Totalscan bracket.jpg

Wszyscy którzy zakupili zestaw ze złym uchwytem mogą wymienić go na właściwy.

Informacje w sklepach.

Pozdrawiam

No to ja tez dostałem ten wlasciwy i niestety musialem go rozwiercić bo tak jak pisałem wczesniej tolerancja jest zbyt ciasna.Nie ma szans wkrecic wszystkich 6 śrub.Co do działania ekaranu dotykowego tez nikt nie mowil żeby poustawiać sobie echo w domu trzeba będzie trzymać palec na kablu zasilającym lub podpinac czujnik.A co z tymi ludżmi co zamontowali już na stale na łodzi przetwornik a echem chcą się pobawić w domu?Może Pan przedstawiciel ma jakieś rozwiązanie?Na filmach w YT jakiś pan pięknie pokazuje jak działa dotyk tylko ciekawe czy ten magiczny maly kabelek który jest polaczony z elitka trzyma w drugiej ręce, bo co jakiś czas przesuwa się on.https://www.youtube.com/watch?v=8sdAU2sE3O4  Ciesze się ze pokazał się u nas na forum przedstawiciel Lowranca i mam nadzieje ze nie będzie to jego jedyny wpis,tylko pomoze forumowiczom w rozwiązaniu pewnych problemów.

Edytowane przez rafalc

• 0

Wejdź w ustawienia sonaru i tam masz obroc lewo prawo, wlacz boczny sonar i w zakladkachb jest. jak popływasz to daj znać czy ta sztyca spełnia swe zadanie. Ma mocowanie 2 pkt. Nie powinno kręcić, tylko zanurzenie i odchylenia czy będą ok

Edytowane przez siarq
  • Like 1

• 0

sztyca to Tite-Lok  5D798 i dokladka 5HS798-ADP High Speed Adapter ,zanurzenie i odchylenie powinno byc ok (jest mozliwosc regulacji ) ,zazwyczaj montuje wszystko na burcie lodzi do lowienia wertykalnego i nie przekraczam 10kmh podczas przemieszczania sie .W niedziele bedzie pierwszy test.

na zdjeciu widac jak to mniej wiecej jest zamontowane z Elite HDI jeszcze

4f25f9fdb7b418abgen.jpg

• Like 1

• 0

Panowie już dla Elite 5 CHIRP Użytkownicy zalecają więksxe pojemności akumulatorów, nawet 17ah. Patrząc na dane Ti to do energo oszczędnych nie nsleży.

Tak, ja już miałem w 7 CHIRP 2X9 Ah. Tu mam taką samą konfigurację, tylko że nowy zestaw. Jeszcze nie oceniam apetytu echa na prąd, ponieważ akumulatory dopiero się układają. Wg specyfikacji producenta 7 CHIRP zużywa więcej prądu od 7 Ti.

Jak widać na powyższym przykładzie 18 Ah, to wciąż mało, aby działał dotyk bez przetwornika lub innych kombinacji.